Věc: reakce na odpověď předsedkyně RRTV Kalistové

Věc: reakce na odpověď předsedkyně RRTV Kalistové

Vážená rado, vážená předsedkyně Kalistová

ač respektuji vaše rozhodnutí jako instituce, dovolte, abych zpřesnil důrazný nesouhlas v onom inkriminovaném pořadu. Pokud předpokládám, že tým Václava Moravce je vysoce profesionální, nemohu než poukázat na způsob sportovní terminologií nadržování jedné straně, ač laik nic nepozná. Těžko se to definuje stručně, jasně, ale zkusme to. .

Václav Klaus není modla, tudíž je kritizovatelný. Proto nebráním Václava Klause jako osobu, ale Václava Klause jako instituci a tím pořad dostává jinou definici nestrannosti. A nejedná se o úlet jedné věty, ale celým pořadem se linoucí zesměšňování a osočování myšlenky těch, co nejsou s fungováním EU či se současným vývojem "korektnosti" spokojeni.

Postoje Václava Moravce, Karela Schwarzenberga /TOP09/ a Lubomíra Zaorálka /ČSSD/, vůči názorům prezidenta jsou dlouhodobě naprosto jednoznačné. Vyjadřovat se prizmatem vyváženosti u této trojce je možné pouze pohledem neznalosti. Otázky Václava Moravce Otázky Václava Moravce II 

Začátek:

 Už asi po tisící - Úvodník - je deviace či česká kleptománie  a ukradené pero Václava Klause. A tak se skoro celým pořadem prolíná myšlenka, jak divná pravice, tajemníci, Bátorové, prezident a další extrémisté brání existenci jediné správné cesty k jednotné koncepci . Jak si dovoluje prezident s velvyslanci hovořit o kritikách EU. Mezi 20 a 30 minutou se probírá prezident jako provokatér, zábavná loutka. Vážně se v dalších minutách probírá, zda by neměl být projednán jeho způsob u Ústavního soudu. Pokud se zaposloucháme do dalších kritik o Lisabonské smlouvě, opět další teorie o divnostech prezidenta vůči matkám, okrádání občanů České republiky, skutečně si rada myslí, že tento pořad je přiměřeně nestranný vůči názorům druhé strany, která není nadšená ze všech nepřirozených direkcí unie? A další dějství se odehrává opět v "korektním duchu", kdy se probírá společně s prezidentem Klausem Bátora, krajní pravice a její zviditelnění, když základem byl strach z řádění pouličních band komunity, která nemá respekt před žádným zákonem a úctou ke slušné společnosti.

A závěr diskuze mezi Zaorálkem a Schwarzenbergem přesně podle reklamních systémů je  veden tak, aby lidé mohli pochopit, že kompetence prezidenta Klause a vůbec této myšlenkové části okrajového spektra jsou extrémní, skoro fašistické, jak je prezident drzý s opt-outem vůči euru a dalšími nápady a vůbec je tak směšný, že  poškozuje Českou republiku....

Proto: ač respektuji vaše rozhodnutí jako instituce, hluboce nesouhlasím s vaším hodnocením. Tento pořad je dlouhodobě ostře zaměřený vůči jedné části myšlenkového proudu a prostý součet minut a osob je nesmyslný. Nejedná se o úlet několika slov, či několika minut. Uhlídat takto pořad je nesmysl a zatěžovat radu promiňte hloupostmi bych si nedovolil. Můj podnět byl koncepční, kdy dlouhodobě je úzce vyprofilován vůči spektru "nefanatiků jednotné a korektní" Evropy a  současné době prezentován prezidentem republiky Václavem Klausem. Je vidět, že RRTV stovkám, možná tisícům lidí (zdůrazňuji slušných neanonymních), dávajících svoji nespokojenost s úlohou veřejnoprávní televize a Václava Moravce veřejně najevo vysílá signál, že je vše v pořádku.

Hluboce nesouhlasím a proto minimálně žádám nejenom za sebe, aby tomuto pořadu, který se poslední dobou tváří, že je základem českého veřejného mínění a manipulace s ním,  nový řiditel věnoval zvýšenou pozornost.

S úctou

 Petr Pokorný

Předešlé:

Václav Moravec - ostrý protest zaslaný radě RRTV

Otázky Václava Moravce - odpověď RRTV

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...