Někdy je smutný život: zachránila dítě a přišla o své.

S rozporuplnými pocity přijala Plzeňanka Sandra Křížková ve čtvrtek ocenění z rukou hejtmana Milana Chovance. Ocenil ji za statečnost, s níž zachránila život dvouletému dítěti. Ženu to může navždy hřát u srdce, zároveň je to ale pro ni černá můra. Pár dnů po mimořádné situaci totiž pravděpodobně vinou prožitého stresu potratila.
Sandra Křížková, jedna ze tří zachránců lidských životů, které ocenil hejtman
Sandra Křížková, jedna ze tří zachránců lidských životů, které ocenil hejtman Milan Chovanec | foto: Martin Polívka, MF DNES

Drama se odehrálo před necelým rokem v plzeňských jeslích. Dvouletý chlapec, jedno z dítek, o které se tam učitelka Sandra Křížková starala, náhle upadl do bezvědomí. Než přijela záchranka, učitelka ho musela oživovat hned dvakrát.

 

Chlapec se dostal do bezvědomí právě ve chvíli, kdy si jej přišla vyzvednout maminka. Učitelka tak před sebou měla šokovanou maminku a za sebou skupinku malých dětí. A přesto dokázala udělat přesně to, co bylo potřeba.

I když má zdravotní školu, bylo to úplně poprvé, kdy musela poskytnout pomoc jinému člověku.

"Nedýchal, byl modrý, tak jsem zahájila srdeční masáž," popsala sympatická mladá žena. Sama prý byla z celé situace v šoku.

"Maminka začala panikařit, děti se bály, plakaly, reagovaly na nešťastnou matku. A pak jsem tam měla toho malého, kterého jsem musela masírovat dvakrát, protože upadl do bezvědomí opakovaně," popsala událost oceněná žena.

"Volali jsme záchranku, ta ale přijela za šestnáct sedmnáct minut, protože byla zrovna kalamita. To bylo nejdelších sedmnáct minut v mém životě. Když přijeli záchranáři, řekli mi, že jsem malému zachránila život," dodává učitelka.

"Jsem samozřejmě moc ráda, že malý je v pořádku," dodala Sandra, která o druhé, smutnější části příběhu, promluvila až po čtvrtečním ceremoniálu. Dramatická událost při záchraně dětského života se stala osudnou i jí samotné, respektive jejímu nenarozenému dítěti. Týden poté, co chlapce zachránila, totiž potratila.

Na nepříjemnou událost se snaží zapomenout, ale jak sama přiznává, stále ji má v hlavě. "Kdykoliv vidím, že některé dítě leží na zemi, tak to ve mně vyvolá ostřejší reakci než dřív," říká mladá učitelka.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/ucitelka-z-plzenskych-jesli-zachranila-zivot-diteti-pak-potratila-sve-1md-/domaci.aspx?c=A111216_114919_plzen-zpravy_alt

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...