Jasný důkaz, proč je na nás Sarkozy (Merkelová) tak rozzuřený

A proč Merkelová udělala se Sarkozym komplot formou výhrůžek a výpalného, jestliže nebudeme "demokraticky proevropsky" jednotní a nezaplatíme JEJICH dluhy! Co mají slíbeno Zaorálek  a Sobotka za ČSSD,  Schwarzenberg a Gazdík za TOP 09, pokud naše občany donutí odeslat peníze na pomoc jejich bank?

Celá léta půjčovaly jejich banky Řecku, za nějž si Řekové kupovali německé a francouzské zboží. Z půjček úroky, dividendy a všechny zisky šly samozřejmě do těchto států. Ale riziko máme nést my, občané České republiky, Slovenska, Polska... Ale do jejich vlád nám nic není, do naší však ANO!!

zdroj výše půjček: ihned.cz

Celkový řecký dluh činí podle údajů agentury Bloomberg zhruba 340 miliard eur. Česká republika  má v Řecku několik miliard korun, a to zejména skrze banky. Tudíž skoro zanedbatelné částky.

Ale jak jsou na tom největší státy EU a proč nás vydírají?

Francie může v Řecku přijít o 42 miliard eur
Řecko má vůči francouzské vládě závazky ve výši 8,28 miliardy eur. Mnohem hůř jsou na tom francouzské banky a firmy - ty mají v Řecku pohledávky ve výši 32,1 miliardy eur. Celkově tak Francie má v Řecku 42,3 miliardy eur.
Německo má v Řecku 16,5 miliardy eur
Řecko dluží německé vládě 9,43 miliardy eur. Pokud se k tomu přičtou závazky vůči německým bankám a firmám, dostáváme se na sumu 16,51 miliardy eur.
Velké Británii dluží Řecko 9,6 mld. eur
Řecko má vůči britské vládě závazky ve výši 2,47 miliardy eur. Když se vezme potaz i dluhy vůči britským bankám a firmám, pak celkové závazky vůči Británii činí 9,6 miliardy eur.
Belgie má v Řecku 8 miliard eur
Řecko má vůči belgické vládě závazky ve výši 1,44 miliardy eur. Pokud se k tomu přičtou i závazky vůči bankám (včetně KBC - matky ČSOB) a firmám, pak celkové dluhy činí 7,98 miliardy
USA mohou v Řecku přijít o 6,25 miliardy eur
Peníze v Řecku mají i USA, zejména americké banky. Zatímco vláda má za Řeckem závazky ve výši 1,76 miliardy eur, po přičtení dluhů vůči bankám se závazky vyšplhají na 6,25 miliardy eur.
Itálii dluží Řecko 2,83 miliardy eur
Řecko má vůči italské vládě závazky ve výši 1,42 miliardy eur. Přibližně stejnou částku mají v Řecku italské banky a firmy. Celková dluhová expozice vůči Aténám tak činí 2,83 miliardy eur.
Švýcarsko má v Řecku 2,59 miliardy eur
Švýcarská vláda má vůči Řecku pohledávky ve výši téměř půl miliardy eur. Největší část peněz mají v Řecku švýcarské banky, jejichž pohledávky se pohybují okolo dvou miliard eur. Celková expozice tak dosahuje 2,59 miliardy eur.
Španělsko může přijít v Řecku až o 870 milionů eur
Řecko dluží španělské vládě 350 milionů eur. Když se připočtou i závazky vůči španělským bankám a firmám, suma není v porovnání s ostatními zeměmi vysoká - dosahuje 870 milionů eur.
Řecké banky drží 48 miliard eur dluhu Řecka

A následně je to už provázané

Největším věřitelem Řecka nejsou Německo nebo Francie, ale řecké banky. Ty mají vůči řecké vládě, zejména skrze dluhopisy, pohledávky ve výši 48 miliard eur.
Řecké banky drží 22 % rumunského bankovního sektoru
Případný bankrot Řecka a následné problémy tamních bank se jistě projeví i v Rumunsku, kde na bankovním sektoru tvoří 22 procent právě instituce z Řecka. Už nyní probíhá významný odliv kapitálu zpět k matkám, což se projevuje třeba na tom, že banky nepůjčují na investice podnikatelům , ale ani státu.
Řecké banky drží téměř 30 % bulharského bankovního sektoru
Řecké banky drží ve svých rukách téměř 30 procent bulharského bankovního sektoru. Pokud zkrachuje Řecko, nastane v Bulharsku stejná situace jako v případě Rumunska.
V Makedonii je ohroženo až okolo 7 % HDP
Pokud řecká ekonomika padne, řada makedonských pracovníků přestane posílat své výplaty domů do země slavného Alexandra Velikého. Podle Morgan Stanley přitom tyto peníze tvoří až 7 procent HDP Makedonie.

To je ten důvod, proč nás mají tak rádi a když nesouhlasíme, tak útočí a vydírají. Ale jaké korupční peníze dostávají naši vyjednávači či obhájci jednotné Evropy za ČSSD a TOP 09, abychom zisky z německých a francouzských půjček neměli, ale ztráty ano? Výjde pravda najevo?

Proto musí Česká národní banka  v čele s guvernérem Singerem tolik hlídat naše komerční banky, aby se peníze dcer "neodkláněly" do matek "bohatých" států... Díky za nový, velmi dobrý zákon ČNB!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...