Může mít sílu jeden člověk - byť prezident Václav Klaus - nepřetržitě odmítat podlé lži?

Autor: jaderný fyzik František Janouch

22. února 2013  15:11 Mf Dnes

Fotovoltaika hýbe republikou. Jak to začalo? Když se rodil solární boom v České republice, podmínky byly lepší než v nejbohatších rýžovištích zlata na Klondiku v předminulém století. Nepodnikal by pouze úplný blbec, píše v komentáři pro MF DNES jaderný fyzik František Janouch. Co však následovalo dále, byla zelená operetní fantasmagorie. Česko (ne Itálie, Španělsko či Řecko) se stane fotovoltaickou supermocností. Nikoho z našich moudrých ekonomů či politiků nezarazilo, že výkupní cena za kWh bude přesahovat 13 Kč. Tedy bude podstatně dražší než kWh vyráběná v našich uhelných či jaderných elektrárnách.

Proto naši politicko-tržní géniové rozhodli, že stát skoro na patnáct let garantuje výkupní ceny pro českou fotovoltaiku patnáctkrát vyšší, než poskytují naše jaderné či uhelné elektrárn

Ale desítky směrnic i paragrafů v zákonech přece schvalovala vláda a v parlamentu i v Senátu 281 volených zástupců lidu! Zákony přece podpisoval prezident Klaus, který na svou ekonomickou prozíravost nedá dopustit, napsal jaderný fyzik František Janouch

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/komentar-o-fotovoltaice-0ww-/domaci.aspx?c=A130222_1892618_domaci_jw

A jaká je skutečnost?

V Praze dne 18. listopadu 2010

Vážená paní předsedkyně,

       rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu....

Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé.

Celé zde:

Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k 

A k problému fotovoltaiky za ODS hovoří senátor Kubera

Ale jsem zásadně proti tomu, aby na vyčištění jednoho litru špinavé vody bylo spotřebováno pět litrů čisté pramenité vody.  Pokud jde o to, že bychom získali pracovní místa - ta bychom získali instalací dynam, kterými, kdyby nezaměstnaní točili a pravidelně by se střídali a vyráběli by elektřinu, bylo by to možná levnější, než dávat ke každé větrné elektrárně větrák, který s ní bude točit v době, kdy nefouká vítr. To je důvod, proč já nemůžu pro tento zákon hlasovat, protože si nemyslím, že by přispěl k ekologii. Naopak ta touha upřednostnit malé na úkor velkých je sice chvályhodná, ale má jednu vadu. Potom těch 8 % nikdy nejsme schopni dosáhnout."

Nakonec i senátoři ODS na nátlak Bruselu mimo Kubery ruce pro zvedli, narozdíl od ODS v parlamentu.

12.4.2005 byl zákon doručen prezidentovi k podepsání. Prezident Václav Klaus zákon v zákonné lhůtě nepodepsal a nevrátil zpět sněmovně.

Je únor 2013

I za toto je senátorkou Wágnerovou a Gajdůškovou s Antlem obviněn z velezrady a byla na něho podána žaloba. A Mf Dnes to nechá bez povšimnutí. To už se pochopit nedá, do jakého bahna jsme se dostali.

 

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...