Souhrnná odpověď na „Proč mi Zeman zvrací v obýváku?“

 

A protože jsem dostal i hodně mailů s prosbou o dovysvětlení od čtenářů, kteří se normálně s ekonomickými texty nezabývají, napíši to více do hloubky. Dovolil jsem si k tomu použít jednu z mnoha reakcí, které svojí podstatou ty odbornější námitky vystihují.

 

Autor: S. Udatný Datum: 06.09.2013 18:52

pane Pokorný, je pravdou, že kapitál odešel do zahraničí. Vám se asi odliv kapitálu nelíbí. Možná máte pravdu ale nejdříve si musíte do svých úvah zakalkulovat základní věc. Bankovní domy pod zahraničními vlastníky generují zisk. Vy věříte, že bankovní domy s českým vlastníkem budou generovat zisk, nebo zisk pod český vlastníkem zde zůstane? Pane Pokorný úvahy o kapitálu českém pro české vlastence, tak takové úvahy jsou zcestné. Kdyby Mladoboleslavská automobilka nepřešla pod německého majitele, tak pevně věřím, že zde neřešíte problém odlivu kapitálu ale problém nezaměstnanosti na mladoboleslavsku. Budiž majitelům automobilky děkováno. Dávají práci a co chcete víc. Nic neukradli, chovají se slušně, podporují školství a další vzdělávání svých zaměstnanců! Který jiný zaměstnavatel podporuje vzdělávání jako automobilka. Žádný zaměstnavatel a to ani v poměru k počtu zaměstnanců ani v poměru k obratu.

Vážený pane Udatný,

Vzhledem k tomu, že jsem pochopil pointu Vámi napsaného, musím říci, že máte naprostou pravdu. A na tomto příkladu mohu krásně defilovat, jak z nás Zeman a jemu podobní dělají stafáž a užitečné idioty.

K učení násobení kladných a záporných znamének jsou pro děti výpomocné obraty: přítel mého nepřítele je i můj nepřítel. Ve výpočtu to znamená + x - = -

Což přeneseně znamená, že pravda, kterou s Vámi sdílím, neplatí v pravdě, kterou nesdílím k Miloši Zemanovi.

 

A nyní už srozumitelně pro všechny

 

Normální člověk by si řekl, že jedna a tatáž věc musí zákonitě platit ke každému. Ale není to tak. Zatímco Vy jste svoje argumenty opíral o systém trhu, Zeman totéž opírá o finance v našem státě. Což v praxi znamená: jestliže mám vykradený byt a v kapse ani floka, jak mohu zaplatit peníze svému věřiteli? To nedává smysl! Přesto jsem toto učinil. Neboli totálně vykradená a vytunelovaná zem generovala 200 miliard ročně pro naše věřitele! Takže naši občané měli ročně 200 miliard, aby vyplatili vlastníky, kteří si peníze odvezli domů (Německa, Rakouska, Belgie apod.) bratru za pět let bilion a ještě si velká část obyčejných lidí ušetřila v bankách a to prosím v době totální krize!

Jak toto dokáže stát, jenž pracuje s cca jedním bilionem ročně, mandatorní (povinné) výdaje čítají ¾ rozpočtu a je přitom rozkradený? To je prosím absolutní zázrak, jakési perpetuum mobile!!

A nebo je Zeman sprostý lhář! Odpovězte si prosím sám!

 

Takže zatímco já nezpochybňuji systém trhu a finance vlastníků ve své podstatě (zda výše apod. není nyní jádrem sporu), jednoznačně zpochybňuji, že rozkradená, vytunelovaná zem si může dovolit vyplatit ještě ročně 200 miliard do ciziny, aniž by se totálně zhroutil stát. To by musel být boží zázrak, v nějž nevěřím.

 

Prostě faktem logickým je, že tento stát  obrovskou krizi prošel z minimální ztrátou květinky a nyní prudce nabere dech!

A o Ištvanovi a Zemanovi podle mě platí popsané v prvním textu!! Pád Nečasovy vlády byl založen na zločinu (vymyšleném), prkotinách a uděláním ze spoluobčanů idioty!

Chudý a vykradený stát si prostě musí půjčovat a ne aby ještě rozdával dividendy v řádech bilionů za pět let! Nebo snad Řecko platí Německu? To by mohl říci s prominutím jenom debil, nebo… Nebo náš pan prezident!

A tudíž věřím, že platí i definice: můj nepřítel je i váš nepřítel

 

V pátek totiž Zeman vyslovil: mým největším životním výkonem je zločin, kdy jsem ze spoluobčanů s Ištvanem udělal idioty a na podlém obvinění jsem svrhl vládu!

 

A nyní k druhé části – opět nezpochybňuji právo vlastníků na zisk.

 

Ale naprosto odmítám demagogii: vykradená zem zázrakem vygeneruje a odvede každý rok do Německa 100 miliard. Ta země, kterou se pohrdá, jak je chudá a žebravá. Opakuji, nikoliv Německo do České republiky, ale Česká republika pošle do Německa 100 miliard. Německo půjčí Řecku 100 miliard. Těch 100 miliard, které byly od nás. Řecko zaplatí úroky a vyplatí je… Samozřejmě Německu! A Německo bohatne, zatímco na nás se dívá skrz prsty!

A v novinách jsou titulky, jak bohaté Německo pomáhá Evropě! A ani ň není o tom, že jsou to naše peníze, které si u nás vydělaly jejich firmy a ty přeposílají  jinam!

 

Pak přijede Zeman na Moravu, dá si pár frťanů a zvolá: milí spoluobčané, udělal jsem z vás idioty a vy jste na to skočili. Je to váš problém, že jste debilové a uvěřili jste, že jsme rozkradená a vytunelovaná zem. Vy jste srazili vládu, která v obrovské krizi v porovnání s jinými státy dokázala projít skoro nejlépe a nyní máme šanci dostat se mezi společnost nejlepších států.

 

Ale před svou smrtí jsem dokázal já Zeman to, co jenom pár velikánů na světě: zmagořit 70% lidí, udělat z nich idioty a ti mé dílo v čele s Ištvanem dokonali!

 

Takže jak vidíte pane Udatný, jedna myšlenka, která platí mezi námi dvěma (doufám), naprosto neplatí k třetímu subjektu, kterým z celé duše pohrdám. Nezpochybňuji pohyb kapitálu, ale jeho výklad! Také proto ten nadpis! Tudíž jedině z výše popsaného, nikoliv kvůli tomu, že bych nesouhlasil s tím, co jste napsal, skutečně platí:

 

Proč mi Zeman zvrací v obýváku? (Tvrdá ekonomická data)

 

A upřímně děkuji pane Udatný, že jste mi přihrál i na závěrečnou větu: nejsem nacionalista v tom špatném a zlém smyslu. Ale vážím si českých občanů, mám rád svoji vlast a ostře protestuji, aby někdo dělal z mých spoluobčanů idioty, i kdyby to byl třeba prezident se státním návladním! Což je nejlépe popsáno zde:

Petice výrobců svíček

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...