Je větší zlo vykrádání Německem, vydírání Evropskou unií

nebo poslouchat naše zblbla, kandidující do poslanecké sněmovny v čele se Zaorálkem a Babišem? 

Možná by se dala použít jemnější slova, ale pokud jedno, druhé nebo třetí překročí určitou mez a hranici, i kdyby to stokrát bylo legální, z pohledu občana se to jinak nazvat nedá.

 

Kolik lidí si uvědomuje, že německý sociální model se opírá o peníze, které tam proudí z okolních států?  Stále dokola se hovoří, že my jsme ti lemplové, zatímco Německo šlape, že naše pravicové vlády to vedou od deseti k pěti, zatímco Merkelová myslí na všechny chudé. A dokonce nás do toho nutí Evropská unie, tvrdí mnozí sociální demokraté, jinak by vláda bývala nedělala pro „lidi“ vůbec nic. A do toho ještě vstupují různí Babišové, Zaorálkové a další šaškové, jak jsou přepláceni Řebíčkové, jak jsou dálnice předražené a jedna stupidita vedle druhé na nás padá z rádií a televizí, především z Primy a ČT 24, aniž moderátoři na to jakkoliv reagují.

Tak popořadě – žádný speciální německý sociální model neexistuje!

 

Prostě Německo a Rakousko bylo ve správnou dobu na správném místě a nyní z toho těží. Neboli, dejme si do očí bijící příklady na principu: v době pádu železné opony a začínajících problémů na jihu Evropy Německo využilo období, kdy mnoho podniků hledalo svou tvář a rozdílem německé měny nakoupili němečtí podnikatelé mnoho firem „za babku“. Že se jedná o tisíce firem od našich hranic až na dálný východ asi každý ví. U nás to byla třeba Škoda auto. Manuální zručnost a relativní vzdělanost u nás nechyběla. Takže německým firmám stačil vložit kapitál a od té doby se peníze směr Německo jenom hrnou. A kolik našich podniků či bank zasílá své zisky do Německa či Rakouska? A to jsou ty „sociální peníze“ madam Merkelové, za které si může kupovat své voliče. Jistě, i nám to částečně pomohlo, ale nyní legálně jdou mimo naše území a za ně si mohou tamní vlády dovolit ukázat vlídnou tvář. Ale je faktem, že žádný speciální německý model neexistuje.

 

Ani rozkrádání dálnic už neexistuje, přestože to stále tvrdí pomatení Okamurové, Babišové, či dokonce Zaorálkové!

 

A já marně přemýšlím, jestli jsou tito Babišové a Zaorálkové tací tupci, nebo se snaží dělat tupce z nás! On už skutečně rok tento problém neexistuje a Babišovi se Zaorálkem to nikdo neřekl. Dokonce to Zaorálkovi tajili, přestože seděl v parlamentu. To, co se stále dokola omílá, jsou letité kauzy i z dob Zemana. Dokonce tento rok je opačný problém. Ceny jsou tak nízké, že některé firmy už za tyto ceny nechtějí dělat. Důkazem je Sdružení firem OHL ŽS a Alpine Bau, které  tvrdí, že prý nemohou kvůli špatné únosnosti krajnic u Velké Bíteše pokračovat ve výstavbě a požadují další úhradu za neprokázané vícepráce, protože většina stavebních firem v soutěži na D1 šla výrazně pod projektovanou cenu.

A z MF DNES

stavby.jpg

A aby této frašce nebyl konec, byť se zaslaly materiály, jak se nyní cena soutěží do Bruselu, EU nás stále tlačí do toho, aby se cena.... Soutěžila....

Říká se, že nejhorší je srážka s blbcem. Ale když se srazí hluchý s blbcem, tak panečku, jo, to už je něco.

 

A pak nám Babiš a Zaorálek z televize ve volebním monologu hlásají, jak jsou ty dálnice předražené....

Není to na inzultaci? (Konzultace už asi nestačí)

P.S. Vlastně proč je volit, když jdou dělat práci, která je už rok hotová a oni to pouze neví?

 

Psáno pro:

Bigbloger.czBigbloger

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...