Jak dlouho bude ještě Česká republika živit Německo a Rakousko?

 

Zdánlivě směšný nadpis. Bohužel pravdivý a lze to lehce dokázat. Jejich bratrská pomoc spočívá v tom, že zisky z našich podniků tečou směrem na západ a ještě se nám smějí, že jsme žebrota.

 

O lékařích už je to notoricky známo. Německo a Rakousko nemá peníze na školy, tak žádá náš stát, aby studenti, kterým zaplatíme vzdělání,  šli po studiích pracovat do těchto chudých států. Školy jsou drahé a Německo a Rakousko  prostě na vzdělání pro své děti nemá. A nejenom lékaře. Zdravotní sestry, kvalifikované svářeče, soustružníky, vědeckou obec... Prostě veškeré vzdělání už nedokáží financovat, tak žebrají od nás.

Odtok peněz na západ v číslech 200 miliard ročně už asi nikdo nezpochybní. Prostě jsme zprivatizovali banky a ty nyní odvádějí svým matkám stovky miliard zisku z naší republiky.

Proč mi Zeman zvrací v obýváku? (Tvrdá ekonomická data)

A co se podívat na pojišťovny?

Skupina VIG v České republice drží v zisku opět koho? No rakouskou firmu....

V Rumunsku, Itálii a dokonce i v Rakousku utrpěla pojišťovna VIG, kterou u nás zastupují Kooperativa, Česká pojišťovna a Podnikatelská pojišťovna těžké ztráty. Pokles zisku před zdaněním byl – 29%! Ale Česká republika?  + 3,2%!

Další z ukazatelů, jak skutečně, ale skutečně je u nás špatně. Za ¾ roku 2012 měla v Rakousku zisk 194,3milionů eur, v České republice 140,4 miliónů eur. A tento rok?

 

V Rakousku má za ¾ roku 2013 zisk 136,4 milionů eur, ale z České republiky už 144,9 milionu eur!!

Kdo je vlastně z tohoto pohledu po krizi žebrota a kdo bohatý? Samozřejmě, kdyby si Nečasova vláda půjčila dalších 50 miliard jako Slováci či Poláci, mohli jsme se tlouct do zad, jak nám ekonomika šlape. Ale protože jsme se tolik zadlužovat odmítali, nastupuje Babiš se Sobotkou. Přitom za zvýšenou rychlost zadlužení měla padnou Ficova či polská vláda. To jsou paradoxy.

Za relativně zdravé finance, byla potrestána česká Nečasova vláda – padla. Neposlouchejme příště podpásové politické lži a porovnejme si čísla. Jedině to vypovídá. Podrazy a obviňování nikoliv!


 

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...