Babiši, Okamuro, o vánocích můžete na rozpočtu makat, opak je zločin!

Když to chcete od dělníků, tak vy se doma také válet nemusíte! Ale nejdříve k ČT 24. pozvat si holčičku Bastlovou z Hospodářských novin, která neví, zda šetření je opoziční rétorika či nutnost a neznající strukturu rozpočtu je do nebe volající!

A neprojednat nižší schodek než  -112 miliard v době vzestupu, když (prý zločinná) vláda Petra Nečase v době propadu dokázala rozpočet -100 miliard  (zdá se, že bude ve finále ještě nižší), je SKUTEČNÝ ZLOČIN!

 

Dluhy se dělají, když není co do úst. V okamžiku, kdy začnu chodit do práce, musím dluhy ihned splácet! A to, co tvrdily USA, to, co nám lhal Škromach, Špidla, Sobotka a další, světová krize obrátila v popel. Byly to lži!

Dluhy nejdou dělat do nekonečna!

Proto je zločin v okamžiku, kdy Česká republika čeká vzestup, udělat větší dluh, než v době celosvětové krize a ještě tento rok u nás doznívající!

Na tyto výtky, na toto jasné a prokazatelné obvinění neni nutné mít vysokou školu, ale obyčejný selský rozum! Rozpočet se musí stlačit pod hodnotu letošního rozpočtu o množství peněz, které se dají velice zjednodušeně vysvětlit:

O kolik procent se odhaduje HDP na příští rok do plusu proti letošnímu, o tolik procent je nutné snížit zadlužování! Když toto dokáže každá normální, obyčejná rodina, tak to snad zvolení experti z nových stran dokáží také! Nebo ať se vrátí tam, odkud přišli. Roky 2002 - 2008 nám musí být mementem!

A kdo je skutečný zločinec, kdo byl ten, co jenom ostatní zločinencem podvodně nazýval, lze lehce už teď na rozpočtu zjistit.

Každý obyčejný občan, absolvující 9 let ZDŠ to může posoudit! Schvalování rozpočtu jsou obyčejné, kupecké počty a ty má umět každý z nás!


Vrací se znovu?
Kdo nejvíce zadlužil naši zem? Už nám nelžete, zde jsou fakta!

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

xx
před 3 roky

V té logice je jeden problém. HDP je součet výdajů občanů, investic firem a výdajů vlády.

Tedy vše co si vláda vypůjčí, jde jako plus do HDP.

Když se Paroubek naparoval se 6% růstu HDP, málokomu docházelo, že z toho 3% připadají na dluh vlády a 2% jsou hypotéky.

Z 6% po očištění o neinvestiční dluhy je sotva 1% růst.

Proto také za vlády ČSSD museli nezaměstnanost snižovat úpravami metodik výpočtů.

Soustředit se na HDP je největší chybou politiků a ekonomů na celém světě.

Podívejte se na to takhle. V roce 2009 HDP poklesl o 4,6%. Tento pokles způsobil hlavně propad tvorby kapitálu o 217 miliard korun. Celkový propad HDP trochu tlumila vláda zvýšením schodku z plánovaných 38 na 192 miliard.
V roce 2010 rostl HDP o 2,5% díky vysokému schodku vlády 156 miliard a zvýšení tvorby kapitálu firem o 43 miliard. Vláda jasně táhla růst HDP.
V roce 2011 rostl HDP o 1,8% díky opět vyokému schodku vlády 142 miliard. Tvorba kapitálu poklesla o 2 miliardy.
V roce 2012 propadla tvorba kapitálu p 30 miliard a vláda snížila výdaje na spotřebu o 10 miliard.

Takže, celkové HDP je jako údaj k posuzování výkonu ekonomiky bezcenný. Udává pouze kolik peněz se utratilo, ale už neříká kdo ty peníze utrail, za co a kde se vzaly.

Kdyby si vláda vzala v roce 2009 úvěr 400 miliard korun, HDP by vykazoval mírný růst. Politici by se mohli chlubit jak to dobře dělají, že všude okolo měli propad a my šampióni rosteme.

Ale byla by to lež a ekonomické fundamenty by se nikterak nezměnily. Tudíž ekonomika by byla ve stejném srabu, v jakém byla.

Daleko důležitější jsou údaje o přebytku zahr. obchodu, tvorbě kapitálu a zaměstnanosti ( nezaměstnanost je také vládou účelově manipulovaná ).

Přestaňme se už ohánět HDP v souvislosti s ekonomickým výkonem. Je to chybná interpretace tohoto údaje.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...