Není Obamovi a Merkelové špatně, že je Putin a Medveděv učí demokracii?

 

Jak ten západ dopadl, že je Putin a Medveděv vyučuje v demokratickém přístupu k občanům? Svět se nějak zvrátil.

 

Rusko je podle svého premiéra Dmitrije Medveděva připraveno rozvíjet vztahy s Ukrajinou, nechce ale spolupracovat s těmi, kdo se k moci dostali krveprolitím. Prezidenta Viktora Janukovyče, kterého ukrajinský parlament sesadil, označil sice za prakticky bez autority, ale stále za legitimní hlavu státu, napsala agentura Reuters. "Pokud se na Ukrajině provinil - uskutečněte odvolávací proceduru... a suďte ho," napsal na Facebooku Medveděv o Janukovyčovi. "Všechno ostatní je bezpráví. Uzurpování moci," dodal.

 

Ještě před pár lety jsme toto slýchali ze západu a ten vyučoval i Gorbačova s Jelcinem. Opačným směrem by to bylo nemyslitelné. Jak se za čtvrt století ten svět změnil. Lidé, kteří se vzpírali totalitě a komunistům najednou musí obhajovat ruskou vládu, ze západu čiší naprostá účelovost protože je v totálním předlužení a lidé, co se těšili do západní, svobodné demokracie, dávají od ní ruce pryč.

I na diskuzích je vidět, jak jsou lidé zmateni a nevědí, ke komu se přiklonit. Mnoho lidí přemýšlí, jak je možné, že slyší v době informačních dálnic jenom jednu – západní stranu, diskuze mezi znepřátelenými stranami jsou nepřípustné (přitom je to skutečný základ demokracie a svobody projevu) a slyšíme stále dokola, že Rusko musí a musí a musí.

 

Janukovyč byl před podpisem velký přítel západu, ale když asociační dohodu nepodepsal, ze dne na den je to úhlavní nepřítel a zaslouží prý trest jako za vlastizradu. Nejhorší na tom je, že část našich spoluobčanů, kteří jsou nekritičtí eurofanatici každého, kdo kroky EU a USA zpochybní a žádá další důkazy, nazývají okamžitě nácky, kremlofily, komunisty a bolševiky, aniž jsou schopni pochopit, v čem nedůvěra vězí. Vůbec si nevzpomenou, že i Hitler byl svobodně zvolen dokonce jako národní socialista. Že i v demokracii se mohou zrodit šílenci, kteří svobodu zneužijí.

Dokonce ve vzduchu visí otázka, zda se Pentagon nevymkl prezidentu Obamovi a zda ten to vyjádřeními nezachraňuje. USA jsou šíleně předlužené, došlo i na vojenský průmysl a vojsko a stále více je slyšet, že konflikt vyprovokoval Pentagon, aby nemusel snižovat rozpočet a obhájil další výdaje na pomoc budování demokracie v Asii. (a části Evropy)


Americký ministr obrany Chuck Hagel zveřejnil úsporný rozpočet Pentagonu, který počítá s největším zeštíhlením armády Spojených států za několik desetiletí. Počet vojáků pozemních jednotek má klesnout až ke 440 tisícům , což je nejméně od období mezi dvěma světovými válkami.


Omezení zasáhnou i do námořní výzbroje, když podle ministra armáda nakoupí v rámci programu pobřežního loďstva (LCS) 32 bojových lodí namísto původně plánovaných 52.

Úspory se dotknou i příjmů samotných vojáků, kteří se podle agentury AP budou muset smířit s poklesem odměn. Hagel rovněž chystá do roku 2017 zrušení některých domácích vojenských základen, jenže podobné plány již v minulosti neprošly kvůli odporu kongresmanů.

Ministerstvo chce během období následujících deseti let ušetřit podle dříve zveřejněných plánů v případě příznivého vývoje rozpočtů přes 50 miliard dolarů, kritická varianta však připouští až úspory přibližující se k bilionu dolarů.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zestihleni-armady-usa-0us-/zahranicni.aspx?c=A140224_195500_zahranicni_ert

A toto může být pravý důvod dramatu na Ukrajině, protože Rusko se vzpamatovává, nabízí další peníze a USA jsou na dně.

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Tomik
před 3 roky

No, já bych se raději přidržel osvědčeného západoněméckého přísloví: "Lepší Pershing na zahradě, nežli Rusák v kuchyni!"

Petr Pokorný
před 3 roky

No, já jsem k USA také vzhlížel s nadějí. Svobodná zem předválečného období byla mojí "modlou". Dnes je tam svoboda zvrácená, děti vychovávají rodiče, školy jsou dezolátní, zdravotnictví (prý) šílené, ve školách se střílí víc než u Verdunu, když někde není černoch tak se vyhrožuje... To je ta svoboda a demokracie? Tak takovou moderní - zvrácenou - prostě už nechci.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...