Dopis ministryni Jourové: vyjasněme si, o které peníze tu jde

 

 

 

Poslední dobou stále častěji vidíme v denících cifry o velikosti dotací. Jenomže tyto peníze nikdo nezpochybňuje. Proto tak lehce na dotazy odpovídají. Ďábel se ukrývá v detailech, zde v přípravě.

 

Takže jsem si jist, že v příloze zaslané za ministra Kalouska v Operačním programu (OP) Technická pomoc peníze ve výši 194 874 312  EUR s možností vybrat 100% jsou řádně vybrány a zaevidovány. A o ně naprosto nejde.

3) Zatím nezveřejněná odpověď z "Kalouskova" ministerstva


Jsou však dvě části, které evidovány nejsou a ty je nutné dohledat, abychom mohli teprve výhodnost dotací ohodnotit. Tou první jsou nesmyslné projekty, zneužívání, neboli klasické zlodějny. Ale ani ty nemá cenu odkrývat. Za prvé to ani není možné, za druhé to dodatečně a docela dobře odkryje policie. Zda  se peníze vrátí samozřejmě nikdo neví, ale číselně dohledat není (neměl by být) problém.


Co je však tragédií a zločinem, pro který se s klidem dá přirovnat fraška „s dotacemi“ a Evropská unie jako RVHP je druhá část. A pokusím se ji jednoduše na vymyšlených cifrách (zatím) popsat.

V předešlém článku byly při soudu popsány jasné odměny jedné osobě, poradkyni Jourové. . Jourová s firmou měla podepsanou smlouvu o odměně nejméně 450 eur denně.

Ta cifra nebyla napsána proto, aby evokovala závist, ale pro obludnost systému Dotace EU.  Kdyby se totiž jednalo o pár lidí, tak čert vem pár stovek milionů. (z cca 550 miliard) Jenomže poradenstvím se dnes již zabývá stovky a někteří dokonce se vším všudy odhadují, že se zabývá tisíce firmiček, bank, státních zaměstnanců, prodejců a reklamních subjektů. A o tyto peníze jde! Ty jsou totiž „zatím“ neevidované, nedohledatelné a vysoce lukrativní. A mnozí tvrdí, že se může jednat řádově o desítky, ale možná až o 200 miliard. Když uvážíme, že deficit státu nyní bude 110 miliard za Babiše a bude strašný, tak tato legální loupež možná 200 miliard je šílená.

Popišme si nyní, jak to (prý) funguje.

To slovo prý znamená, že není žádný dokument, ale je to pouze odvozeno z veřejných zdrojů, platu Jourové, odměn poradců a množství legálních poradentských firem.

Abyste totiž získali dotaci, musíte mít kvalitní projekt a kvalitně sepsanou žádost. Takže budete li chtít dostat peníze třeba 1 milion, zaplatite si poradentskou firmu, které zaplatíte třeba 200 tisíc. Tyto peníze samozřejmě nikde nejsou v systému Evropských dotací evidované. A když tyto dotace dostanete, oněch 200 tisíc rádi zaplatíte, protože jste přednostně získali na svůj projekt po odečtení 800 tisíc. Že to není výmysl, lze lehce zjistit zadáním na internetu, že potřebujete poradit s dotacemi. A všem se to rentuje. Další absurdní vícenáklady, že na úřadech jsou další kontroloři, že police má plné ruce práce, kriminalisté atd., to už ani zatím netřeba dodávat.

A tyto peníze prostě musí Ministerstvo pro místní rozvoj zaevidovat, přihlásit a odečíst z oněch dotací. Jinak jsou to přesná čísla o ničem!



 

Stačí kliknout na internet a hned naskakuje obrovské množství nabídek, konsultantů, poradců jak snadno a rychle k dotacím dojdete. A že to nedělají z lásky asi netřeba dodávat. Ministryně Jourová a její plat přiznaný u soudu to dokládá - namátkou:

 

·                                 Dotace z EU

www.europroject.cz

Dotace z EU snadno a rychle. ... jak dosáhnout svého cíle díky dotacím pro podnikatele i pro veřejný ... stepankova@evropske-fondy.eu web: www.europroject.cz

 

 

·                                 Jak získat dotaci z fondů EU? | Peníze.cz

www.penize.cz/18390-jak-ziskat-dotaci-z-fondu-eu

Jak získat dotaci z fondů EU? Jak ... členských států Evropské unie s cílem zvýšení ... a získání dotace pro výrobu baget a toustů pro ...

·                                 Dotace, dotační programy - eDotace.cz | Váš průvodce ...

www.edotace.cz

eDotace.cz jsou specializovaným portálem na dotace, dotační programy a dotační poradenství. Informace ze světa finančních podpor a dotací.

·                                 Dotace z EU - First International Company s.r.o. | First ...

www.dotace.org

Dotace z EU 2007 - 2013 EKONOMIKA HÝBE TRHEM A MY HÝBEME EKONOMIKOU. Jsme poradenská společnost plně připravená na Vaše požadavky s cílem poskytnout Vám ...

·                                 Evropské dotace pro podnikatele - FinanceChytře.cz

financechytre.cz/evropske-dotace-pro-podnikatele

Díky tomu, že je Česká republika v Evropské unii mohou čeští podnikatele získat další dotace na začátek i rozvoj podnikán ... Jak získat evropské dotace.

·                                 Jak získat evropské peníze - Měšec.cz

www.mesec.cz/clanky/jak-ziskat-evropske-penize

Jak získat evropské peníze. Česká republika může v prvních třech letech po vstupu do Evropské unie získat více než 2,5 miliardy € finanční podpory.

·                                  

·                                 Jak získat certifikace ISO a dotace z Evropské unie ...

strategie.e15.cz/.../jak-ziskat-certifikace-iso-a-dotace-z-evropske...

SUSS Consulting shání polygrafické dotace s 98% úspěšností. Novějším a zatím méně rozšířeným trendem je získat na činnost firmy dotace z fondů EU ...

·                                 Jak získat dotaci z Evropské unie? - Finance.cz

www.finance.cz/zpravy/finance/158741-jak-ziskat-dotaci-z-evropske...

Téma týdne: Dotace z EU od A do Z. Předtím než o dotaci z Evropské unie vůbec začnete uvažovat, je dobré znát určitá základní pravidla o jejich ...

·                                 Dotace, zemědělské dotace, peníze pro zemědělce ...

www.agrodotace.cz

Prvním typem dotací jsou dotace z Evropské unie. Dotační programy jsou aktuálně platné pro období 2007 až 2013. ... Jak získat zemědělské dotace.

·                                 Díky nám bylo naším klientum - Odborníci na granty a ...

granty-dotace.cz/chci-dotaci-jak-na-to

Jak na dotaci z fondů EU? DOTACE PRAHA. Energie; Ekologie; Nákup strojů a technologi ... DOTACE MIMO PRAHU. Energie; Ekologie; Nákup strojů a technologi ...

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

Bydleli jsme na Letné...

Jako mladíček jsem si pár měsíců odseděl za pokus o ilegální přechod hranic. Jako nedostudovaný "gymnasista" jsem nic neuměl a tak jsem se hlásil na stavbu Stalinova pomníku, měl jsem to kousek z domova. Byl jsem odmítnutý, protože lidé s takovou skvrnou na kádrovém profilu na pomníku skoro boha, neměli co dělat.

Pracoval jsem po vojně ve skladě v Maiselově ulici. Snad to bylo v roce 1962, stáli jsme v Pařížské ulici a sledovali první pokus o zbourání pomníku. Stalin byl ne z oceli, ale z žuly. Z průvodu na maso se jenom zakouřilo a nic. Později létaly úlomky až přes most a nakonec "dílo" za pár miliard zmizelo.

Škoda, že ta hrůza tam místo metronomu nestojí dodnes. Byl by to nádherný důkaz, jak jsme ochotní v každé době lézt mocným do zadku. Ostuda by to byla světová a na hodně dlouho, žula nekoroduje.

Měli bychom prosazovat především zájmy naší ČR. Nehrát roli užitečných idiotů. Nechci platit víc za zkapalněný plyn. A bohužel, vzpomínám na upozorňování v Rudém právu o ziscích vojensko-průmyslového komplexu. K povalení Sovětského svazu to byly investice pro nás životně důležité. Díky Američanům /a Gorbačovovi/ jsme získali svobodu. Po skončení Studené války by však Washington měl ubrat plyn a víc "rozumně" obchodovat a méně válčit. Ovládnout svět jednou supervelmocí se ještě nikomu nepodařilo a zřejmě nepodaří. Američtí "neokoni", ale i ti "naši" čeští, by měli vzít rozum do hrsti - ta by jim zřejmě bohatě stačila.

Doufám, že americký prezident Obama si Nobelovu cenu míru aspoň následně zaslouží.

/Diskusní příspěvek pod úvodník Astona na NP./

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...