Dotace: fraška zvaná Erasmus, pani ministryně Jourová

 

Erasmus nebo erotika
Erasmus nebo erotika

Prosím, neplést s erotikou, přestože mnoho studentů ze zahraničí v Praze to tak vnímá. Kdo jezdí noční Prahou mimo zimu v časech mezi 12:00  – 4:00 hodinou ranní, ví, o čem je řeč.

 

Ale dobře, u cizinců v České republice je to jinak a poslední věta vysvětlí, proč. Podívejme se, jaké to ve skutečnosti je. Třeba každoročně italské děti na dotace „Erasmus“ přijíždějí před koncem školního roku do Prahy a už po druhé projednávali ministři zahraničí delikátní problém: italské děti (dorost) ve velkém v prodejnách loupí, ničí zboží, po večerech mají zajištěný program s alkoholem a slečnami, krásně viděno na Karlově náměstí mezi ulicemi Lazarská, Spálená a Odborů, ale i jiné prostory jsou k nalezení k „Erasmu“, jak poznávat jiné národy a komunity. (To skutečně existuje a dotace na to lze získat) A naposledy to byli dánské děti, kteří si výlety údajně platí sami (rodiče), ale programy hotelů a další vymoženosti jsou právě napojeni na „přeshraniční styk“ …

Nejvíce našich studentů vyjíždí do velkých zemí, kde je široká nabídka vysokých škol, například do Německa, Francie, Španělska a Velké Británie. U českých studentů bodují ale i Finsko nebo Rakousko. Na pobyty nejčastěji vyjíždí studenti sociálních věd, obchodu a práva, humanitních věd a umění. Průměrná doba studijních pobytů je půl roku, u pracovních stáží je to 4,5 měsíce. "Průměrný měsíční grant u studijních pobytů se pohybuje kolem 430 eur (asi 11 800 korun) a pro pracovní stáže 600 eur (16 477 korun)," uvedla Abramčuková.

Jako největší motivaci pro zahraniční pobyt uvedli absolventi možnost zkusit si život v jiné zemi, zlepšit si znalosti cizího jazyka a poznat nové lidi a kulturu.

Princip je takový, že studenti dál hradí školné své domovské univerzitě, ale studují jinde, kde za ně teoreticky platí školné studenti, kteří rovněž vyjeli pryč. Studenti českých veřejných univerzit mají ovšem tu výhodu, že za ně školné platí stát. (I babička z HorníDolní)

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...