Mario Draghi: nakupujte dluhy nepřizpůsobivých, budete pak bohatí (včetně)

 

Zpráva, která občas vyrazí dech. Jak se v té plejádě výkřiků Klausů, Singerů a naposledy šéfů ECB vyznat?

 

Rozdělím tento text na dvě části: první pro laickou veřejnost, co s námi FED a ECB provádí a pak doloženo skutečnými ekonomickými fakty.

Jde o spor Klause a Singera, kdy Klaus má jednoznačně pravdu, ale v této obludnosti se ukazuje, že Singer nemohl udělat nic jiného. A je to také o jediné možnosti, proč jsou USA na Ukrajině a snaží se vyprovokovat zbrojení. V čem je ten obludný systém? Neuvěřitelně předlužené USA. A rotačky tisknou šílené další dávky dolarů. Předlužená Evropa, která vůbec neví, jak profinancovat další a další dluhy. A tak vymysleli způsob:nepřizpůsobiví, máte strašné dluhy a my menší? Tak si vypůjčíme, za půjčené peníze koupíme vaše dluhy, vy budete moci nakupovat a ze zisku, který prodejem zboží vyděláme, zaplatíme dluhy. Vy zbohatnete, my také a bude dobře. Neuvěřitelné!

A dluhy nikdo platit nemusí!!!

 

Co se děje skutečně, můžeme zjistit až po prostudování mnoha textů...
Co se děje skutečně, můžeme zjistit až po prostudování mnoha textů...

Perpetuum mobile.

 

Ne, to není vtip, pouze převedeno do lidské řeči. A nyní ona fakta: Řecko má veřejný dluh  180% a nezaměstnanost 25%!  Když se Mario Draghi vyjádřil, že se eurozona nerozpadne, začali investoři půjčovat Řecku jak diví. Takže šíleně zadlužení nepřizpůsobiví z ubytoven v okamžiku, kdy se vláda za ně zaručí, dostanou stomiliónové další půjčky, byť jsou nezaměstnaní! Je to normální? A Řekové jsou jako nepřizpůsobiví. Také Irové a Portugalci jsou na tom stejně. Ale čím se zaručí ECB? Dluhy například Slovenska, které si v případě nutnosti aktivovat euroval, musí půjčit!!!

 

Takže Slovensko si půjčí, aby Mario Draghi peníze poslal Řecku a ty banky dostanou zaplaceno od Řecka, které si půjčilo od Slovenska, které si půjčilo od…

Které si vypůjčilo od ECB vytištěním dalších peněz, jako udělala ČNB a Singer!

Že se v tom neorientujete?

Ale to přece nikdo, ani Mario Draghi, ani FED! Pouze splatnost dluhů se oddálí na několik let vytištěním další série peněz!

A Mario Draghi a ECB vymysleli ještě další věc: záporný úrok u depozit!

Takže stát, který si uloží peníze do ECB (a to musí), ještě za ně zaplatí. Uložíte peníze do banky a za to ještě budete platit? Na to už není slov. A to stále ještě není vše. Přiberme si do toho pokeru dalšího:

Čína, USA, EU

Máte ještě sílu sledovat? Tak pokračujme. Čína, která měla obrovské přebytky, nakoupila dluhy USA. A má je v hrsti. Najednou se velmoc USA dostala do kleští. Nesplatitelný šílený dluh, rotačky tisknou peníze jak diví a přesto to nestačí. Jak dál? Tak se vymýšlí další ďábelský plán: nejenže bude Slovensko dlužit dluhem za dluh Řecka, ale ještě….

 

Bundesbanka v čele s Jensenem Weidmannem odmítá kvantitativní uvolňování peněz jak to dělají USA a onen záporný úrok u depozit by tolerovala. Při kvantitativním uvolňování by totiž Německo muselo nakupovat dluhy… Řecka a dalších předlužených zemí a třeba časem i Slovenska, které by se zadlužilo, aby mohlo půjčit Řecku, aby Řecko mělo na další dluh od Německa, nebo ECB, které by si půjčilo od Slovenska, které si půjčilo… A Řecko by mělo alespoň na úroky 

Ještě dokážete sledovat šílenost ECB a Maria Draghiho?

 

Tak jdeme dál: řešení nabízí Jeffrey Frankel, profesor ekonomie z Harwardu: tiskem dolarů se snižuje jeho kurz a lépe se vyváží. Tudíž by bylo žádoucí, aby Evropská unie neboli banka ECB  nakoupila na dluh (za peníze například Slovenska, které si půjčí od ECB) dluhy USA, tím srazí kurz eura a začne lépe vyvážet Evropa. Kam? No přece do USA, kterým touto operací ztvrdne dolar!

A USA přestanou vyvážet do Evropy, takže zvýší svůj dluh!!!

 

Znáte tu nekonečnou písničku „Pes jitrničku sežral“?

 

Neuvěřitelná zhovadilost ekonomických šílenců!

 

Takže Mario Draghi a další vymysleli způsob: vezměte si půjčky, nakupte dluhy nepřizpůsobivých Američanů a svět je zachráněn…

 

P.S. Je to rébus, ale výsledkem je, že všichni dluží všem, tím nikdo nikomu a můžeme zvyšovat dluhy dál. Pokračováním je už jenom komunismus. V roce 2000 neměly být peníze vůbec. Ve výše popsaném systému jsou už skutečně zbytečné.

Je jasné, že mírovou cestou se ani jeden z šílených dluhů nemůže dostat. A pozvolna začíná svítat nad Ukrajinou, proč ty chudáky ženeme do války!

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Reklamní manažer
před 2 roky

To je on-line reklamu ze soukromé peníze fondů/půjčky firma. Potřebujete úvěr splatit své účty, nákup domů, úvěr k rozšíření vašeho podnikání, úvěr na investice? Nabízíme osobní půjčky pro jednotlivce, firmy, podnikatelé a ženy.

Použít a získat půjčku dnes, laskavě kontaktujte nás nyní přes náš oficiální email adresa níže pro více informací. Dík.

Kontaktní E-mail: premierlendingagents@gmail.com

Reklamní manažer.

Zeolit
před 3 roky

Ron Paul: Mluvím z perspektivy amerických daňových poplatníků. Není to v našem zájmu. Za posledních deset let jsme už vydali pět miliard dolarů ve snaze určit politické vedení Ukrajiny a pak jsme se podíleli na svržení Janukovyčovy vlády. A tehdy se tyhle věci,teď nedávno, tak strašně zkomplikovaly. Já zastávám neintervencionistickou zahraniční politiku. Do Ukrajiny nám nic není, neslouží to žádným našim zájmům, je to součástí téhož postoje, který nás zatáhl do katastrofy na Blízkém východě, MNOHO LIDÍ UMÍRÁ, vydávají se na to obrovské peníze, ještě stál trpíme důsledky válek v Iráku a v Afghánistánu, hrozí válka v Sýrii. My nepotřebujeme další hrozbu války, američtí daňoví poplatníci to nechtějí. A americká vláda sice říká, že ještě to není válka, ale hraje takové hry, budeme vyhrožovat Rusku, zavedeme sankce, a americká vláda si myslí, že jí to projde. Měli bychom uznat, že máme v Rusku pět set miliard dolarů investic. Rusko má 450 miliard dolarů investovaných na Západě a my se tady snažíme vyvolávat konflikt. Nemá to absolutně žádný smysl. My bychom se měli starat o své vlastní věci a ať tam ty problémy vyřeší někdo jiný. - See more at: http://www.blisty.cz/art/73014.html#stha...
====================
Je Ron Paul agent Moskvy?

Petr Pokorný
před 3 roky

Výše popsané vyjasňuje situaci Klause. Skutečně to s Ruskem nemá nic společného a Putin je do toho vtažen nevinně. Nevíme, jaké má zaměry, ale chudáci Ukrajinci jsou pokusní králíci. a to je velice smutné.

Janda
před 3 roky

Pane Pokorný, uvědomujete si ale, co je to za výzvu z ekonomického hlediska? Samozřejmě máte pravdu z občanského, ale takto složitou věc ještě nikdo nikdy neřešil a je to jak pro vědce objevení nového léku. Takže z ekonomického pohledu je to úžasná výzva. A řešení je neznámé. Je to neprobádané území.

Petr Pokorný
před 3 roky

Ale ano, může to být úžasná disertační práce, ale přesto se domnívám, že by mělo jít především o lidi. A třeba to nějaký ekonom vyřeší, ale ti, co za deficity v době "úrodné" mohli a mohou, by měli jít bez pardonu do kriminálu na doživotí. Bez pardonu a bez milosti. Protože kvůli nim ve světě umírá mnoho lidí a zbrojařské firmy si dělají, co chtějí!

Zeolit
před 3 roky

Nikdy bych nevěřil, že se zájmem budu číst některé materiály na BL /tzv. Blicích Listech.../. Ve všem s Danielem Veselým nesouhlasím, ale vzhledem k událostem na Ukrajině, vidím řadu minulých událostí jinýma očima.
======================
Analogie s Hitlerem je opět resuscitována a na scéně, ovšem jinak, než tomu bylo v případě Husajna, Miloševiče či Asada. Řada z nás na nekritický přístup MfD k dění doma i ve světě již rezignovala, ačkoliv je tento list některými českými občany stále považován za vlivný. O to horší jsou mediální výstupy, jež se objevují ve veřejnoprávních médiích, a to za situace, kdy se spousta lidí domnívá, že si alespoň Český rozhlas ponechal jakousi autochtonní imunitu. Avšak poslední dobou vše naznačuje, že i zde narazíme na jednostrannou agitaci líčící Rusko a Rusy včetně ruského prezidenta až s neututlanou arogancí a nenávistí, což by se ve veřejnoprávním médiu nemělo objevovat. - See more at: http://www.blisty.cz/art/73015.html#stha...

Zeolit
před 3 roky

„Možná že bych změnil fyziku za objev, jak se může jeden současný a jeden bývalý prezident narvat současně do řitního otvoru ruského diktátora,“ uzavírá Černý. /PL/
========================
Premiér s holou hlavou ve Washingtonu se tak nenadře, je klikař.

Zeolit
před 3 roky

Prodejte nám plyn, naléhá Evropa s Českem na Ameriku /Titulek na iDNES/
============================
Průzkumy veřejného mínění by měly odpovědět na otázku: Souhlasíte s dovozem zkapalněného břidličného plynu z USA i když bude dražší a navíc jeho těžba závažným způsobem postihuje životní prostředí?

Američtí "neokoni" a jejich čeští následovníci si nevidí ani na špičku nosu... Jen tak mimochodem, Greenpiss mlčí?

Agentura Reuters přinesla nepotvrzenou zprávu, že Gerhard Schröder, který v současné době plní funkci předsedy dozorčí rady společnosti Nord Stream AG, je uveden do umělého spánku na jedné soukromé klinice. Stalo se tak údajně na žádost kancléřky Merkelové. Prý se jedná o hoax...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...