Jsou USA několik měsíců před skutečným ekonomickým zhroucením?

To, co se nyní vynořuje stále silněji a hrozivěji v úvodu pouze ve zkratce. Jak jsem již dříve popsal, FED tiskne peníze, ECB kupuje dluhopisy USA, peníze si na to musí vypůjčit. Zvrácenost? Ano, ale co dál?

Lakonicky - NIC! Válka nebo totální krize, devalvace, inflace a další dle učebnic. Nic dalšího neexistuje.

Naposledy popsáno zde: Mario Draghi: nakupujte dluhy nepřizpůsobivých, budete pak bohatí (včetně)


Ukrajina už asi nevýjde. Rusko reágovalo okamžitě a bez varování nasadilo obranu přes Krym. A moc válečných dalších zón neexistuje, kde se vybít. A navíc zatímco Rusko má dnes velké finanční rezervy, USA má... Velké finanční dluhy. Takže komedie u zpravodajství a balamutění občanů Evropy začíná vyprchávat.

Pokud jsem to tvrdil já, z hlediska ovlivnitelnosti bezvýznamný občan, nevěnovala se tomu pozornost. Že několik států USA naznačuje, že tudy cesta nevede a zvažují volnější propojení na centrum USA je už vážnější varování. (A moc lidí o tom neví). Poslední dobou se však objevují na světové scéně významní lidé, kteří naprosto vážně USA a FED varují, že tištěním peněz se bublina opět nafukuje, aniž by byla zlikvidována minulá a to už je pro světovou ekonomiku v případě splnění dramatická hrozba pro západní státy. A vyústění může být v heslu: zachraň se, kdo můžeš!


Faber: Mám strach z krize, která bude mnohem větší než ta, jež začala v roce 2008

Nedávná finanční krize podle  Marca Fabera je možná jen předehrou k mnohem hrůznějšímu divadlu. Známý investor má obavy z nové finanční krize, která odstartuje v druhé polovině roku 2014.

Celkový dluh (včetně dluhu vlády, firem i domácností) je v poměru k výkonu vyspělých ekonomik podle Fabera v současnosti o 30 % vyšší než v roce 2007. "Nemyslím si, že ekonomika oživuje. V Americe jde o zpomalení," říká Faber. (doplňuji - totéž potvrzují  další ukazatele z posledních dní)

Pro příštích šest měsíců je podle Fabera nejatraktivnějším aktivem hotovost.   Podle něj Janet Yellenová dále tiskne peníze a oslabuje americký dolar. Akcie v rozvinutých zemích již nemají potenciál růst, státní dluhopisy jsou vzhledem k nízkým výnosům nadhodnocené. (To se mimochodem i předhazuje Babišovi, který vydává nyní emisi)  "Nejvíce podceňované aktivum je hotovost. Investoři nevydělávají, naopak budou kvůli tištění peněz ztrácet," říká Faber. Jako negativum pro akciové trhy zmínil i krizi na Ukrajině. 

Zdroj

 Faber Big Bear Parade: Bojím se o krizi větší než v roce 2008

 Doplnění Petr Pokorný

A ještě další důkazy: absurdní bublina -
Avizovanému prasknutím bubliny ale ještě může přecházet určité pokračování růstu, v závislosti na pokračování masivních měsíčních nákupů dluhopisů do bilance Fedu, napsal Faber.

Dividendy světa na rekordu, ruské padly na polovinu. I to je dopad...

Deutsche Bank navyšuje kapitál za pomoci Katarců



Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...