Takže Ficova účtenková loterie je další socialistický slovenský propadák?

 

S obrovským humbukem premiér Fico vyhlašoval, jak všem neplatičům zakroutí krkem. I když si pravicová část významně klepala na hlavy, dav jásal, jak s okrádáním chudých tato skvělá akce zatočí.

Nyní již známe výsledky a po volebním Ficově debaklu je to další rozčarování. Místo dobíraných miliard naskočilo pár ušmudlaných milionů a to tam ještě není započtena administrativa včetně výher. O čase malých řemeslníčků ani nemluvě.

Pán Babiš, ještě se učíte od slovenských bratří?

Účtenková loterie, kterou Slovensko spustilo loni na podzim, aby omezilo daňové úniky, vylepšila příjmy státní pokladny o několik milionů eur. Vzhledem k částce, kterou výběr DPH ročně v rozpočtu zaujímá, je to však jen nepatrný přínos. Vyplývá to z údajů, které zveřejnilo slovenské ministerstvo financí

Slovenské ministerstvo financí uvedlo, že loterie má zvýšit daňové příjmy zejména od menších podnikatelů v oblasti obchodu a restauračních služeb. "Možný pozitivní vliv loterie na roční výnos daně z přidané hodnoty na základě údajů z roku 2013 je sedm až osm milionů eur," uvedlo slovenské ministerstvo financí v dokumentu o vývoji veřejných financí. Přínos loterie na příjmy státu je tak spíše zanedbatelný. Loni Slovensko vybralo na dani z přidané hodnoty 4,74 miliardy eur.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/uctenkova-loterie-na-slovensku-d36-/eko-zahranicni.aspx?c=A140512_170429_eko-zahranicni_spi

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...