Dětské tělíčko bez ručiček, nožiček a bez očíček. A postižený Krása?

Jásá, jaká je to krása, že i toto je člověk, který bude moci žít. Mě z toho běhá mráz po zádech. Zešíleli jsme? Možná se Miroslav Mitlöhner nevyslovil decentně, ale je vůbec slovíčkaření na místě?

Ano, postižený Krása netleská ručičkama, ale může

Tato tělíčka bez nožiček, ručiček a očíček by možná ráda tleskala, někoho objala, milovala, viděla, ale nikdy, nikdy nebudou! Skutečně je pro ně krásné žít, jak to tvrdí postižený Krása a novinářské hyeny?

 

Tento text vyšel v Časopise zdravotnického práva a bioetiky.Mitlöhner v něm řešil právní a etické problémy s narozením velmi těžce postižených, kteří nemají naději na zlepšení. „Nápadnost a mnohdy bizarnost těchto bytostí nesčetněkrát vedla k otázce, zda je zrůda vůbec lidskou bytostí a jak s ní tedy nakládat," uvádí autor textu. Problémy by podle něj mohly být s vymezením toho, kdy začíná zrůdnost.

Jistě, toto téma je strašné, neumíme se k němu postavit  a hledání řešení je strašně těžké. Jenomže pokud to tělíčko bez ručiček a nožiček, občas i bez očíček ješté sténá bolestí a my víme, že to s lidskou bytostí nemá nic společného, skutečně máme právo dělat si na něm hokusy-pokusy a ještě se nechat urážet postiženým Krásou, kterému relativně (ve jménu utrpení) skoro nic není? Přece toto vyjádření se netýká lidí, co nemohou chodit, mluvit, ale o uzlíčcích, co jako pozemská bytost ani nevypadá.

Jistě, mohl se onen vědec vyjádřit jemněji, uhlazeněji, hledat jinou formu vyjádření. Ale to, co napsaly novinářské hyeny, co napsal postižený Krása, vyžadujíc, aby tento uzlíček bolesti trpěl a trpěl a my se mohli kochat nadšením, že jsme zdraví...


Hnus a nic víc než hnus! Kráso, je mi z vás špatně!


„Takovéto úvahy jsou úvahy nacistického uvažování a z lékařů by se pak stali následovníci doktora Mengeleho," uvedl předseda Rady postižených Václav  Krása!

Lidové noviny napsaly, že v textu bylo: Postižené děti by se měly zabíjet

Aby bylo naprosto a jednoznačně oddělené to, co lze používat za zrůdnost a kdo je nástupcem Mengeleho, dojme možnost vyjádření úřední řeči

 

Dr. med. Dr. phil. Josef Mengele, (16. března 1911, Günzburg, Německo7. února 1979, Bertioga, Brazílie) byl německý lékař SS, který během druhé světové války na vězních v koncentračním táboře Osvětim prováděl morbidní a sadistické experimenty.

Ano, Mengele prováděl morbidní a sadistické experimenty. To znamená na živých lidech. A je to přesně to, k čemu se používají takto zohavená lidská tělíčka. K šíleným pokusům vědců, aby jiné živé zachránily. A toto žádá Václav Krása. Onen vědec nechce morbidní pokusy, ale z veřejných zdrojů je naopak chce humánně „neuvést do života“ stylem eutanasie, nedonošení, prostě jakkoliv, aby netrpěly. Zatímco onen Krása chce tato tělíčka zachovat vědcům, chce vidět jejich utrpení. Proč?

 

Kdo je tedy skutečný následovník – druhý Mengele? (Přímý rozhovor byl nahrazen rekapitulací autora viz níže) A nejhorší je, že to většina bere stejně, ví, že trápit a mučit tyto neurčité bytosti by příroda nedovolila, ale má strach se vyslovit veřejně, aby nebyla pronásledována šílenými lidmi, jako je Krása! Vždyť věda dokáže dělat pokusy mnoho let, než utrpením zemřou! A my utrpení tak milujeme. U druhého....

:


Mitlöhner se v něm zaměřil na právní a etické problémy s narozením velmi těžce postižených, kteří nemají naději na zlepšení.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/clanek-miroslava-mitlohnera-pobouril-radu-postizenych-pi6-/domaci.aspx?c=A140619_132234_domaci_pvc


Mitlöhner se v něm zaměřil na právní a etické problémy s narozením velmi těžce postižených, kteří nemají naději na zlepšení.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/clanek-miroslava-mitlohnera-pobouril-radu-postizenych-pi6-/domaci.aspx?c=A140619_132234_domaci_pvc

 

skenov

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 2 roky

V přírodě existuje zákon přirozeného výberu. Defektní jedinci (různých druhů) nepřežijí. Díky přirozenému výběru existujeme i my. Dříve se problém řešil tak, že se sestra prošla s narozencem na infekčním !

anule
před 2 roky

Naprosto souhlasím s tímto článkem, pan Mitlöner neměl na mysli hromadné zabíjení handicapovaných, ale právo na eutanazii jedinců s opravdu hodně těžkými malformacemi. Pro srovnání...proč umírající prosí o eutanazii a my jim ji nechceme poskytnout? To není projev úcty k životu, ale náš strach, sobectví a slabošství !!! Oni už nechtějí trpět a my jim odmítáme pomoci, i když o to žádají...je toto humánní? A kolik postižených, kteří jsou postižení od narození s vrozenými vadami, žije v rodině a kolik v ústavech?...stále je v ústavech větší počet než doma a ti s největšími malformacemi téměř všichni....kdopak je pochová v milující náruči?...asi pan Krása...hraje si na lidumila, ale sám je sobec a slaboch. Pracuji na onkologii a vím o čem mluvím.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...