Je Tomáš Sedláček cvok, nebo příkladná euroklaka?

 

 

strategický expert Tomáš Sedláček
strategický expert Tomáš Sedláček

 

 

To, co vylézá z hlavy  Tomáše Sedláčka – ekonoma z Bakalova tisku a strategie ČSOB -  nelze brát jinak, než že mu přeskakuje.

 

 

 

 

Tento expert strategie ČSOB, který neobhájil doktorskou práci na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK a byl ze studia vyloučen, káže národu, jaký je přemoudřelý expert. Radil Václavu Havlovi, radil „Dluhoslavovi“ jak byl přezdíván Sobotka jako ministr financí, je vysokoškolský pedagog,  studoval ekonomii na Yale University ve Spojených státech.

V březnu 2011 se stal členem správní rady Nadačního fondu proti korupci

 

Jeho říťolezectví k USA a EU, neboli směrování k něčemu velkému, úžasnému je právě cesta do pekel. Onen Sedláček nás omračuje třeba tím, že nás čísly přesvědčuje a jediné pravdě. Je skutečně jediná? „Předběhlo nás Slovinsko, jak v HDP na hlavu, tak v přijetí eura, a totéž se zvolna začíná dařit i Slovensku. Což je pro nás o to těžší rána, že před Slovenskem jsme měli náskok mnohem větší než před Slovinskem“, píše Sedláček na blogu. Poukazuje i na to, že podle komentátorů a pozorovatelů je Rusko téměř před kolapsem. „Mezi komentátory se diskutuje, zda se ruská ekonomika položí do dvou let, nebo dříve,“ píše Sedláček. Více »

 

A dodává: Zajímalo by mne: váží si Klaus a Zeman aspoň sami sebe?

 

Vynechme pane Tomáši Sedláčku urážky a invektivy a sledujme skutečně jenom čísla. Či spíše jejich proměnné! Najednou vy, špičkový ekonom, radící Václavu Havlovi a vládě ČSSD dáte na hodnocení komentátorů, že je Rusko před kolapsem. Ale budiž, nemusí být tak hloupí. Co je však podstatnější? Oháníte se skvělou výkonností Slovenska. Jak to určíte? Opět HDP? Začněme nejdříve otázkou: proč tedy Slováci v čele s Babišem emigrují do Čech, proč jich zde je v zaměstnání víc jak sto tisíc a na Slovensko Češi nejdou? (Při posledním sčítání se ke slovenské národnosti přihlásilo téměř 150 tisíc lidí a se slovenskou občankou žije v Česku 80 tisíc lidí. Pendleři na Moravě už se ani neevidují!) Ale budiž, třeba je to psychologicky směrem na západ, namítnete. Tak se zeptám jinak, ekonomicky, v oboru, ve kterém jste dle svých úvah excelentní:

 

Kašlete i s Babišem na HDP zkreslené  podvody a dotacemi! Lžete!

Vysvětlete prosím lidem – čtenářům, proč proklatě po sankcích Rusku stouplo HDPv září 2,9%, v říjnu také 2,9%?  V porovnání Německo za čtvrtletí „ prý excelentní“ 0,1%!

To HDP a euro je vaše zaklínadlo, ale právě proto, že Rusko (a my) euro nemá, přes obrovskou ztrátu z ropy a plynu (-140 miliard) mají lidé paradoxně víc práce a peněz.

A vyšší HDP!

Jistě, časem se to může změnit, ale srovnávejme srovnatelné!

Ano, studoval jste na význačných školách, ale jak vidno, nic to nezabrání, abyste neplácal pitomosti, které se vám dají dokázat! Štempl na vzdělání neznamená myšlení. Pouze, že jste tam byl! Podvodně srovnáváte nesrovnatelné a bájná Evropská unie to potřebuje.

 

Možná Sedláček dokonale vypočítá kulatý čtvereček, ale nedokáže si to přeložit do „lidštiny“.  A především se domnívám, že lidé jako Sedláček by vůbec neměli vyučovat. Dětem a studentům vykládají pitomosti a proto to tak s ekonomikami západních států dopadá. Koneckonců, jako rádce „Dluhoslava Sobotky“ v době prosperity druhá největší sekera už o mnohém vypovídá! Ta největší je při šílené západní krizi, kam prý patříme!

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Brabec
před 2 roky

V matice nic neokecáš. A to je pro dnešní "elitu" průšvih. Tak se bude zase maturita z matiky oddalovat, řešit, kecat a léta poběží !

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...