Ukrajina zuří. Vrátí se do náručí Ruska? Zadostiučinění pro Putina!

 

Tak kdo měl pravdu?
Tak kdo měl pravdu?

 

Zvedneme ruce pro EU a dolárky a eura se nám budou hrnout, hlásal Majdan a orgie kolem ohňů jásaly nad pečenými holuby do úst. Ouha, najednou Ukrajina narazila na sliby....

 

Sliby se slibují, blázni se radují

Kdo vysílal sliby a kdo že jsou ti blázni si každý může udělat obrázek sám. Ale byla část lidí a Pařát dnes.cz/ je toho důkazem, kteří věděli, že je to podvod na ukrajinském a ruském lidu, do kterého Evropskou unii tlačí USA a Obama a že brzy sklapne.

 

 

Evropa jako holá řiť

Všichni jsme byli Rusofilové, Putinofilové, nazývali nás bolševiky jenom proto, že jsme tvrdili, že je to kardinální podvod a lež. Kníže číro Schwarzenberg a jeho europejské zfanatizované ekipy Gazdíků, Kalousků, Bursíků, Halíků, prostě Havlistů...

Najednou ti ¨bolševici a Rusofilové byli prezidenti Klaus a Zeman a mnoho lidí, které sem ani nejde vepsat. Prý EU Ukrajinu zachrání. Jenomže ta má holou řiť a žije z minulosti jako USA!

 A už je to tady...

Navzdory slibům západních politiků, Ukrajina v roce 2014 dala západním věřitelům více, než od nich přijala, stěžuje si ukrajinský deník Vesti.ua.

Již dříve řekl premiér Arsenij Jaceňuk, že Kyjev dostal tento rok asi 9 miliard dolarů a zaplatil věřitelům 14 miliard dolarů. Tyto údaje později potvrdilo Ministerstvo financí Ukrajiny, a upozorňuje, že západní věřitelé obdrželi 11 miliard a Gazprom dostal více než 3 miliardy dolarů.

To znamená, že v průběhu roku 2014 dal Západ Kyjevu ještě méně, než je částka potřebná na splacení dluhu, zdůrazňuje deník a připomíná, že 24. února, tři dny po vítězství Maidanu, předseda zahraničního výboru Evropského parlamentu Elmar Brok slíbil Ukrajině 20 miliard dolarů „okamžitě“ na provedení reforem.

Finanční pomoc bude k dispozici Kyjevu pouze po zhodnocení kvality reforem Bruselem. V prvním čtvrtletí příštího roku se plánuje dárcovská konference pro Ukrajinu a v ní bude hrát novou roli - jako investor. „A protože jsme přesvědčeni, že jsme investorem, pak je nutné, aby ukrajinská vláda prokázala jasnou časovou osu daňových a protikorupčních reforem, protože investoři musí pochopit, v jakém prostředí budou pracovat," řekl Vesti.ua zdroj v orgánech EU.

Podobná situace je ve vztahu Kyjeva s Mezinárodním měnovým fondem, poznamenává deník. Než poskytnou Ukrajině novou tranši, chtějí zástupci fondu vidět parametry podepsaného rozpočtu na příští rok.

Zdráhavosti Západu se ani není třeba divit. Evropská unie již dnes ví, že si s Ukrajinou patrně ukousla větší kus, než je schopna finančně unést. Ovšem ani Ukrajina dosud neprokázala, že poskytnuté miliardy (jen od MMF letos 4,6 miliardy dolarů) byly vynaloženy účelně a nezmizely v bezedných kapsách oligarchů.

K tomu lze jen dodat zvláštní přístup současného vedení Ukrajiny, které hodlá vybudovat největší armádu v Evropě. Při ekonomických problémech je třeba upozornit na přiznání prezidenta Petro Porošenka, že ukrajinskou ekonomiku stojí konflikt na Donbasu 6 milionů dolarů každý den.
část textu zdroj: prvnizpravy.cz,

 

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...