Méně než analýza: Rusko, USA, rubl, dolar. A co dál?

 

V předešlé trilogii bylo popsáno, co se stalo na závěr roku a jak k tomu došlo. Podívejme se stejným pohledem na budoucnost.

 

Ze všech stran slyšíme, vidíme a čteme ekonomické výstrahy, hrozby a katastrofy o Rusku, o božské USA a jeho zázračné budoucnosti, které ohrožuje pouze vojenská rozpínavost Ruska. Pomineme li, že už toto jsou naprosté nesmysly a dokázali jsme si, že naopak NATO, což je v podstatě USA a jeho satelity stejně jako byla Varšavská smlouva obklíčilo Rusko, co můžeme očekávat?

 

Evropa neměla skoro žádný zimní odběr plynu a ropy. Teplo letošního roku až do Štědrého dne pomáhalo evropské ekonomice, malému odběru a náš  Václav Bartuška, zvláštní velvyslanec ČR pro energetickou bezpečnost se smál, jak můžeme plyn rozdávat a že ho z Ruska nepotřebujeme, když ho přece odebíráme ze západu. (Kde asi ten západ většinou plyn odebírá?)

 

Nyní nastává obrat

Dle všech předpovědí se do Evropy vkrádá razantní zima a kohoutky se začínají pouštět naplno. Předpověď na příští týden: Nejnižší noční teploty -6 až -11 °C, při malé oblačnosti ojediněle kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C. Bude velmi zajímavé sledovat, co to provede s cenami plynu, ale především s odběrem a co to provede se sebejistotou fanatických euroteroristů. Je nutno dodat, že Rusko nikdy nikomu neřeklo, že omezí dodávky ropy a plynu, ale vždy odmítalo dodávat zadarmo přes rozkrádanou Ukrajinu. Pravděpodobně pouze západní neznalost ruštiny tuto „drobnou nuanci“ nedokázala analyzovat, protože jinak nelze pochopit, proč nám se Bloomberg a Reuters šifrovalo a cedilo přes čtk takové stupidity.

My jsme závislí na ropě a plynu z Ruska, ale to je závislé na našich penězích, jak bylo i dokázáno. My, Maďaři, či Slováci to víme. Analfabetismus západu ne! Proč nám tvrdí Afroameričan Obama jiný překlad a zdůvodnění je čirou záhadou. Otázkou je, zda počet Američanů bez vzdělání už nepřekročil únosnou mez. Pochody černých raperů to naznačují…

 

Pokud budou tyto teze věrohodnější než špičkové analýzy USA a EU, znamenalo by to, že zbabělý a podpásový úder na obyčejné občany  Ruska se Obamovi a CIA nepodařil a karta se začne obracet. Že se urážkami Ruska a Putina na chvíli podařilo odvrátit pozornost od šílených dluhů USA, kterými zdánlivě prosperuje americká ekonomika a každou chvíli se může zhroutit jak teserakt (hyperkrychle jako pravidelný konvexní čtyřúhelník s osmi krychlovými nadstěnami).

 

Každopádně svět by měl říct razantní NE tupému vojenskému běsnění na ose

 USA-Polsko-Ukrajina, které by nás skutečně mohlo dostat do záhuby jejich fanatickým prosazováním. (Mimochodem, zvláštní symbióza válečného harašení předlužených USA a žebrácké Ukrajiny  s Polskem mnohé naznačuje…)

Takže zatímco většina ekonomických článků různých expertů ukazuje na zkázu Ruska, z výše popsaného lze budoucnost vidět opačně, minimálně nikoliv pro Rusko katastrofálně. Takže pokud do Evropy skutečně pronikne pravá zima, bude zajímavé sledovat, kterým směrem se svět bude pohybovat. A především, čí pohled bude nejpřesnější.

 

Předešlá "trilogie" s touto úvahou utváří celek

Vadí Kanadě a USA Ukrajina? Ne, ropa! Už je to tady!

Vadí Kanadě a USA Ukrajina? Ne, ropa! Už je to tady! (II díl)

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Napsal uživatel Zeolit dne Pá, 12/26/2014 - 21:40. Virtually

Nad tím, kolik stály americké daňové poplatníky války, vedené USA v době po druhé světové válce, se na webu Vaševěc.cz zamýšlí bývalý český premiér Jiří Paroubek. V úvodu svého textu poznamenává, že když se kdysi v marxistické politické ekonomii kapitalismu dozvěděl, že vojenské výdaje stimulují růst tržní ekonomiky, viděl v tom komunistický žvást.

Nyní už o pravdivosti tohoto tvrzení "ani trochu nepochybuje". "zejména pokud se k tomu vykazování ekonomického růstu té které země používá ukazatel HDP," podotkl k tomu.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...
===============
Pro zručnějšího počtáře než jsem já, by neměl být problém spočítat, jaký podíl na HDP USA měly a mají právě války ony války.Ta procenta by mě skutečně zajímala.

Zda výsledky těch válek za ty peníze stály, odpověď je i mně jasná...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...