Vadí Kanadě a USA Ukrajina? Ne, ropa! Už je to tady! (II díl)


Čína: Dovoz ropy z Ruska byl v listopadu rekordní. A především o kolik!!!

 

 

Při nepřetržitých demagogiích, jak se Rusko hroutí, při demagogiích Václava Bartušky, zvláštního velvyslance ČR pro energetickou bezpečnost, že se opakuje situace z roku 1985, kdy se Saúdská Arábie dohodla s USA a snížila dramaticky cenu ropy, aby tak zasadila další dosti zásadní hřebíček do rakve Ruska se musí každý ptát, proč  to vlastně dnes řekl v pořadu Interview na ČT24.

Není nic snažšího, než se podívat

A najednou svítá:

 

Rubl zahájil nový týden růstem k euru i vůči americkému dolaru. Ruskou měnu podpořily zejména vyšší ceny ropy a také vládní opatření ke zklidnění situace na finančních trzích. Vzhůru zamířily i ruské akcie.

Rubl k dolaru od pondělního rána zpevnil o 5 procent na přibližně 54,7 rublu za dolar. Vůči euru posílil dokonce o 7 procent na 67 rublu za euro.

 

A pak najednou zjistíte, že:

Ropný dovoz Číny, která je druhým největším světovým spotřebitelem černého zlata, v listopadu z Ruska dosáhl rekordní úrovně 3,31 miliónu metrických tun, což představuje meziroční růst o 65%. Čína dovezla z Ruska 808 700 barelů ropy denně.

 

 

 

A pozor, kdo to ví?
Dovoz ropy ze Saúdské Arábie do Číny se snížil o 5,9%, dovoz z Íránu pak o 2,6%.

 

Už chápete ty dohody a proč Obama zuří?

 

Takže v okamžiku, kdy se nastartuje světová ekonomika, má Rusko připraven excelentní odběr!  Přeprava tankery z břidlic je bez šance. Nikdy nedosáhne ceny tlačené potrubím. Evropa si kope hrob a my s ní. 

 

Zítra závěr trilogie o ropě, Rusku, zoufalém útoku (runu) na rubl a kde je onen zakopaný pes. Pokud si dáte tyto tři díly dohromady, je jasné, co za tím stálo a stojí. A proč je tolik zabitých občanů všude kolem ropy a plynu!


Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Po více než rok pracují SSA podle scénáře,:
Autor: J. Matuška Datum: 23.12.2014 12:22 NP

jehož cílem je /1/ opětovně potvrdit americkou kontrolu nad Evropou skrze zablokování obchodních vztahů EU s Ruskem, /2/ bankrot Ruska a /3/ zbavit se Vladimíra Puitna a nahradit ho nějakou americkou loutkou, jako byl třeba opilec Boris Jelcin. http://www.novarepublika.cz/2014/12/wash...

Článek do counterpunch, "America's Best Political Newsletter", napsala Diana Johnstoneová... Pozor, je to kláda, ale zajímavé čtení, takže žádná nuda... Překladatel Karel Hyka pečlivě přeložil i "USA" do češtiny. Mně se ten překlad líbí. Na sítích lze nalézt SSa, ale to je hloupé a nechutné. Tu-ááá!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...