Co se stane, pokud chce být Palestina nezávislá na Izraeli?

 

Stát Palestina
Stát Palestina

 

Izrael ví velmi dobře, že taháním za nitky daní Palestiny může vydírat, může neplatit a vyprovokovat kdykoliv zastavením peněz povstání a tím odůvodnění, že Palestinci jsou zabijácké zlo.

 Přečtěme si, co píší Reuters a další zpravodajství:

 

Jakékoliv mírové řešení vždy Izrael za podpory USA odmítne a Palestinci hladoví!

 

Rada bezpečnosti OSN zamítla návrh rezoluce požadující stažení Izraele z okupovaných území do tří let.

Ale trochu chronologie: toto je přímo od zdroje.

Izrael a Blízký východ | Eretz.cz

16 ledna 2014

Palestinská drzost je bezbřehá. Ještě nedozněl skandál s přechováváním výbušnin a zbraní na velvyslanectví „Státu Palestina“ v Praze a palestinští Arabové už zase přikládají pod kotel.

Hlavní vyjednavač Palestinské správy Saíb Irikát včera dopisem vysoké představitelce EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Catherine Ashton žaloval o návštěvě českého velvyslance v Izraeli Tomáše Pojara na Univerzitě Ariel a stěžoval si, že  prý „podrývá snahu Evropské unie podporovat mír a návrat Izraele do hranic před rokem 1967.“


ICC nevyšetří válku v Gaze, protože Palestina “není stát

Mezinárodní trestní soud nebude vyšetřovat izraelské chování při ofenzivě na Gazu v prosinci 2008, protože Palestina není stát, řekl v úterý žalobce.  V prohlášení žalobce ICC přiznal, že Palestinu jako stát uznává více jak 130 zemí a některé organizace OSN.  V OSN ale Palestina drží status přihlížejícího, takže ICC nemůže obvinění o válečných zločinech na Palestinském území vyšetřit, podle žalobce.

Prezident Mahmoud Abbas v září zažádal o plné členství v Radě bezpečnosti. USA pohrozily s izraelem právem veta.  ICC řekl, že v budoucnu by mohl obvinění o zločinech v Palestině zvážit, pokud Rada bezpečnosti Palestinu uzná za stát.

Rada bezpečnosti OSN (stále titíž USA a Izrael) zamítla návrh rezoluce požadující stažení Izraele z okupovaných území do tří let.

 

Ale Palestinci chtějí, aby se zločiny na jejich území vyšetřovaly!

New York - Proto palestinský velvyslanec Rijád Mansúr v pátek na půdě Organizace spojených národů předložil oficiální žádost o začlenění Palestiny do jurisdikce Mezinárodního trestního soudu (ICC). Soubor dokumentů obsahoval také Římský statut, který ve středu na mimořádném zasedání palestinského vedení v Ramalláhu podepsal prezident Mahmúd Abbás.

Pokud by byl statut ratifikován, stal by se soud příslušným pro souzení zločinů na palestinských územích včetně Pásma Gazy.

Izrael, potažmo USA přitom tvrdí, že Palestinci nechtějí vraždy vyšetřovat!

Opět je vidět, že lžou! Přece ti teroristé, jak tvrdí Izrael, nechtějí vyšetřování mezinárodních institucí! A ta žádost skutečně je!


Autor: ČTK , Reuters

Palestina žádá, aby o ní rozhodoval mezinárodní tribunál

2. 1. 23:08

Podání žádosti vyvolalo rozhořčenou reakci Izraele. Proti jsou také Američané. Tento krok přišel pouhý den poté, co Rada bezpečnosti OSN zamítla návrh rezoluce požadující stažení Izraele z okupovaných území do tří let. Izrael už ve čtvrtek soud vyzval, aby palestinskou žádost o členství zamítl, protože prý nepochází od státu, ale od skupiny údajně spjaté s teroristickou organizací. Podle izraelského ministra infrastruktury a regionálního rozvoje Silvana Šaloma jednostranný krok Palestinců porušil mírovou dohodu z Osla...

Takže když chtějí občané Palestiny mezinárodní dohled a vyšetřování vražd, jsou to ještě větší teroristé, jak tvrdí izraelský premiér Benjamin Netanjahu?

 

Jeruzalém - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu se rozhodl zmrazit měsíční převod daní, které vybírá pro palestinskou samosprávu. Tímto krokem reaguje na snahu Palestiny začlenit se do jurisdikce Mezinárodního trestního soudu (ICC)!!!

A co že je to za daně, které vybírají pro Palestinu?

Izrael vybírá daň z přidané hodnoty ze zboží dováženého na palestinská území. Zmrazení se prý týká plánovaného převodu 500 milionů izraelských šekelů (téměř tři miliardy Kč) vybraných během prosince. Palestinci z nich hradí náklady na provoz své vlády a při vyplácení mezd zaměstnancům ve veřejném sektoru, píše Reuters.

Takže zboží, které se vyveze do Palestiny, proclí Izrael, zvednou se o to ceny zboží a pak část peněz zasílá, či nezasílá palestinské vládě?

_______________________________________________

A na závěr to shrňme: Palestinci žádají mezinárodní vyšetřování na území Palestiny. Na žádost Izraele a USA to nejde, neboť Palestina není stát. Když Palestina požádá o uznání, Izrael jim nedá peníze za cla a začne stavit další osady. Když se Palestinci vzbouří, Izrael vybombarduje města a oznámí, že jsou teroristé, neboť útočí na Izrael. Palestina opět požádá, aby zločiny na jejich území vyšetřovala jurisdikce Mezinárodního trestního soudu. Izrael je opět za to potrestá. A tak stále dokola...

Nechť si každý udělá obrázek sám...

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...