Zločinný kapitalismus Made in USA není svobodný trh Adama Smitha!

 

Budoucnost USA
Budoucnost USA

Dá se to spíše přirovnat k mafiánskému období zlodějů zlatých dolů a diamantových nalezišť, kdy ze smrtí a vražd skutečných nálezců bohatli mafiánští bossové chránění po zuby ozbrojenou tlupou vojenských a zabijáckých gard.

 

 

 

Zatímco byla a je ve většině světa krize, či se plácají firmy, potažmo státy "nad vodou",

stoupají dividendy boháčů od roku 2009 neuvěřitelným tempem. V loňském roce o 10,5 procenta na 1,17 bilionu dolarů, což je historický rekord. Přepočteno podle průměrného ročního kurzu to představuje více než 24 bilionů korun!

 

 

Zprávu zveřejnila "Global Dividend Index".

O solidní růst dividend se zasloužila především pětistovka firem, jejichž akcie jsou součástí širšího amerického indexu S&P Dow Jones. Ty loni podílníkům vyplatily přes 350 miliard dolarů, meziročně o 12,4 procenta více.

A proč zločinný a mafiánský kapitalismus?

Protože v tomto období lidé v USA neuvěřitelně chudli. Protože lidé v USA prodávali domy na stojato a chudina leze ze všech děr této země. Protože USA, aby vůbec mohly obhájit jakousi vzestupnou čáru HDP, nechaly natisknout biliony dolarů pod názvem "kvantitativní uvolňování" zavedené americkým FEDem. A právě na kvantitativním uvolňování a poslední dobou na rozjezdu výroby vojenské techniky mírových bomb, raket a bombardérů bohatli ti, kteří by v tržním prostředí neměli dostat ani cent a trh by měl srovnat rozdíly sám.

 

Zde je krásná ukázka a důkaz, jak je nám podsouván americký trh, který není, protože ho (jedno jest, zda republikáni či demokraté) strany za padesát let přeměnily v bolševický socialismus a přerozdělování.

Dotacemi bohatnou bohatí, zatímco chudí chudnou. Jak křišťálově průzračné...

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Tereza Spencerová:

... A fakt, že bude už jen hůř, je také jasný – neoliberální kapitalismus nám, 99 procentům lidí, jinou variantu nenabízí a nijak se tím ani netají. Zdá se mi podivné, že zatímco proti suchu toho zatím opravdu moc nenaděláme, proti válkám nebo neustálému ožebračování většiny lidí by se nejspíš něco dělat dalo, ale nikdo jako by nevěděl co. Ocitli jsme se totiž ve fázi „demokracie“, kdy ani názor většiny lidí nemá žádnou váhu a není s to nic změnit. VÝSLEDKEM TAK JE, ŽE JSME COBY OVCE ODSOUZENI K NĚJAKÉMU KATAKLYZMATU. TO MI VADÍ. NESNÁŠÍM BEZMOC.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/pol...

Zeolit
před 2 roky

Řadu let reprezentují kapitalismus lidé typu Janečka a Sorose apod., v podstatě mazaní spekulanti. Řadu let ohrožují rozumný vývoj síly, které chtějí nastolit NWO. Neokonservativci ničí USA a občané jim ještě tleskají.
http://demonocracy.info/infographics/usa...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...