Záhada, jak ta ruská totalita Putina funguje. Smí se to v USA?

 

Politolog Stanislav Belkovskij byl včera hostem v pořadu rozhlasové stanice Echo Moskvy, kde u příležitosti 62. výročí úmrtí Josifa Stalina hovořil o nevábném odkazu sovětského diktátora, který se dle jeho názoru promítá do politiky prezidenta Vladimira Putina.


Co kdyby toto oznámila BBC o Cameronovi či Obamovi oficiálně ve vysílání?

Podle Belkovského se sice snaží Putin působit jako Stalin především v oblasti zahraniční politiky, ale v některých aspektech si tak počíná i v samotném Rusku. "Po vzoru Stalina pronásleduje prostřednictvím soudní moci své odpůrce a podporuje šíření násilí po celé zemi," vznáší Belkovskij vážné obvinění. V důsledku Putinova autoritářského počínání má prý v Rusku lidský život jen velmi malou hodnotu. "Rozhodnutí o zabití nepohodlného kritika se odvíjí pouze od porovnání nákladů na jeho zabití a škody, kterou může potenciální oběť napáchat, pokud zůstane na živu," popisuje Belkovskij pesimisticky poměry v zemi."Kdyby chtěl Putin nechat zabít například mě osobně, tak by to stálo třeba 5000 dolarů. Pokud bych napáchal škody nad rámec této částky, stálo by ruskému prezidentu za to uvažovat o tom, jak mě eliminovat. Vražda Borise Němcova by samozřejmě stála mnohem víc, ale princip zůstává stejný. Morálka, pravda a civilizační hodnoty v těchto chladnokrevných výpočtech nehrají žádnou roli. Nejdůležitější je pouze to, aby nikdo neohrožoval Putinovo vůdčí postavení," poukazuje analytik z Moskvy

 

A kde že sídlí ECHO Moskvy?

 Echo Moskvy je ruská rozhlasová stanice se sídlem v Moskvě.
119019, Москва, Новый Арбат, 11. Тел.: (495) 695-92-29, Факс: (495) 695-91-02, E-mail: echo@echo.msk.ru

Takže v tom totalitním státě může klidně veřejně někdo tvrdit, že Putin je zrůda, neštítící se žádné nájemné vraždy a pak ten pán politolog klidně odejde domů a policie se ho ani netkne?

 

Co by se stalo v Německu, Anglii či USA, kdyby BBC či další televizní či rozhlasová stanice oznámila, že Cameron, (Merkelová, Obama) je pravděpodobně vrah a platí si najaté zabijáky? Bez důkazů a ve veřejném vysílání?

Námět a část textu převzata z Parlamentních listů


P.S. Všechny zdroje (západní) hovoří, jak je ECHO Moskvy pod totalitní cenzurní diktaturou, ač je tak "tůze" poctivé,  Echo Moskvy – Wikipedie  zatímco západ má svobodná demokratická média. Co je snadnějšího než si představit, že by toto odvysílala BBC v hlavním pořadu, aniž by v ruce měla jediný důkaz, když si nedovolí nazvat rodinu Bushů masovými vrahy, přestože důkazy už dnes nikdo nezpochybní, dokonce ani americký senát?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...