Slovutní ekonomové z Patria, Roklenu a další: je v krizi Rusko, nebo USA?

 

Zajímavé: jak se mají obyčejní lidé vyznat v bankovních účtech, půjčkách a dokonce žádat, aby se vlády nezadlužovaly, když nositelé Nobelových cen jsou..Tupci nebo demagogové?

 Prostě experti USA... 

USA krizi řeší šíleným tiskem peněz, jinak by se kola USA ekonomiky neroztočila (tudíž se dál šíleně zadlužuje), zatímco Rusko našetřilo biliony rublů jako rezervy a nyní v době krize nedělá dluh, ale sahá do úspor. Takže šílený dluh USA je na rating AAA, ale úspory Ruska a jejich snížení je ratingová katastrofa, tudíž Ba1 a   spekulativní pásmo...?

 

Ruský ministr financí Anton Siluanov řekl, že vláda navrhuje z rezervního fondu letos utratit 3,7 bilionu rublů (60 miliard dolarů). V rezervním fondu tak na konci roku zbyde už jen 1,7 bilionu rublů. Zdroj:  Rusko sahá hlouběji do rezerv, vláda potřebuje další ...

 USA už jde o život!

Takže plná kasa je tragédie, dluh O.K?
Takže plná kasa je tragédie, dluh O.K?

 

Dejme slovo v řeči čísel Petru Machovi

Celkové zadlužení ruské vlády je jen 13,3% jejich HDP.  US veřejně držený dluh odpovídá úžas budícím 74% HDP za fiskální rok 2014.

 

 

Jak je to s celkovým US zadlužením federální vlády: US dluh za poslední den roku 2014 vyrostl o 100 miliard $ a prorazil rekord na 18,14 bilionech $

 

 

 

Vyhlášení války Rusku ze strany US a EU přes nájezd na rubl a útok přes ropné deriváty – bylo v podstatě derivátovou šmelinou. Deriváty lze – teoreticky – rozmnožovat donekonečna. Derivátoví operátoři, aby zničili ruskou ekonomiku, zaútočili jak na rubl, tak na ceny ropy. Problém ale je, že ruská ekonomika je zdravěji financovaná, než ta americká.

 

Klíčovou chybou Moskvy bylo to, že dovolila, aby byl její domácí průmysl financován vnějším v dolarech denominovaným dluhem. Mluvíme tedy o monstrózní dluhové pasti, kterou může Západ snadno manipulovat. Prvním krokem Moskvy by měl být bedlivý dohled nad jejími bankovními službami. Ruské společnosti by si měly půjčovat doma a přikročit k prodeji svých aktiv v zahraničí. Moskva by měla také uvážit zavedení systému měnové kontroly tak, aby šlo rychle srazit základní úrokovou sazbu.

(Dodatek: psáno bylo v lednu a toto už se děje)

 

A nezapomínejte, že Rusko by kdykoliv mohlo nasadit moratorium na splácení dluhů a úroku, což by mělo váhu více než 600 miliard $. To by otřáslo celým světovým bankovním systémem do základů. Tím mluvíme o nezastíraném „poselství“, které by dohnalo celé to US/EU ekonomické válčení k rozpadu.

O této možnosti viz např. zde: Washington rok 2015 formuje do roku konfliktu. Ten konflikt by mohl být intenzivní.

 

Rusko může generovat z prodeje svých surovin dostatek úvěrů v US dolarech a v eurech. Ruské prodeje jejich energetického bohatství či sofistikovaného vojenského vybavení možná klesnou. Avšak vydělají stejnou částku v rublech, jelikož rubl také spadl.

 

1.1.2015  mají  USA dluh 18,14 bilionů dolarů!!!

Málokdo si však uvědomuje, že USA stojí před vážným problémem: bude Obama poslední, nebo předposlední prezident USA, než se rozpadnou? Odstředivé tendence už jsou. Dluhy překročily rubikon. A co jaderné zbraně?

Rubriky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 2 roky

Greenspan v očekávání velkého otřesu v USA

Minulý měsíc vešlo ve známost, že bývalý předseda Federálního rezervního systému (FED) Alan Greenspan, architekt měnové politiky USA v období čtyř prezidentů, předpokládá významnou událost na trhu v důsledku "napumpování do systému" triliónů dolarů v posledních několika letech.

http://www.novarepublika.cz/2015/03/gree...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...