Babiš zařídil prudký vzestup ekonomiky? Kecy! Je to komedie přes ECB!

 

 

Nadšené výkřiky v Babišonovinách: naše ekonomika je raketa, vzhůru k nebesům, Ano, bude líp... Snad nás Bůh trestá za to, že jsme si dali dárkem Babiše, Krnáčovou a další esa hvězdné pěchoty...

Kalousek, ač je to politický lump bez páteře a slušnosti, jako ministr financí (prostě v té politické praxi, nikoliv teorii) byl jedním z nejlepších v Evropě. Ukažme si, co se ve skutečnosti stalo a kdo skutečně škodí naší zemi.

V době krize Nečas s Kalouskem ještě přitvrdili a sešlápli brzdu na doraz. Vypadalo to šíleně, ale kdo řídí rodinný rozpočet, zná velmi dobře: pokud nevíte, co bude zítra, zabrzdíte výdaje a hledáte, jak ještě lépe šetřit. Pak nebezpečí pomine, vy máte našetřeno a ještě jste našli rezervy, na které v době utrácení nebyl čas.A přesně toto udělali občané. Ano, Češi jsou ekonomicky gramotní proti USA, i když si sami sobě pořád nadáváme. Pouze je v tom "malinký háček". To nebezpečí nepominulo tím, že by se ukončila krize, pouze ECB (Evropská centrální banka) začala tisknout ničím nepodložené peníze a začala je rozdávt tím, že za bezcenné eura nakupuje dluhopisy. A za bezcenné (válečné) peníze si lidé na západě nakupují zboží.

A co vláda?

To se nám už bohužel daří méně a často naskočíme na nějakého slibujícího blba. Sobotka už jednou své "kvality" odhalil a přesto je premiérem. A Babiš? STBák, který vždy tyl z peněz druhých. A Agrofert je skvělým prototypem, i dnešní vláda tandemu Babiš-Sobotka, byť si nadávají, to potvrzuje.

Takže co se tak excelentního stalo? Vážně je to z Babišonovin pravda?

Nesmysl, ECB vytiskla peníze (kvantitativní uvolňování je oficiální název), odkupuje dluhy a tím údajně vylepšuje západní ekonomiky. Jako byste měli jeden milion dluh a na rychlopůjčku byste si koupili za 100 000 pořádnou žranici. Zmenší se vám dluh milion? Totální nesmysl a žvást, prostě budete mít dluh milion + 100 000!  Ale nálada, než prožerete a propijete oněch 100 000 bude nádherná.

A přesně toto dělá Evropská unie, přesně toto dělá Česká republika. Máme dluhy a Babiš si půjčil dalších 70 miliard. Není inflace, takže to prožíráme a debužírujeme. (Pozor, to nejsou peníze, které lidé správně utrácejí, než příjde další krize).

Až se zvedne inflace, zvednou se úroky, nástupce Babiše zešílí a lidé ho proklejí. Nikdo už si nevzpomene, že tu zrůdnost založil tandem Babiš a Sobotka.

Takže další krize půjčkou u ECB se Evropa (prý) zvedá, do toho naše další zadlužení Babišem.

Vzpomínáte, jak byla ostrá kritika tandemu Nečas - Kalousek?


O zlatu jsme psali nedávno:  Nahlédneme do aktuální ekonomiky? USA a svět. 


Dnešní Hospodářské noviny přidávají další velice důležitou připomínku:

Podle Světové rady pro zlato (WGC) se zvýšila německá poptávka po zlatých cihlách a mincích za první čtvrtletí letošního roku o dvacet procent. Je zvláštní, že v tak silné ekonomice, jako je německá, se zlato stalo tolik žádanou komoditou, píše americký server CNN. A dodává, že se může jednat o znak toho, že se Němci obávají o budoucnost. Tyto německé obavy mohlo vyvolat kvantitativní uvolňování Evropské centrální banky. "Lidé se bojí, že by se mohla opakovat situace z dvacátých let minulého století, kdy v následku nadměrného tisku peněz došlo v Německu k hyperinflaci," uvedl Van Simmons, prezident firmy Rare Coins David Hall.

 

Němci nemají zájem o zlato jako jediní. Poptávka po tomto kovu se během prvního čtvrtletí roku 2015 zvýšila i ve Francii, Švýcarsku a Rakousku. Světová rada pro zlato uvedla, že první tři měsíce roku zaznamenaly trhy se zlatem nejsilnější nárůst poptávky od roku 2011.

Přidejme k tomu, že Rusko má už dnes skoupené obrovské zásoby zlata. A svět se jim ještě minulý rok smál!

 

Na závět trochu odborněji: zabývat se slovem "samotné" HDP v tomto případě je ekonomická hloupost. Z výše popsaného je vidět, jak si vláda může vesele žít a ještě hlásat, jak jí stoupá HDP. A lidé chudnou, i když mlaskají: prostě vláda zasekne další sekeru do futra a to dělá nyní Babiš se Sobotkou. Ukazatel skutečnosti je strukturální deficit: Fiskální politika - Makroekonomie - Miras.cz/Seminárky

Z vládního prohlášení:

V období 2010–2013 bylo vykázáno průměrné fiskální
úsilí ve výši 1,1 procentního bodu, a strukturální schodek
v roce 2013 tak dosáhl hodnoty 0,3 % HDP, což je
výrazně méně, než je úroveň střednědobého rozpočtového
cíle pro ČR (1 % HDP). Na základě těchto
skutečností a s přihlédnutím k prognóze vývoje financí
vládních institucí očekáváme v letošním roce ukončení
postupu při nadměrném schodku, který je s ČR veden
od roku 2009 (Rada EU, 2009).
Strategie fiskální politiky vlády počítá pro rok 2014
s využitím vzniklého fiskálního prostoru k podpoře
domácí ekonomiky, alespoň částečným posílením
některých výdajů s prorůstovým efektem. Pro aktuální
rok odhadujeme deficit vládního sektoru ve výši 1,8 %
HDP, což vzhledem k uzavírající se produkční mezeře
implikuje zvýšení strukturálního deficitu k hodnotě
1,3 % HDP

A výdaje v tomto a příštím roce ministři žádají ještě navýšit. Slyšíme to každý den!

Což přeloženo do "lidštiny" znamená: Za Nečase a Kalouska jste šetřili a lid vás nenáviděl. My se zadlužíme, ECB válečnými eury nám ještě pomůže a lid nás bude milovat. Co na tom, že "po nás potopa". My Babišové peníze uložíme do uměleckých děl, což je náhražka zlata a dělný lid nám může políbit šos.

A přesně toto můžete sledovat: umělecká díla jako Picasso trhají rekordy, což potvrzuje výše napsané, že Německo, Rakousko, Švýcarsko, ale nyní i Francie a Holadsko (Rusko už delší dobu) se chtějí vytrhnout z ekonomické spirály smrti, kdežto my jsme najeli na tupou trajektorii USA, dluhů a úpadku. ANO, bude, ale jak? Babiš byl na poradě v USA...

P.S. mimochodem, i toto je jedním z důkazů, proč se odvracíme od USA. Nikoliv láska k SSSR a bolševikům, ale i tyto prosté, kupecké počty. USA  se pod dluhem hroutí A proto rozjely válečné šílenství!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Alex77
před rokem

Střízlivější ekonomická analýza by neškodila. Pokud ovšem chce Pařát dnes prezentovat pohled a hlavně emoce autora z pražského TOP kavárenského skleníku, tak proč ne. I když pak je to "tak trochu na jeho úkor" a vypovídací hodnota se blíží 0. Přeji pěkný den.

Libuše
před 2 roky

Jo, jenže tohle všechno je nic proti tomu co se na nás chystá - povolená imigrace do EU těch nevinných černých hochu bude povzbuzením pro další hordy. Jsou za tím USA, chtějí nás rozložit a etnicky a kulturně namixovat v masu rozhádaných polodebilů , kteří budou snadno ovladatelní jako to co mají doma. Scénář je uplně jasný - válka na předním východě - nejbližší kontinent spásy je Evropa - tam zamíří rozlícení muslimové. EU de facto odmítla válku s Ruskem jež USA potřebují na restart ekonomiky. Tak oni nám je sem pošlou a donutí nás k válce s nimi. Je to konec evropské civilizace do 15 let, proto se Rusové tak opevňují a jsou stále v uzavřených hranicích. Do EU jak si myslí president Zeman by RF nikdy nevstoupili, protože prostě nejsou ochotni spáchat národní sebevraždu jako tzv. demokratický západ. Je Kaddáfího pomsta. je za 5 min 12 a pokud se na nic nezmůžeme, zbývá nám jen emigrovat do Ruska. A to, že jim chtějí dát volební právo a možnost sloužit v ČR armádě tudíž oficiální přístup ke zbraním tak to musel vymyslet prudký inteligent. A hlavně kdo z ČR politiků to otevřeně podporuje - knížepán a mister Kalousek - dva největší trojští koně americké politiky v naší rodné zemi. Lidé bděte a svůj názor zveřejněte!

"Čuba&qu ot; nemyslím psa !
před 2 roky

Agrofert = kapitalistické JZD Slušovice.
A zase se najdou závistlivci kterým vadilo JZD a teď zase AGROFERT. Je to zkrátka český xindl. Tady se nikdo nezavděčí. Čéésky topytek.

Zeolit
před 2 roky

Americké komando zabilo v Sýrii šéfa ropného byznysu islamistů

Zabití Sajjáfa v sobotu odpoledne SELČ potvrdil Pentagon. Bílý dům uvedl, že k operaci dal souhlas prezident Barack Obama. Mluvčí Národní bezpečnostní rady Bernadette Meehanová novinářům sdělila, že OPERACE PROBĚHLA ZCELA V SOULADU S MEZINÁRODNÍM PRÁVEM.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/americke-komando-...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...