Kdo zastaví dva šílence: Donalda Tuska a Porošenka?

Co jsou ochotni obětovat tito dva zvrácení šílenci, aby jim předlužené USA nasypaly trochu dolarů? Obětují celou Evropu a válečnou smršť? Klidně se budou za to plazit před americkým prezidentem po kolenou...

 

Dokud Rusko nepředá Krym USA!

Tusk vyzval k zachování tvrdého postoje k Rusku, dokud Moskva nezmění svůj agresivní postoj vůči Ukrajině. Nechce nic slyšet o uvolňování sankcí uvalených na Rusko kvůli anexi Krymu a podpoře proruských separatistů na východě Ukrajiny. Podle agentury Reuters prohlásil, že pokud jde o sankce, může se diskutovat jedině o jejich zpřísnění.

"EU je společenstvím hodnot. Právě proto dnes Rusko není mezi námi a nebude pozváno, dokud se bude vůči Ukrajině a jiným zemím chovat agresivně," prohlásil Tusk. Jakých hodnot, to už se raději nezmiňuje...

Petro Porošenko

Ukrajinský prezident Petro Porošenko (*26. 9. 1965) patří mezi nejbohatší oligarchy v zemi s majetkem na dvě miliardy dolarů. Za prezidenta Juščenka býval ministrem zahraničí, za Janukovyče ministrem hospodářství. Jako jediný z ukrajinských oligarchů otevřeně podporoval protestní hnutí v Kyjevě na začátku roku 2014. Jeho společnost Rošen je největším výrobcem cukrovinek na Ukrajině a Porošenko získal přezdívku "čokoládový král". Prezidentem Ukrajiny se stal v květnu 2014. K bohatství mu pomohly i jím ovládané automobilové závody, výrobce autobusů nebo lodí a celoplošný televizní Kanál 5, který sehrál klíčovou úlohu při takzvané oranžové revoluci koncem roku 2004.
 
 Poslední perlou, která bude patrně vryta do kamene je, když Petro Porošeno nazval trestní operaci na východě země "Velkou vlasteneckou válkou".
Po přijetí zákona, který oslavuje banderovskou Ukrajinskou povstaleckou armádu (UPA), spolupracující s nacisty a mající na kontě životy 100 tisíc Poláků, se už nelze na Ukrajině ničemu divit. Mašinérie na přepisování dějin, učebnic a vlastně úplně všeho (včetně názvů měst) jede na plné obrátky.

Ukrajina odmítá uvádět termín „Velká vlastenecká válka“ a místo toho bude používat pouze „druhou světovou válku". Pro školáky bude mít ale nově zavedená Velká vlastenecká válka trochu problém. A to, jestli si nebudou při výrazu VVV plést léta 1941-45 s léty 2014 až 2015. Možná si to budou plést i dospělí, napsaly První zprávy a přidávají:

Zaskočený německý tisk: Protestující zuří kvůli absenci Putina na G7!

 

Zůstaňte v EU a splňte závazek ke zbrojení, vyzval Obama Brity

A o to tady jde. Americký prezident Barack Obama se vyslovil pro setrvání Británie v Evropské unii a vyzval Londýn, aby dodržel závazek dvouprocentních výdajů na zbrojení."Obama chápe rozpočtové problémy, ale doufá, že Británie najde cestu, jak dvouprocentní hranici dodržet," konstatoval.


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...