Mimořádné bezpečnostní doporučení na dovolenou (nejen Tunisko)

V mezinárodních otázkách je třeba si dávat pozor na jazyk a mluvit či psát velice diplomaticky, ale jsou chvíle, kdy i sourozencům se musí říci pravda natvrdo!

 

A ministerstvo zahraničí v čele s ministrem Zaorálkem mělo dát jasně najevo

Čeho se vyvarovat a na co hledět při cestách do zahraničí. Bez ohledu na to, kdo se na něj podívá v Bruselu špatně!

 

Co bych doporučil své rodině při cestě do zahraničí?

 

V Tunisku bych se naprosto neobával v hotelech typu Mahdia. Je tam bezpečno stejně jako v Praze. A důvod je jasný: cílená pomsta za pozabíjené civilisty z arabských zemí se neděje vůči všem, ale vyhledávají se spojenci USA, kteří se na zabíjení podíleli. Jsou to především Anglie, Francie, Belgie a Holandsko. A turisté těchto států jsou nyní po celém světě (ale dokonce už i u nich doma) v nejtěžším ohrožení. A samozřejmě včetně spojenců ve válečném běsnění jako je Kuvajt, Saudská Arábie atd..

Prostě tak to tvrdí, taková je jejich myšlenka a to i prohlašují: naše bude pomsta!

 

Co bych tedy doporučil?

Podívat se na klientelu hotelu, kde jsem (mí příbuzní) ubytován. A třeba hotel Mahdia je převážně zaměřen na klientelu Čechů, Slováků a částečně Rusů. Tudíž pokud by to nebyl skutečný provokatér z USA, tak se tam není čeho obávat. Zato bych okamžitě stornoval zájezdy, kdybych zjistil, že je tam klientela převážně z výše uvedených zemí. To bych doporučil okamžitě zastavit a vrátit se domů, byť bezpečnostní opatření asi budou velká.

A to je přesně i důvod, kdy žádám, aby po tři roky nebyl generál Petr Pavel brán jako český občan, ale jako pouhá figurka NATO, podřízená (což je i de facto pravda) USA!

 

1)      Neubytovávat se s klientelou z výše uvedených zemí

2)      Pokud by v dosahu byla výprava (nikoliv jednotlivci) z výše uvedených zemí, počkat a dát si minimálně 50 metrů odstup, nebo delší časový interval při prohlídce památek.

3)      Nepoužívat stravovací zařízení, kde jsou výpravy těchto zemí. (Nebo počkat, až odejdou.)

Pokud budete dodržovat tyto tři zásady, čeká vás nebezpečí jako kdekoliv jinde na světě. A tudíž se mimořádně znepokojovat o dovolené je zbytečné. A kdo cestuje, ví velmi dobře, jak separovaní jsou turisté v arabských zemích. Tudíž dodržet tyto zásady je jednoduché.

Tato rada samozřejmě neplatí do zemí výše popsaných. Vyjet tam – je na každém a v takovémto případě je dobrá rada nad zlato. Jet do Paříže je prostě nyní adrenalin. A v USA se tak často zabíjí, že už to ani nikoho nezajímá. To by tam pak nikdo nejel vůbec.

 

A jako důkaz v případě pochybností uvedu: znáte za posledních padesát let, že by se někdo z těchto zemí programově mstil a zabil větší počet osob Česko – Slovenska? Možná by se dalo ještě přiřadit Maďarsko. A domnívám se, že i německy mluvící občané jsou v relativním bezpečí. Nikde jsem nezaznamenal, že by někdo žádal „hlavu“ německy mluvících, takže sdílet s nimi hotel také nemusí být na závadu (nebo na strach). Signály nikde nejsou. A souhlasit s bývalým šéfem rozvědky Andorem Šankrem se dá pouze z části: 39 mrtvých v Tunisku skutečně není vyhlášená válka západu, ale pouze vybraným zemím, které se z pohledu arabských zemí na masakrech podílely!

Co má znamenat vyjádření, že se jedná o destabilizaci okolních států je mi plnou záhadou, protože údajně nejvíce lidí mrtvých je místních, zatímco já mám (a my všichni) údaje jiné:


 V zemi je na dovolené asi 20 000 občanů Spojeného království. Ve městě Sousse pobývalo asi 2500 Britů.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cestovni-kancelare-stahuji-klienty-z-tuniska-cesi-dovolenou-nerusi-1gp-/zahranicni.aspx?c=A150627_152001_zahranicni_fer

 


Většina obětí teroristického útoku v Tunisku jsou Britové, uvedla BBC. Cestovní kanceláře už podle serveru začaly řešit odškodnění.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/velsan-v-tunisku-chranil-snoubenku-svym-telem-fq4-/zahranicni.aspx?c=A150627_094717_zahranicni_cen

 

Je strašné, že umírají bezbranní lidé za válečné šílence. Stále více informací přichází, že ani Vietnam nebyl o boji s komunismem a odchod z Vietnamu nebyl jako dohoda, ale jenom siláctví kvůli americkým volbám, až milion mrtvých civilistů v Iráku byl na popud jednoho magora, co ohlásil, že se tam ukrývají chemické zbraně (nejen že tam nebyly, ale co měli civilisté společného a proč byli pozabíjení americkou armádou) a US ARMY už nic nezastavilo. Mimochodem že pozabíjet legální vedení v Iráku, Libyi a dalších zemích a dnes tam jsou lidské masakry byl zločin přiznává dokonce už i mainstream včetně vládních činitelů.

A že exodus lidí je především útěk z bombardovaného území, kdy nejdříve jeden prošlápne cestu a pak za ním následuje rodina jako to dělali Čechoslováci do roku 1989,  samozřejmě nepopírá to, že jsou mezi nimi i možní gauneři. 

Pokud by min. zahraničí České republiky skutečně pracovalo pro své občany, řeklo by to na plnou (ústa)!

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...