Polské zemětřesení: odcházejí všichni Rusobijci (pouze ale navenek)

 

premiérka Ewa Kopaczová
premiérka Ewa Kopaczová

 

Kde udělali soudruzi chybu, chtělo by se opět zvolat, když mizí jeden za druhým z těch, co ukazovali svaly na Ukrajině a proti Rusku? Lež má krátké nohy?

 

Demisi podali ministři Bartosz Arłukowicz (zdravotnictví) , Andrzej Biernat (turistika a sport) a Włodzimierz Karpiński (státní majetek). Demise byla přijata. Včera dopoledne se „odporoučel“ z veřejného života už odvolaný bývalý ministr vnitra Bartłomiej Sienkiewicz.

 

Premiérka také národu sdělila, že se „odporoučel“ i předseda polského parlamentu (Sejmu) Radosław Sikorski. Rezignaci podali také partajní funkcionáři Tomasz Tomczykiewicz – státní tajemník ministerstva hospodářství. Rafał Baniak – z ministerstva státního majetku a Stanisław Gawłowski , státní tajemník na polském životním prostředí. Rezignoval také Jacek Rostowski , bývalý místopředseda vlády a ministr financí – z funkce poradce premiérky.

Každý z výše odstoupených měl nějaký příběh v odposlechové aféře. To že unikly protokoly, bude stát pravděpodobně i místo Andrzeje Seremeta, hlavního polského prokurátora. jp

zdroj: všechna polská média

 

Loser Radosław Sikorski (jeho manželka Applebaumová je Rusobijka - Američanka, co píše do Hospodářských novin. A má s ní dvě děti)

 

 Podle natemat.pl je možné, že v nejbližší době objeví nahrávka rozhovoru Sikorského s Kulczykem (podnikatel a nejbohatší Polák), která se může stát posledním hřebíčkem do rakve Radka Sikorského.

 Radosław Sikorski si vyrazil do restaurace Amber Room na soukromou schůzku s bývalým ministrem financí Jackem Rostowským. A pak se veřejnost dozvěděla, že: „Víš přece, že polsko-americké vztahy za moc nestojí,“ zní z nahrávky, jejíž pravost Sikorski nepopřel. „Dokonce nám škodí, protože nám dávají falešný pocit bezpečí, čemuž Polsko naivně věří,“ dodává politik, jenž v souladu s polskou zahraniční politikou naopak prosazuje větší americkou přítomnost na polské půdě a v celé východní Evropě. Uvedl také, že Polsko si tímto nadstandardním vztahem s USA jen znepřáteluje Rusko a Německo. Stejně tak probírání neschopného Camerona příliš vzájemným vztahům s Anglií nepomůže.


Radosław Sikorski vyrazil do elegantní varšavské restaurace Amber Room na soukromou schůzku s bývalým ministrem financíJackem Rostowským.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/odposlechova-afera-v-polsku-uprimny-sikorski-ohrozil-svou-karieru-1p6-/zpravy-svet.aspx?c=A140624_110800_ln_zahranici_msl


Radosław Sikorski vyrazil do elegantní varšavské restaurace Amber Room na soukromou schůzku s bývalým ministrem financíJackem Rostowským.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/odposlechova-afera-v-polsku-uprimny-sikorski-ohrozil-svou-karieru-1p6-/zpravy-svet.aspx?c=A140624_110800_ln_zahranici_msl

O podobně postižené polské eurokomisařce Elżbietě Bieńkowské se zatím nehovoří. Polská premiérka podle gazeta.pl  prohlásila: „Je předvolební doba. Poláci očekávají nabídky programů, které jim strany předloží.

 Na druhou stranu je úžasné, když Brusel a Bílý dům rozjedou antiruskou propagandu, vloží do ní miliardy a pak samotná nejvyšší liga antiputinovského uskupení na sebe práskne, že lžou od rána do večera, než´ jim alkohol rozváže jazyky a začnou mluvit pravdu.

Ale netrapte se, my to o USA a dalších šílencích víme už dávno. Toto je pouze další potvrzení. Děkujeme.

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...