USA vydírají sprostě Rusko ratingem. A Evropa s USA Čínu? Pozorně čtěte!

 

Další a další důkazy, proč BRICS
Další a další důkazy, proč BRICS

 

Kdo měl možnost cestovat do Číny, nebo s lidmi mluvit, ví, že Čína je rozdělena na dvě části: vláda je komunistická, lehce diktátorská. Ale pod ní je velice tvrdý trh, jaký není ani v USA. Od něho Amerika ustoupila na začátku 20 století.

 

Protože však doposud měly v rukách mezinárodní instituce USA (někdy s podporou Velké Británie a Francie), mohly si dovolit vydírat celý svět. A včera to na ekonomickém servru Roklen popsali přesně:

Čína jako „tržní ekonomika“? Rána pro Evropu

Nejdříve si připomeňme: Čína devalvovala a otřásl se celý svět. A důvod? Nikdo nezpochybnil - mzdy se zvedly desetinásobně (stejně jako v Rusku) a zboží by bylo neprodejné. Prostě trh zapracoval a strašně rychle vzniká střední třída, která začala objevovat svět. I my to u nás vidíme. Takže toto nikdo nezpochybní, že?

A jak si teda vysvětlit....?

Evropská unie by mohla přijít o 1,7 až 3,5 milionu pracovních míst, pokud by se rozhodla přiznat Číně status tržní ekonomiky. Vyplývá to ze studie analytického střediska Economic Policy Institute (EPI). V České republice by tento krok podle studie ohrozil zhruba 47.000 až 94.000 pracovních míst.

EU se stejně jako další členové Světové obchodní organizace (WTO) musí rozhodnout, zda Číně na konci příštího roku status tržní ekonomiky udělí. Pokud by tak učinila, snížila by se její schopnost uvalovat na čínský dovoz antidumpingová cla. Ta se používají v případech, kdy se zboží vyvážené do zahraničí prodává levněji než na domácím trhu.

Čínští výrobci by podle studie mohli v důsledku omezené schopnosti Bruselu používat antidumpingová cla zaplavit evropský trh levným zbožím, a podkopat tak evropskou produkci. Mezi nejvíce postižené sektory by prý patřila výroba automobilových součástek, papíru, oceli, keramiky, skla, hliníku a jízdních kol.

Odpůrci udělení statusu tržní ekonomiky Číně podle agentury Reuters tvrdí, že ceny čínského zboží nejsou výsledkem působení tradičních tržních sil a jsou uměle tlačeny dolů.

Čína se stala členem Světové obchodní organizace (WTO) v prosinci 2001. Při svém vstupu přijala na 15 let status netržní ekonomiky.

Přesně tyto zločiny několika západních států v čele s USA donutily Čínu Rusko, Indii, Brazílii a Jihoafrickou republuku k založení BRICS na základě spravedlnosti, kdy všechny instituce budou mít mezinárodní zastoupení, takže se dá vyloučit nátlak jednoho zločinného státu jako jsou nyní USA!

A výše důkaz je nezpochybnitelný a dohledatelný! Proto se USA už bez války a zoufalé snahy vojensky dobýt nadvládu zpět neobejdou. A to je přesně i důvodem dnešního válečného šílenství, nikoliv nestabilita východu či národní státy. Koneckonců Sýrii, Libyi, Irák a další státy prokazatelně rozmlátila a rozbombardovala vojska US ARMY a nikdo jiný!

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr
před rokem

Díky, už mi začíná svítat, proč prezident Zeman dělá tyto cesty. A proč mu západ nadává.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...