Libye, strašná a rozvrácená zem. Ale musel zemřít Kaddáfí?

 

Jednání o ropě a penězích Libye!
Jednání o ropě a penězích Libye!

 

Ale musela být rozvrácená libyjská zem?

A jakým právem parta západních politiků dokázala změnit prosperující zem v zabijácké peklo?

Tusk, Cameron, Sarkozy a další...

 

Bylo 1.9.2011 a fórum mělo znít: jak rozvrátit Libyi?

Několikahodinové akce "Přátelé Libye" se v Paříži zúčastnili zástupci 49 zemí a osmi mezinárodních organizací včetně OSN, NATO a Evropské unie. Česká republika na fórum nebyla pozvána. Jednalo se o budoucnosti Libye i o tom, kdo bude těžit ropu a obnovovat zemi. Nicolas Sarkozy.spolu s britským premiérem Davidem Cameronem a generálním tajemníkem NATO Andersem Foghem Rasmussenem také ohlásil pokračování úderů NATO v Libyi, "dokud budou (dosavadní vládce Muammar) Kaddáfí a jeho stoupenci představovat pro Libyi hrozbu".

 

Hra o ropu a plyn

Z významných zainteresovaných států nebyla na konferenci zastoupena Jihoafrická republika, ale své zástupce vyslaly Rusko a Čína, které mají stejně jako ona výhrady k vojenskému zásahu NATO v Libyi.

Objem zmražených libyjských fondů se odhaduje na 50 miliard eur (750 miliard korun). Před jednáním se spekulovalo, že v zákulisí bude předmětem debat i pozice řady účastnických států na budoucí hospodářské scéně Libye, zvlášť pokud jde o její ropu a plyn.

Zdroje:

"Toto není Irák," řečnili státníci v Paříži o Libyi. NATO bude ...

zahranicni.ihned.cz/...

Libye - Ekonom.cz: Web týdeníku Ekonom

V jakém stavu byla Libye před výpomocí "spojenců" v čele s USA?

Pozorně čtěte, většina lze doložit i dnes!

Obžalováváme USA a jeho spojence!

Všimněte si, že Kaddafí jede v autě bez jakékoliv obrany, takže kdyby byl nenáviděn, mohl ho každý zastřelit! A všimněte si i okolí! To byla zdevastovaná zem teroristy Kaddafího?

 

Kaddáfího plán na zlaté peníze by zdevastoval dolar

Zůstává nejasné, proč a jak přesně Kaddáfího režim přešel z „modelového“ a „důležitého spojence“ do módu příštího cíle změny režimů během období jen několika let. Ale poté, co tvrzení o „genocidě“ jako ospravedlnění intervence NATO experti zpochybnili, vyplulo na povrch několik dalších teorií.

Často se samozřejmě zmiňovala ropa – Libye je největším producentem ropy v Africe. Ale jeden možný důvod zvláště pro to, aby zrovna Kaddáfí padl z výšin získal teď významnou pozornost u analytiků a v části nikoliv Západních médiícentrální bankovnictví a globální monetární systém.

Podle více než jen mála pozorovatelů plánoval Kaddáfí ukončit prodej libyjské ropy za US dolary – s tím, že bude požadovat místo toho platby ve zlatem podložených „dinárech“ (jednotné africké měně založené na zlatu) – a to že bylo skutečnou příčinou. Tento režim seděl na masivních hromadách zlata, odhady se blíží 150 tunám, a tlačil i ostatní vlády v Africe a na Středním východě, aby ho následovaly.

A to mělo podle analytiků potenciál doslova strhnout dolar a světový monetární systém jako jeho rozšíření. Francouzský president Nicolas Sarkozy údajně šel tak daleko, že Libyi prohlásil za „hrozbu“ finanční bezpečnosti světa. „Insideři“ z Kaddáfího plánu zjevně panikařili.

Pyramidová hra centrálního bankovnictví vyžaduje neustále rostoucí bázi poptávky a okamžité umlčení těch, kdo by její existenci ohrozili,“ uvedl Wile v práci nadepsané „Kaddáfí plánoval Zlatý Dinár, teď na něj útočí“ z počátku letošního roku. „Možná proto byl takový spěch s odstraněním zvláště Kaddáfího a těch, kdo by mohli sympatizovat s jeho monetární myšlenkou.“

V investorských oběžnících a komentářích už měsíce zněly spekulace o vazbách mezi Kaddáfího zlatým dinárem a NATO podporovaným svržením Libyjského režimu. Konzervativní analytici také šťourali do této potenciální vazby.

„V roce 2009 – ze své funkce hlavy Africké unie – libyjský Muammar Kaddáfí navrhl, aby tento ekonomicky churavějící kontinent přijal ‚Zlatý Dinár,‘“ uvedla v říjnu Ilana Mercer v názorech pro WorldNetDaily. „Nevím, jestli plukovník Kaddáfí nadále agitoval pro pohřbení dolaru a přijetí Zlatého Dináru – nebo jestli Agitátor z Chicaga zachytil vítr Kaddáfího (nepříznačně) zdravého smyslu pro tyto peníze.“

Ale pokud by arabské a africké národy začaly přijímat zlatem podloženou měnu, to by mělo těžké dopady na dluhy obtížené Západní vlády, které by byly daleko významnější než údajné „demokratické“ povstání, co tento region letos prometlo. A to by do těžkých potíží uvrhlo elitu, která tyje z „čerstvě podvržených směšných penízků,“ poukázala Mercer.

„Pokud by Kaddáfí zažehl zlatem taženou monetární revoluci, tak by svým vlastním lidem prospěl, a i světu,“ pokračovala. „Kaddáfím vedená zlatá revoluce by ovšem podemlela pozice centrálních bankéřů a jejich politických a mediálních mocenských handlířů.

BRICS připravuje světový bankovní převrat

www.vlastnihlavou.cz/brics-pripravuje-svetovy-bankovni-prevrat/
1. 3. 2012 - Země BRICS nemají samozřejmě ani tak hodně peněz, jako spíš mnoho obyvatel. ... Kaddáfího plán na zlaté peníze by zdevastoval dolar.

A Muammar Kaddáfí konec tušil - byl obviněn jako dnes Putin ze všeho!

Svázaný, pokořený a pokrytý krví a špínou, tak byl Kaddáfí vytažen z korby náklaďního vozu, aby šel vstříc své smrti. Zatímco ho ozbrojení rebelové vláčeli před rozzuřený dav, prosil raněný vůdce o svůj život. Za několik málo minut byl ale nemilosrdně zastřelen.

Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi

 

Kampaň NATO končí

 

Letecká kampaň NATO, která významně napomohla Kaddáfího pádu, se tak chýlí ke konci. Očekává se, že ji aliance záhy ukončí. Francie v pátek uvedla, že operace NATO v Libyi může být považována za ukončenou.

Poslední slova Kaddafího: proč rujnujete tuto bohatou zem?
Poslední slova Kaddafího:
proč rujnujete tuto bohatou zem?

 

"Myslím si, že můžeme říci, že vojenská operace je skončena,“ řekl francouzský ministr zahraničí Alain Juppé. „Celé teritorium Libye je pod kontrolou Národní přechodné rady.“

 

V Bruselu se podle SkyNews setkají ministři obrany států NATO. Britský ministr zahraničí William Hague ale uvedl, že před ukončením leteckých operací je nutné se ujistit, že v Libyi nezůstávají žádné kapsy odporu a že už Kaddáfího muži nepředstavují hrozbu pro civilisty.

Pouze USA a jejich spojenci říkají: to my ne, my to netušili a přesunuli své orgie (válečné) do dalšího státu  - neboli   připravili  internacionální pomoc spřátelených armád USA, Francie a Velké Británie do sousední Sýrie!

-------------------------------------------


Je rok 2015 a Lékaři bez hranic říkají, že nic strašnějšího než Libye dnes neexistuje.Prakticky každá žena, utíkající z Libye se dostane ven za cenu znásilnění. Mnoho utíkajících lidí je postřeleno. Zvěrstva a mučení jsou na dennodenním pořádku. Lidé se raději utopí, než být mučeni a zabíjení v rozvráceném státě. To už není jejich stát, ale stát frakcí, kterým pomáhají USA a Pentagon! A důkaz - Lékaři bez hranic: Pavel Gruber, ředitel, Lékaři bez hranic, Moderuje: Světlana Witowská - 17. minuta
Interview ČT24
pondělí 5. 10. v 18:35

(Zítra exklusivní připomenutí o Sýrii)

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Roman
před rokem

Strašný, strašný, strašný! Jak je možné, že jsme to neviděli a USA si idealizovali?

Agalaida
před rokem

Propaganda - pamatujete si jak rádi jsme lačně poslouchali Svobodnou Evropu a hlas Ameriky. Takže tím tady milionům po celá desetiletí vymývali mozky, dosáhli toho, že byl zničen socialismus, který nebyl stát-ideál, ale byl bezpečný. Ted to jede podle stejného scénáře - vymývání mozků už na domácí půdě mainstreamem, přepisování historie, vyhrožování....USA demokracie skončila se smrtí Kennedyho

Dejv
před rokem

Jsou to psychopatičtí vrazi ! Všichni by měli být souzeni, ale bude muset začít válka aby k tomu jednou došlo. Když vidím ty naše loutky otevírá se mi kudla v kapse. Zvláště, když dnes čtu, že by loutka Stropnický poslal kurdům samopaly přes Americké vrahy (jakožto důvěryhodné přepravce).

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...