Než se zelené mozky USA rozhoupají, Rusové osvobodí celou Sýrii!

 

Syrská armáda uspěla při bojích v provincii Homs, IS utrpěl těžké ztráty. Rusové zničili tisícovku tankerů IS, Asad postupuje k Palmýře.

 
 

Syrské jednotky spolu se spojeneckými milicemi dobyly město Mahín v centrální části země, o které bojovaly proti organizaci Islámský stát (IS) přes 20 dní. Po dvacetidenních bojích syrská armáda uspěla v provincii Homs a vedle města Mahín tam získala rovněž vesnici Havárín. Islámský stát podle syrské televize utrpěl v bojích značné ztráty. Syrské vojáky údajně podporovala ruská letadla a vrtulníky.

Armáda chce postupovat dál ke Karjatajnu, který leží asi 15 kilometrů od Mahínu. Bojovníci IS mají toto město pod kontrolou od začátku srpna a zničili tam katolický klášter z 5. století. Syrští ochránci lidských práv také hlásí, že syrská armáda postupuje k historické Palmýře, která padla do rukou IS v květnu.

Ruská letadla o víkendu zničila přes 470 teroristických cílů a podle ministerstva vnitra také za minulých pět dní zasáhla tisíc tankerů, které IS používá k přepravě ropy do rafinerií. Při ruských náletech bylo zasaženo také úložiště ropy ležící asi 15 kilometrů od Rakky, kde má hnutí Islámský stát hlavní stan. Ropa je hlavním zdrojem příjmů radikálů. 

 

A na závěr udělají USA kampaň, jak Sýrii osvobodily jednotky USA jako u nás Plzeň, kde padl jeden americký vojách, tudíž zásluhu na vítězství mají oni... A někteří lidé to sbaští i s navijákem...

Rubriky: , ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

jsk
před 12 měsíci

už dostali rusáci po čenichu :) Putin má stažený půlky a ty tu kdákáš nesmysly:"

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...