Baker: Počet aktivních vrtů v USA poklesl o 20 na 516

Blesková zpráva:

Podle pravidelných týdenních statistik společnosti Baker Hughes, která patří mezi přední světové dodavatele těžebního vybavení pro ropný průmysl, počet aktivních vrtů v USA v posledním týdnu pokles o výrazných 20 na celkových 516.

Trh bude s napětím vyhlížet středeční statistiky o vývoji stavu zásob a produkce v USA od ADP a později také směrodatnější data na stejné téma od agentury EIA. V předposledním týdnu sice došlo k poměrně výraznému poklesu stavu zásob, ale dělo se tak při současném mírném růstu produkce. Trh bude vyhlížet případné snížení produkce pramenící z poklesu počtu aktivních vrtů.


Tento článek podléhá licenci Creative Commons
 
 

  Ruská plynárenská společnost Gazprom loni zvýšila dodávky zemního plynu do Evropské unie a Turecka o osm procent. Dodávka se zvýšila na 159,4 miliardy krychlových metrů.

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Elektra Kingová
před 10 měsíci

Otevřená válka mezi Saúdskou Arábií a Íránem by poslala ceny ropy ke 250 $

Tito dva rivalové jsou už zapleteni v proxy válkách v Jemenu a Sýrii, kde podporují opačné strany konfliktu. Přímá vojenská konfrontace by však byla něco úplně jiného.

"Kdyby došlo k válečnému konfliktu Íránu a Saúdské Arábie, ropa by vylétla raketově na 250 $ za barel a pak poklesla na úroveň 100 $," říká Dr. Hossein Askari, profesor George Washington University. "Kdyby si navzájem atakovali těžební zařízení, dosáhly by ceny ropy přes 500 $ a zůstaly by okolo této hodnoty po určitou dobu záležející na rozsahu škod."

Autor: James Stafford, Oilprice.com

http://finance.yahoo.com/news/war-betwee...

Jen co si o tom myslí obyvatelé Jemenu, že si někdo dělá z jejich státu bojiště...

Jemenská krize

"Rozvrácený Jemen se proměnil v bojiště, na němž měří své síly dva mocní regionální soci: šíitský Írán a sunnitská Saúdská Arábie. Teheránský režim kope za své spoluvěrce Hútíe, a to jak materiálně, tak vojensky - byť k tomu druhému se otevřeně nepřiznává. „Irán jemenské povstalce podporuje finančně a vojensky je cvičí na svém území. To je fakt, který není žádnou novinkou,“ řekl LN odborník na Blízký východ Josef Kraus. Naopak Saúdská Arábie stojí za jemenskou vládou a v noci z 25. na 26. března 2015 zahájila leteckou kampaň zaměřenou proti šíitským cílům, která má, dle slov Rijádu, vrátit Jemenu ztracenou stabilitu. Bezpečnost, stabilita a jednota pod dohledem Saúdů, nutno dodat.
Hlavní slovo v bombardování pozic jemenských rebelů má Saúdská Arábie, v rámci operace nazvané Bouře odhodlání však po boku Rijádu stojí dalších osm států: Egypt, Maroko, Súdán, Jordánsko, Spojené arabské emiráty, Kuvajt, Katar a Bahrajn."

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...