Americké břidlice tančí na svém vlastním hrobě?

 

 
Kdo chodí pravidelně na Pařát dnes nebo na Kurzy.cz, musel si všimnout stále častějších dramatických výkyvů cen ropy. A trend se zrychluje, katastrofa v USA se blíží! (Prostě se Rusko hroutí...?)

Dnes převzato a nezkráceno, protože každý zásah by mohl vypadat jako manipulace.

Vše souvisí se vším i naše budoucnost!


Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Akcie ve světě  |  22.1.2016

Akcie Chesapeake E. silně rostou, firma zruší prioritní dividendu

 
Akcie přední americké alternativní ropné těžební společnosti Chesapeake Energy v úvod dnešního US obchodování výrazně rostou v reakci na zprávu vedení, že ruší výplatu dividend u svých prioritních akcií.
Společnost chce krokem ušetřit ročně až 170 mil. USD, které chce použít na redukci svého zadlužení, které se pohybuje na celkové úrovni přes 11 mld. USD.

Akcie firmy v předchozích 12 měsících poklesly o 82%.

Následuje


Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Akcie ve světě  |  9.2.2016

Je to tady? Břidlicová Chesapeake E. má vážné problémy, akcie padaly až o 50%


Akcie Chesapeake Energy, jedné z nestorských společností bouřlivého břidlicového boomu v USA, se ocitly včera ve vážných problémech v souvislosti se spekulacemi o možném krachu firmy. Akcie se v průběhu dne propadaly až o 50% a několikráte s nimi bylo pozastaveno obchodování. Ve finále titul oslabil o 33,3%.

Druhý největší americký producent zemního plynu a 12. největší producent ropy a zkapalněného zemního plynu v USA uvedl, že najal společnost Kirkland & Ellis pro poradenství v oblasti posílení bilance společnosti. Tyto komentáře nastartovaly spekulace možném bankrotu firmy, což spustilo výrazný propad cen akcií firmy.
Vedení společnosti uvedlo, že krach v žádném případě nechystá a podniká agresivní kroky při hledání možností, jak maximalizovat hodnotu firmy pro všechny akcionáře bez rozdílu.

Akcie Chesapeake Energy v posledních 12měsících přišly již o 92% své hodnoty. Pro srovnání index S&P 500 ve stejném období ztratil cca 10%.

A nejsme náhodou závislí na německé ekonomice?

BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  9.2.2016 14:42:14

Rostou pochybnosti o síle německé ekonomiky 

Německá průmyslová produkce propadla v prosinci nejrychleji za 16 měsíců, když meziměsíčně klesla o 1,2 procenta, nejvyšším tempem od srpna 2014. Analytici předpokládali růst o 0,4 procenta. Německá průmyslová produkce celkově v posledním čtvrtletí 2015 klesla o 0,8 procenta, což naznačuje, že pevné základy největší ekonomiky eurozóny ochabují. Navíc páteční ukazatel objednávek továren ukázal na 0,7 procentní pokles v prosinci, což nesignalizuje pro německý průmysl nic kladného.

Tradičně exportně orientovaná ekonomika musí čelit propadu zájmu o její výrobky z rozvíjejících se trhů, což se projevuje v bilanci zahraničního obchodu. Naštěstí klesající export zatím nahrazuje posilující domácí spotřeba. Tu podporuje nižší cena ropy, silný trh práce, nízké úrokové sazby a díky nízké inflaci i vyšší reálné mzdyVývoz a dovoz v prosinci po sezónním očištění klesly o 1,6 procenta, a přebytek zahraničního obchodu se snížil na 18,8 miliardy eur.

Ekonomové očekávali, že vývoz stoupne o 0,5 procenta a dovoz klesne o 0,5 procenta s tím, že obchodní přebytek dosáhne 20,2 miliardy eur. Avšak za celý rok 2015 Německo zaznamenalo u přebytku zahraničního obchodu nový rekord ve výši 247,8 miliardy eur. Tento týden budou publikována data HDP za poslední čtvrtletí 2015.

GBP/CHF
testuje silnou hodnotu podpory. Pokud dnes uzavře na denním „closu" pod minimy z 19.1.2016, lze očekávat propad až k úrovním ze začátku května 2015. Graf reprezentuje aktuální situaci na finančním trhu, kdy posilují bezpečné přístavy, mezi které se řadí i švýcarský frank. K podobně silné úrovni se pomalu přibližuje i měnový pár GBP/JPY.

Zdroj: Investplanet

A do třetice, i když média se snaží odvrátit pozornost k údajné katastrofě Ruska

 

Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  9.2.2016 6:00:48

 

Bankovní akcie zažívají strmý propad, klesají o desítky procent

 Finančním společnostem se nedaří, bankovní akcie prudce propadají dolů. Některé úvěry se také možná nesplatí.

 

Zpomalení hospodářského růstu, zvyšování hlavních úrokových sazeb ze strany Fedu, ale také ekonomické problémy Číny. To vše se projevuje na tom, že bankovní akcie zaznamenávají na trzích prudké propady. Unicredit ztratila od počátku roku 35 %, Credit Suisse spadla o 30 %. Barclays, BNP Paribas, Société Générale a UBS (UBS) ztratily přibližně 20 % od úrovně, na které začínaly 1. ledna.

Analytici varují, že investoři se odvrací od bankovních společností, protože mají obavy, jaký bude globální ekonomický růst. Tvrdý konkurenční boj také vedl k tomu, že marže bank klesly. Nové regulace jak v Evropské unii, ale i ve Spojených státech, zase brání při rozšiřování investičního bankovnictví při realizaci rizikovějších investic.

Akciový trh také reflektuje očekávání, že ve Spojených státech dojde k růstu úrokových sazeb, ale také to, že se zde zvyšuje šance na recesi. Investoři se také začínají bát rizikovějších dluhopisů, které banky také drží. Důvodem je především neuspokojivý růst na rozvojových trzích, především v Číně, kde je vysoký podíl úvěrů kvalifikovaných a nejspíše nedojde k jejich splacení.

A v neposlední řadě také banky posílá do „medvědí propasti“ výrazný pokles cen ropy: „Pokles cen ropy na současných 30 dolarů může nastolit otázku nad rentabilitou všech úvěrů, které byly poskytnuty v tomto odvětví v dobách boomu,“ uvedl Nicholas Colas, hlavní stratég trhu ze společnosti makléřské Convergex.

Arsen Lazarevič

Více zpráv k tématu bankovní sektor

 

Vývoj není příliš růžový! USA dělají všechno možné i nemožně, chrastí zbraněmi, snaží se nás zatáhnout do války a zároveň tlačí na zvýšení peněz na zbrojení, abychom od USA cokoliv koupili. Americká ekonomika je totálně předlužená a může se zhroutit každým dnem. A Obama stále žádá další a další peníze, Pentagon žádá další a další peníze a generace jejich otců, co vybudovali americkou prosperitu, se obrací v hrobě! A na jejich hrobě tančí americké břidlice a bublina dluhové prosperity!

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...