Rusové, už ty mírové teroristy tolik nezabíjejte, pláče NATO (USA). A co na to Václav Klaus?

 

Suchoj
Suchoj

 

Je to normální?  Vážně ještě někdo pochybuje, že s námi hraje NATO (USA) špinavou hru? Je to skutečně normální?

 

Vy Rusové jste příliš hrrr a co potom bude dělat Pentagon? Co budou dělat lidskoprávní organizace na západní frontě, či u nás Dienstbierové, Zelení, Piráti a další nuly?

 Představitelé 17 států se dohodli, že v Sýrii musí do týdne nastat klid zbraní. Co nejdříve mají také pokračovat mírová jednání mezi vládou a opozicí. A "voni ti Rusové" klidně ženou zabíjácké šmejdy na sever a nikoho se neptají! Rusko podle agentury Reuters nevyslyšelo přání západních státníků, aby přestalo s bombardováním. A stále ty "mírové teroristy" bombarduje. To je prý strašné...

 


Představitelé 17 států se dohodli, že v Sýrii musí do týdne nastat klid zbraní. Co nejdříve mají také pokračovat mírová jednání mezi vládou a opozicí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/dohoda-o-klidu-zbrani-v-syrii-dir-/zahranicni.aspx?c=A160212_015451_zahranicni_mlb


Představitelé 17 států se dohodli, že v Sýrii musí do týdne nastat klid zbraní. Co nejdříve mají také pokračovat mírová jednání mezi vládou a opozicí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/dohoda-o-klidu-zbrani-v-syrii-dir-/zahranicni.aspx?c=A160212_015451_zahranicni_mlb

Tu trapnost USA nejlépe popsal Václav Klaus v Ostravě

Někteří návštěvníci besedy také poukazovali na podivnou úlohu, kterou nyní hrají na Blízkém a Středním východě Spojené státy, jež se začaly více angažovat až po vstupu Ruska do syrského konfliktu. „Že Amerika předvádí nebezpečnou a riskantní hru na Ukrajině svým nepřetržitým pošťuchováním a podněcováním je naprosto jasné, stejně tak jako fakt, že hraje specifickou úlohu v syrském konfliktu. Bílý dům nechal Islámský stát rok bombardovat, ale celkem nic významného se nedělo, dokud tam nepřiletěla ruská letadla. Co to bylo za bombardování? Kdyby se neuskutečnila invaze do Iráku, proti které jsem jako jeden z mála prezidentů otevřeně protestoval, tak syrské drama by se nekonalo a nezačala by ani uprchlická krize. Ten americký vliv způsobil tak půlku celého problému,“ prohlásil Václav Klaus a ještě dodal: Za poslední dvě dekády docházelo v arabských regionech nejen k vojenským intervencím, ale také k různému podněcování quasi revolucí – “arabských jar“.

 

 A co třeba se podívat, co na to lidé?

Pod článkem  Boje v Sýrii musí do týdne utichnout, shodli se v Mnichově světoví vůdci  je vše jasné a toto sdílí více jak 60% občanů! Takže něco doplňovat už je zbytečné.

Robert Máslo 11177

Je zajímavé, že hysterie těchto světových vůdců se zvyšuje přímo úměrně s odřezáváním IS od Turecka, tj. s uzavřením volného průchodu mezi IS a Evropou.

Kdo a k čemu potřebuje nekontrolovatelný průchod EU - IS ?

+98/−1
doporučit
12.2.2016 2:39
 

Josef Čihák 71906

Mnichov je dobré místo na dohadování. To Sýrii určitě pomůže. Nášim dědům a babičkám to také zlepšilo životy ;-)

+95/−1
doporučit
12.2.2016 4:45
 
Foto

Vlastimil Smoleja 89972

Jaké vyjednávání v Ženevě? Povstalci přijeli, řekli že bude po jejich, nebo nic. A Kurdy si zakázalo Turecko. Kdo tyto povstalce vlastně zásobuje a živí? Umírněná opozice se umírní až jim půjde fakticky o krk. Pak se přesunou do Turecka a budou škodínkovat dál. A SOHR nám bude dodávat zprávy, jak Rusové a Asad hubí civilisty. Kdežto koalice bombarduje civilisty humanitárně, nejspíš gumovými medvídky. A pro teroristy mají místo bomb humanitární dodávky raket TOW.

+87/−1
doporučit
12.2.2016 2:19
 

Tomáš Krejčí 15101

Z jakého důvodu nebyl požadován klid zbraní a jednání mezi vládou a opozicí již před 4 měsíci? Rusko tak vůbec nemuselo do konfliktu vstupovat a z USA si to mohli režírovat podle svého. Jenže to bylo v době, kdy IS posiloval své pozice, což podle lídrů 17 zemí bylo asi v pořádku. Teď, když je ztrácí a Turecko se řítí do velkého průšvihu, tak najednou chtějí jednat.

+100/−2
doporučit
12.2.2016 2:53
 

Jirka Honců 24418

"Světoví vůdci" mohou tlachat po libosti tak, jak je jejich zvykem. Důležitý je názor Asada a jeho spojenců. Osobně mám pocit, že jde jen o to, popřát času umírněným teroristům, aby se mohli zkonsolidovat a Turecku, aby jim mohlo dodat zbraně. Navíc, ptal se někdo Kurdů? Já vím, neptal, Turek si to nepřál. Pročpak vůdcům o mír nešlo, když Asad tahal za kratší konec? To jim bylo jedno, že jejich kamarádi vyvražďují křesťany i opravdovou demokratickou opozici. To jim záleželo jen na porážce Asada. Takže být Asadem, pošlu je dnes i s tím jejich "mírem" do ...

+70/0

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

V roce 2013 se světové veřejnosti podařilo
před 9 měsíci

protesty na internetu zastavit amerického prezidenta Baracka Obamu, který několik dní zvažoval letecké údery na Sýrii, zaměřené proti Asadovi a jeho armádě.

Zahyne zítra či pozítří legitimně zvolený prezident suverénního státu Sýrie Bašár Asad, jeho žena Asma Asad a tři malé děti při kobercovém bombardování Damašku královskými despoty ze Saúdské Arábie?

A bude vymalováno?

Připomeňme si, že před měsícem byl britský ministr zahraničí Phillip Hammond v Dolní sněmovně přinucen labouristickou opozicí k přiznání, že britští vojáci vybírají cíle pro nálety vedené Saúdskou Arábií v Jemenu. Hammond vystoupil poté, co byla při náletech zasažena další nemocnice Lékařů bez hranic v Jemenu.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...