Kdejaký blbec se přiživí na strašení Ruskem a utažením plynu aneb Žantovského "Ochlazení"

 

Možná by nebylo na škodu vědět, kde získal Michael Žantovský na další snůšku pitomostí a hlavně v dnešní době provokací v nově vydané knize granty či peníze.

(Nikoliv kvůli penězům, ale kdo za tím stojí)

 

 


Co by se stalo, kdyby neshody mezi EU a Ruskem přerostly v opravdovou studenou válku?


Co by se stalo, kdyby se české podniky ocitly bez energie a české domácnosti bez tepla? Co by se stalo pak, kdyby opravdu začalo mrznout?

A jak jinak je v tom dle recenzí zamotaný Izrael, Washington a KGB, bez čehož by se snad ani žádný superpříběh západního hrdiny neobešel, nebo brak nedal vydat. Havlovo "Odcházení", Žantovského "Ochlazení", neboli  tituly, které jsou jak z bolševické doktríny: nikdo to nechce vidět, nikdo to nechce číst, ale možná to budou mít děti jako povinnou četbu, než se zase objeví další demokracie a svoboda.

Pak tam má být úžasný pohled na úžasný Izrael, (za bolševika to byla Moskva a SSSR), pak tam má být úžasný svět křehkých bytostí z Izraele dennodenně pronásledovaný krutým okolním světem.

Hrdinou i vypravěčem Ochlazení je český vyzvědač Josef K., působící pod krytím kulturního atašé na českém velvyslanectví v Minsku, kde je posléze zatčen a eskortován za hranice. V prostředí současných zpravodajců, bývalých operativců ministerstva vnitra a spolupracovníků KGB z doby normalizace či samotných agentů KGB si vypravěč nemůže být ničím jistý, je neustále v ohrožení života. Hrdina Žantovský musí jednat rozhodně, odhadovat přesně situaci a pečlivě promýšlet každý další krok. (O něm jako báječném vyzvědači a hrdinovi v prostředí KGB to totiž v skrytu je.)

S prominutím, ale pokud text bude stejně blbý, jako je reklama k tomu dávána a napodobuje Havlovo "Odcházení", kterému rozumí pouze lidé jako Žantovský (nejedná se o námět, ale trapný, nezáživný děj, který lze popsat jednou větou), máme další knihovní ležák za peníze odkudsi a kamsi.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...