Komedie s uprchlíky: kdo to zaplatí? Dan Drápal: utrpení židů pokračovalo

 

Dan Drápal: ponese zodpovědnost, nebo jenom zisk?
Dan Drápal: ponese zodpovědnost,
nebo jenom zisk?

 

Požadujme stejnou zodpovědnost, jako mají řidiči autobusů, tramvají, vlaků, dokonce jako mají pracovníci supermarketů!

Každý zaměstnanec hradí ztrátu ze svého, nikoliv z dotací státu.

Nechť náhradu zaplatí osobně lidé, co se podíleli na frašce migrantů do České republiky, kterým nic nehrozilo a jsou movití!


Nechť toto zaplatí osobně Člověk v tísni -

  • Sociální integrace - Šimon Pánek, který se věnuje politické situaci a vybírání peněz na záhadné projekty integrace, na lustrování občanů, nikoliv na samotnou pomoc!
  • Vláda nesmí zaplatit z daní prostých občanů, kteří už dávno předtím  věděli, že to není sociální pomoc, ale zločin, jak si vydělat neziskově peníze. Normální lidé věděli, že těmto lidem nic nehrozí narozdíl od zoufalých lidí ze Sýrie, které americká armáda vyhnala s mírovou teroristickou opozicí.

Proč má platit důchodce uprchlíka, který chce dům a zahradu a sám nemá koncem měsíce ani na jídlo, natož na byt? Na druhou stranu: proč policie nevyšetřuje a veřejnosti nesdělí, kolik tato akce stála, kolik dostali peněz?

 

Proč? Zkráceně:

Následující článek Dana Drápala z loňského září byl jedním z několika impulsů, proč vznikla tato iniciativa našeho nadačního fondu. Máme za to, že jeho poselství vysvětluje smysl i formu pomoci, kterou se pokoušíme prosadit a podpořit.

 

Během druhé světové války bylo povražděno několik milionů židů. Dnes tomu říkáme holokaust. Utrpení židů pokračovalo – přinejmenším v arabském světě – prakticky až dosud. V zemích, v nichž byly desetitisícové či statisícové židovské menšiny (a to byla většina zemí severní Afriky a Středního východu), živoří poslední zbytky židů. Nedávno jsem četl zprávu o posledním židovi v Afghánistánu. Byl jsem požádán, zda bych nezískal nějakou podporu pro myšlenku přijetí několika desítek či stovek iráckých křesťanů do České republiky. Oslovil jsem jedno grémium – nebudu říkat které, protože je to celkem jedno – a slyšel jsem řadu rozumně znějících argumentů, proč to nejde.

A myslím taky na jeden dopis, jehož originál jsem viděl vystaven v jeruzalémském památníku holocaustu Jad Vašem. Byl to dopis jistého amerického senátora, který zdůvodňoval, proč zamítá plán na přijetí dvaceti tisíc židovských dětí z Evropy. Byl plný rozumně znějících argumentů. Také tam psal, že se mu toto rozhodnutí nedělalo lehko. Tyto děti skončily v Osvětimi. (Originál i překlad dopisu je zde.)


Co na to říct? Pan spasitel? Proč nevybral skutečně zoufalé lidi bez peněz, ale bohaté? Kolik někomu zůstalo za nehty? Policie to musí vyšetřit!

 

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lupička
před 7 měsíci

Tak a je to tady, centrum.cz už naříká, že se k nám vrátili a my je možná pošleme na smrt....ministr Chovanec, který si před pár dny hrál na tvrďáka už připouští, že by u nás mohli opět požádat o azyl ještě jednou. Moje otázka zní? Kdo tuhle estrádu organizuje?- Ať ji také zaplatí. A kromě toho je to všechno prapodivné neboť tahle skvěle oblečená rodinka rozhodně z krizové oblasti Iráku nepochází - krize a boje jsou kolem Mosulu a tam jsou chudáci, kterým nepomůže nikdo.

benda
před 7 měsíci

tak v Kastnerově vlaku byli taky v první řadě jeho kamarádi a bohatí, kteří byli schopni dát dohromady ten podmazuňk. Předpokládám, že je Švýcaři měli vrátit z hranic zpátky do Dachau, protože mezi nimi nebylo dost chudých lidí

Ještě lépe, mohli vytáhnout nějakého švýcarského důchodce co žil z ruky do huby a začít vykládat, že by mu ti movití uprchlíci ujídali z chlebíčka

Vostok
před 7 měsíci

Bendo Trolle, zalez a neotravuj

Doga malor
před 7 měsíci

Odporná kostelnická tlama výraz napovída že nedávno opustil léčebnu ale jakou? Zná ho někdo kdo tam snim byl?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...