Co řekl Putin 18. 12. 2014 ? Převeďte své majetky z offshorových základen v zahraničí na domácí firmy!

S údajně takzvanou aférou o tom, jak svět žasne nad offshorovými operacemi, je záhadou, že v roce 2014 vybídnutí Putina nechal svět bez povšimnutí. Dokonce se mu západ vysmíval. 

 

 

Zde je důkaz z projevu 18.12. 2014

Česká televize 19. 12. 2014

Vladimir Putin:

„Všichni chápeme, že původ peněz je různý. Jsou různým způsobem vydělané, získané, ale my potřebujeme definitivně obrátit ten offshorový list v našich dějinách.

Putin na včerejší konferenci vybídl ruské podnikatele, aby v nynější, pro ruskou ekonomiku nepříznivé situaci převáděli své majetky z offshorových základen v zahraničí na domácí firmy. „Tento krok je spojen s úsilím prezidenta Vladimira Putina o deoffshorizaci ruské ekonomiky a se zaváděním daňových pravidel o zdanění zisků zahraničních firem,“ citovala agentura Reuters ze sdělení USM Holdings.

„Je nezbytné legalizovat nejen majetky převedené do zahraničí, ale i ty, které byly přepsány na příbuzné skutečných majitelů,“ řekl včera ruský prezident. Ale už při svém prosincovém projevu o stavu Ruské federace navrhl pro podnikatele amnestii jako jeden ze způsobů, jak do země přilákat kapitál a investice. Svou představu legalizace tehdy vysvětlil tak, že ti, kteří si peníze zpět do Ruska převedou, dostanou pevné záruky, že nebudou popotahováni po úřadech, že se jich nikdo nebude na nic vyptávat a že je nikdo nebude za nic stíhat.

Usmanov, jehož majetek odhadl časopis Forbes na 18,6 miliardy dolarů (418 miliard Kč), vlastní v USM Holdings 48 procent. Dalším velkým akcionářem USM je s 30 procenty britsko-íránský podnikatel Farhad Moshiri. Nejbohatší Rus se netají svými úzkými vazbami na Kreml a veřejně mluví o svém obdivu k Putinovi. On ani jeho firmy nejsou prozatím součástí sankčního seznamu, který proti ruským jednotlivcům a společnostem zavedly Spojené státy a Evropská unie.

Jak ale upozorňuje moskevská analytička BBC Sarah Rainsfordová, přizvání firem s kapitálem v zahraničí „zpět do vlasti“ se může míjet účinkem. Právě domácí firmy totiž v současnosti pociťují problémy ruského trhu nejvíce za několik let.

Takže tehdy to opozice i svět bral jako normální potrestání Putina.

 

Je rok 2016, 4.dubna

Šok, svět se dozvěděl o ilegálním vyváděním peněz z Ruska do offshorových základen v zahraničí

O skutečném soukromém bohatství ruského prezidenta Vladimira Putina se spekulovalo dlouho. Nově zveřejněné dokumenty uniklé z právní firmy Mossack Fonseca do celé této struktury konečně vnášejí víc světla. Ukazují, jak lidé z Putinova okolí vytvořili rozsáhlou ilegální síť, jejímž prostřednictvím se na zahraniční účty vyváděly částky přesahující dvě miliardy dolarů.

Už roky se spekulovalo o Putinově soukromém bohatství. Kromě offshoreových společností se mluvilo o soukromém paláci nebo obří jachtě. Nové dokumenty vnáší více světla do toho, jak lidé z Putinova okolí finance vyvádí.

Blesková senzační zpráva: Putin má obrovské jmění! A důkaz...?

Švejk zaplatil útratu a vrátil se ke své staré posluhovačce paní Müllerové, která se velice lekla, když viděla, že muž, který si otvírá klíčem dveře do bytu, je Švejk.

"Já myslela, milostpane, že se vrátějí až za kolik roků," řekla s obvyklou upřímností, "já jsem si zatím vzala z lítosti na byt jednoho portýra z noční kavárny, poněvadž u nás byla třikrát domovní prohlídka, a když nic nemohli najít, tak říkali, že jste ztracenej, poněvadž jste rafinovanej."


 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Co řekl Putin 18. 12. 2014 ?
před 7 měsíci
*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...