Parkanová a Vyčítal - Dobrý den prapore... A v Plzni padl jediný americký voják!


  Prezident RF Vladimír Putin podepsal výnos, kterým se přikazuje „zpřístupnit“ archivy státu a zřejmě i některých orgánů státní moci od roku 1930 do roku 1989. Neměli by totéž udělat naši vědci, kteří nám vše níže zatajili? 

 

Dlouhá léta se mlčelo, kolik padlo při osvobození Plzně amerických vojáků, kterou tak hrdinně generál Patton osvobodil a kterému dokonce nazpívali posmrtně píseň o radaru Vyčítal a Parkanová.

Pojďme si ty "nejlepší ukázky psát pravdu a nic než pravdu" zpětně dohledat.

 

 Komentátorko E15, nechcete tento výrok přehodnotit podle pravdy?


Mýtem například je počet padlých sovětských vojáků. Těch byly zhruba tři desítky. Rudá armáda dorazila až poté, co bylo téměř dobojováno


Jana Havligerová , hlavní komentátorka deníku E15

Náhrobky na Olšanských hřbitovech – jsou jich na čtyři stovky – patří i těm, kteří padli úplně jinde, a také těm, kteří například podlehli otravě alkoholem. Pomálu bylo i padlých vlasovců..

Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/prazske-povstani-skoro-tri-tisice-padlych-a-zavrazdenych-1185870#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink


Padl jeden Američan
Padl jeden Američan


 Obrovské oslavy v Plzni byly a budou prý logické


Za pět dní bojů o Plzeň padlo generálu Pattnovi množství vojáků v počtu jeden z juniorské 16. divize.  Dále pak bylo zraněno 7 vojáků americké armády. Bylo zajato asi 7000 německých vojáků a (závažné) bylo rozdáno několik milionů žvýkaček. V boji o Šumavu padlo 10 amerických vojáků, což zajisté dokazuje urputné boje...

Celkem padlo na území ČSR 116 amerických vojáků (počty se mění, ale většina badatelů se shoduje na tomto čísle) a 144 000 ruských vojáků. Při osvobození Prahy pravděpodobně padlo asi 300 sovětských vojáků a asi 500 vlasovců.

Jak je vidět, hlavní tíhu nesl generál Patton a američtí vojáci, proto musí mít řádné oslavy...

 

Zklamaní Američané

 Článek v The New York Times z 22. dubna 1945 líčí dva dny po osvobození Aše a Hitlerových narozeninách, jak byli při vstupu do města Američané zklamáni, že je radostně nevítaly davy Čechů, a tak prý převzali město totálně nasazení Rusové a Poláci. (Muzeum HoryDoly)

 

Znudění a navonění vojáci generála Pattona

A jak přiznal voják, pozvaný na oslavu do Plzně: byli jsme dislokovaní na okraji Plzně, holek tam moc nebylo, tak jsme si z nudy zkoušeli vařit alkohol.


Samozřejmě že armáda generála Pattona, která skoro nebojovala vypadala jinak,

než zbídačelá armáda SSSR, která v pětiletých bojích poztrácela statisíce svých kamarádů a spolubojovníků.

A zatímco americká armáda na válce bohatla, Sovětský svaz umíral hlady..


.


Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/prazske-povstani-skoro-tri-tisice-padlych-a-zavrazdenych-1185870#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Nastal čas, abychom my, nekomunisté, ale ani nefanatičtí obdivovatelé USA začali psát skutečnou pravdu o historii Československa, potažmo České republiky. Fakta lze dohledat, stačí vědět, kde!

Proto tento text dáváme opět znovu k očím veřejnosti a nechť dokáží fanatičtí obdivovatelé amerických a Evropských hodnot, že i toto není pravda!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Tomáš Marný
před rokem

Nevím jak vy,ale já si kamarády vybírám sám !!!!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...