Sražte ruku agresora, dokud je čas! Úžasné připomenutí armádního generála Ludvíka Svobody v tyto dny!

 

 

Památný projev Ludvíka Svobody, armádního generála, prezidenta  ČSSR a statečného člověka, vojáka, vlastence a člověka morálně na výši, který se mnohým stal celoživotním vzorem... A jehož  text přečetl podplukovník Obrtel na Karlově mostě.












Pane podplukovníku Obrteli, upřímně děkujeme, že jste pro Pařát dnes zaslal originál textu. V tyto dny je velice nutné připomínat, kde jsou kořeny zla, převrácených hodnot a kam pohrdání lidskými hodnotami vede.



S pozdravem,

pplk. v.z. MUDr. Marek Obrtel
Rada Národní domobrany
www.narodnidomobrana.cz
https://www.facebook.com/narodnidomobrana

Originál

(samozřejmě zpracováno pro internet do jpg)

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
JVS
před 5 měsíci

Svoboda byl taky jenom clovek, zadny Mirek Dusin. V unoru 1948, kdyz komunisty vedene ministerstvo vnitra zacalo ozbrojovat sve milice se prezident Benes zeptal Svobody: Jak se zachova armada v pripade puce? On odpovedel: Zustane neutralni! A tim to bylo dane co prijde po unoru. Svoboda byl komunistum vzdy oddany a poslusny oficir, i kdyz u nich upadl pak v nemilost.

novota
před 6 měsíci

To jsem nevěděl, že puňta už je v EU.....

opus111
před 6 měsíci

to benda:

"jo tak zcela novou společnost, a vůdce vepisuje vlastní globální politiku, a odhaluje válečné záměry západních manipulátorů, tak jedna výhoda je ta, že dřív jsem musel pro tyhle kydy chodit do říšských novin někde v archivu, a teď je můžu konzumovat ve svém mateřském jazyce hezky začerstva na pařátu. Skvělé"

Já ty vaše paralely nesdílím.

Není známo, že by Putin vepisoval jeho globální politiku tím, že by prosazoval nadřazenost ruského národa, nebo že by dokonce některé národy označil za národy předurčené k vyhlazení, případně že budou sloužit jako otroci nějakým elitám.

To, co prosazoval Hitler, to právě jsou plány těch globálních elit a Hitler byl jejich nástrojem a proto hlásal a konal to co hlásal a konal.

Kdežto Putin se o žádných národech nevyjdřuje pohrdlivě a z pozice nadřazené rasy. Vždy říká "naši američtí partneři", i když by mohl mít mnoho důvodů říkat "ti američtí teroristi".

Jak jsem psal, Putin vepisuje uspořádání rovnoprávných národů, kde je prioritou spolupráce a nikoliv konfrontace.

Kdo je kdo? "Poznáte podle skutků".

benda
před 6 měsíci

vy nejenomže ty moje paralely sdílíte, vy jste v nich docela pěkný exemplář.

V porovnání s Pokorným, oba dva velmi pěkně, do písmenka a entuziasticky papouškujete někdejší říšskou linii, ale on je lepší v tom běsnění na téma židovských komplotů proti evropským národům. Oba dva byste měli přidat na téma marxistických parazitů a kulturních bolševiků, což bylo téma pro hitlerovskou linii důležité a v dnešním českém nacistickém diskurzu je velmi populární.

Jak vidím, tak budete taky docela překvapen, že v budoucí dočasné velkoruské říši nebudete zrovna představitelem panského národa. Tohle kdysi překvapilo české kolaboranty taky, ale vy se zjevně z cizích chyb učit nechcete, takže si to budete muset vyzkoušet na vlastní kůži

opus111
před 6 měsíci

Vy celkem správně narážíte na fakt, že vždy se našla pátá kolona vlastizrádců, zrádné elity, které zrazují vlast jejich americkým páníčkům. I v ruské rudé armádě čelil Stalin tomuto fašistickému spiknutí na počátk války a tímto se Hitler dostal poměrně daleko do vnitrouemí.

V ČSR jak v roce 1968 tak pozdějí v roce 1989 rovněž vidíme prvky zrady elit, kteří chtěli sloužit jejich americkým páníčkům.

V současné Ruské Federaci je situace stejně vyhrocená. Zrádné elity neustále kují pikle a připravují scénáře pro státní převrat a odstavení Putina.Viz poslední akce na Vostočnyj, kdy sabotovali vzlet kosmické rakety, která měla havarovat a zapáli Tajgu. Nakonec odstartovala, ale požáty v tajze už byly spuštěny a nešlo to zastavit.

Proto vaše myšlení je poněkud schizofrenní, že zcela ignorujete to ponížené chování zrádných elit vůči Západu vedeného USA a naopak považujete za zrádné elity ty lidi, kteří podporují Putina.

Bez podpory upřímně smyšlejícíh lidí, by Putin nemohl vepisovat globální politiku a vést národy k nezávislosti především na USA.

Máte utkvělou a zcela chybnou představu, že západ je ten "hodný", ti co kněmu vzhlížejí jsou ti hodní hoši a ti co poporují Putina, že jsou ty zrádné "fašistické elity".

Žijete v nějakém paralelním pro sebe vykonstruovaném světě, který jak jsem vám popsal se nezakládá na reálných faktech.

No, ale jsme tady od toho abychom vám pomohli prohlédnout.Vidíte, že nepřecházím nijak do osobní roviny a neurážím vás a snažím se vám předkládat fakta. Je už jen na vás, zdali jste ochoten o těch faktech poctivě přemýšlet, nebo budete jen opakovat nějaká klišé, že jednou všichni budeme viset na kandelábrech.

Že máte nenávistný vztah k Putinovi, to je z vašich komentářů zjevné. Nevím jaký je váš vztah k USA. Pokud k USA vzhlížíte jako k té správné demokracii a vyjadřujete USA podporu, pak je vše vysvětkeno. Zatím jste se nyvjádřil.

benda
před 6 měsíci

mluvil jsem o vás a o pokorném, tak mi není jasné, odkud se vám do mozku vkradla ta představa o elitách

Také se ve vašem případě nedá mluvit o žádné zradě. Vy jste prostě celou duší nacista, a když kremelský vůdce začal ochraňovat soukmenovce a bojovat proti obkličovací politice západních mocností, tak vaše srdce, lačné nacionálně uvědomělého vedení, pochopitelně ihned promluvilo. Odhalování komplotů a piklů proti vůdci, jako v případě požáru v té tajze a řady jiných, jenom dokládá vaši plnou oddanost nacistické věci, pro kterou brzy budete loupit a zabíjet. Posléze možná s celou rodinou spácháte sebevraždu až nacistický kremelský projekt selže a vám bude hrozit beznadějné živoření pod knutou západních zednářů a židů.

Nejste tedy ani zrádná, ani fašistická, ani elita, tolik je jasné

opus111
před 6 měsíci

Nepsal jsem o sobě, protože k vašemi pochopení jsem vám popsa vztahy ve společnosti, kterou ovládají mocenské klany obecně.

Nakolik se lidstvo dokáže zbavit nebo oprostit od tohoto klanově-davového uspořádání světa, tak to je velká otázka budoucnosti.

Nicméně podstata toho zrádcovství, o kterém jsem psal spočívá v tom, že zrádce podporuje okupanta.

A Putin, už z podstaty věci nemůže být ve vlastní zemi okupantem. RF je okupována Amerikou a Putin činí kroky, jak se z této okupace vyvléci a zcela ji ukončit.

V tomto procesu je zrazován elitními klany, které jsou fixovány na to, že slouží jejim americkým páníčkům.

V tomto procesu, co se týče RF já nehraji žádnou aktivní roli, jen jako pozorovatel vyhodnocují, že je správné, aby jednotlivé státy byly suverenní a samostatné a nikoliv zotročovány okupací od cizí mocnosti. Proto v tomo deokupačním procesu rozhodně fandím Putinovi, stejně jako fandím Zemanovi v tom, že jasně vykázal Schapira z Pražského Hradu.

Na tomto vyhodnocení za sebe nevidím nic fašistického, nacistického ani zrádného.

benda
před 6 měsíci

Naprosto odporný Obrtelův projev. Nezapomeňme, že Obrtel odevzdal vojenská vyznamenání své země aby vyjádřil své souznění s nacistickým ruským agresorem a jeho propagandou dopísmene opsanou z hitlerovských vzorů.

Bylo by snad vhodnější, kdyby toto individuum místo o Svobodovi pochvalně promlouvalo o Arnoldu Leesovi, britském armádním veterináři který se po návratu z Indie ve 30. letech stal horlivým fašistou a antisemitou

JVS
před 5 měsíci

Clovece, vy jste odpad. Jak muzete o cloveku vysokych moralnich kvalit jako je tento charakterni muz psat takove zle nesmysly?

Drak
před 6 měsíci

Benda, ty jsi pěkná kolaborantská svině.

Drak
před 6 měsíci

Bemda, ty jsi pěkná kolaborantská svibě.

opus111
před 6 měsíci

Stačí když se v Kyjevě objevíte na ulici se Svatojiřskou stužkou a už máte kolem sebe pár mladíků a dají vám nakládačku. Zatímco nacistické symboly můžete nosit, jak libo se vám zachce. Stejně tak stačí v Kyjevě něco pípnout proti vládě a hned se o vás chligání postarjí. Kdybste to chtěl rozjet ve větším formátu, tak vás rovnou odstraní jako Buzinu a mnoho jiných. Po Kyjevě se pořádají pochody po vzoru nacistických pochodů v Německu. Po Ukrajině se prohánějí ozbrojené tlupy, které šíří banderovskou nacistickou nenávist a násilí. Dalo by se napsat mnoho o tom proč se právem označuje kyjevský režim jako fašistický režim.

Na Ukrajině nesmí působit ruské TV a do TV pořadů nejsou zváni zástupci opozice, například Elena Bondarenko už vůbec nemá šanci vystoupit v ukrajinské TV.

Naproti tomu Moskva běžně vysílá pořady ukrajinské TV a zve do pořadů zástupce ukrajinských novinářů a mohou volně řící svůj názor. Stejně tak byste se nemohl volně po Moskvě procházet s nacistickými symboly jako v Kyjevě, rozdíl je v tom, že nikdo by vás nezmlátil, ale byl byste zatčen milicí, protože v RF funguje stát a není možno tam propagovat nacismus, natož aby se po RF proháněnly nekontolované ozbrojené tlupy nacistů a případně vyhazovaly do povětří sloupy elektrických vedení, jako na Ukrajině.

Dalo by se o tom napsat mnoho, ale je jasné že to nemá smysl, protože buď jste provokatér nebo na vás antiruská propaganda už vykonala takové dílo, že proces je již nevratný. :)

benda
před 6 měsíci

takže ještě jednou. Nacistické Rusko anektovalo nejdůležitější součást ukrajinského území, za pomoci svých agentů rozpoutalo na ukrajinském území vraždění které podporovalo vlastní armádou, dokonce se chybu svých vojsk, při které sestřelily civilní letadlo, snažilo shodit na Ukrajinu a kašírovat spikleneckými teoriemi. Nacistické ruské bandy na východě Ukrajiny vraždí, znásilňují, obchodují s drogami...a všechno se to maskuje propagandou doslova opsanou z hitlerovských stranických příruček a Goebbelsových projevů

V Rusku není možno propagovat nacismus, pouze je možno nacismus doslova a do poslední propagandistické hlásky a společenského detailu kopírovat. Mhm. Počítám, že patřite k lidem, kteří by někdejší hitlerovskou agresi omlouvali nedostatečně demokratickými poměry v druhé republice, Rakousku, nebo Polsku. Právě individua vašeho střihu jsem měl na mysli při frázi "odporný obrtelův projev"

Drak
před 6 měsíci

Nejsi náhodou absolvent kurzu na velvyslanectví USA?
Tam si takové pomatence přímo hýčkají.
Stačí, že jsou slepí, hluší, blbí a prodejní.

opus111
před 6 měsíci

Asi nemá smysl s vámi vést polemiku, ale jen připomenu, že bezprecedentní násilí proti ruskojazyčnému byvatelstvu rozpoutrala právě Ukrajina, svidimí banderovci, na ukrajinském území. Podívejte se například na dokument:

UKRAJINA- Korsunsky pogrom
https://www.youtube.com/watch?v=0a-nLnTp...

Stejně tak nacistický převrat zvaný "majdan" není nic jiného než násilný státní převrat, kdy byl zbaven moci řádně ve velobách zvolený prezident. Dokonce poté, co tento prezident souhlasil s předčasnými volbami, aby se zabránilo násilí, tak nacisti toto ignorovali a pokračovali v násilí se snahou Janukoviče zavraždit:

Krym - Cesta domů
http://www.nekorektni-tv.cz/?p=15548

Na východě Ukrajiny vraždí jednotky praporů AZOV, Gajdar, Pravý sektor apod. Úroveň násilí je bezprecedentní.

Na Ukrajině žádná ruská agrese neprobíhá, tam probíhá občanská válka.

O žádných demokratických poměrech na Ukrajině vůbec nemůže být řeč. Na Ukrajině doslova neplatí nic demokratického. Kanceláře opozice jsou zapalovány, lidé v opozici jsou zastrašování, každou chvíli někdo spáchá záhadnou sebevraždu. Nefunguje stát, protože po Ukrajině se prohání ozbrojené soukromé batalióny, které teroriuzují obyvatelstvo. Žádné terstné činy jimi spáchané se nevyštřují. V TV nesmí vystupovat lídři opozice, běží masivní antiruská propagansda, ruská TV nesmí na Ukrajiěn vysílat.

Takto si vy představujete demokracii???

benda
před 6 měsíci

vidím, že mám co dělat s kolaborantským nacistickým kremlofilním šmejdem. Proč se vůbec namáháte, stačilo prostě jenom zdvihnout pravici a zaryčet "zdar putinu", výsledek dohromady stejný

Otázka je spíš na vás. Vy dobře víte, jak posledně skončili fandové nacistické územní agrese, jak skončila země, která ve jménu nacistické masové psychózy tuto agresi začala. Vy taky dobře vidíte, odkud je současná ruská propaganda a územní agrese opsaná, že to není žádný omyl ani náhodná shoda okolností. Co si myslíte, že vám tahle odporná kolaborace s nacistickým ruským agresorem přinese, že riskujete osud těch ohořelých mrtvol na pražských kandelábrech z května 1945???

benda
před 6 měsíci

Ohledně poměrů v dnešní Ukrajině zkusíme rozebrat poměry v druhé republice, Rakousku, nebo Polsku okolo hitlerovské invaze

v druhé republice: zákaz symbolů třetí říše (poděděný po republice první, posléze musel být odvolán), cenzura zejména názorů proněmeckých, antisemitské násilné bouře, stálé pohraniční střety, vláda vládne dekretem. Ani v první republice nebylo povoleno prodávat říšské noviny plné protičeské propagandy

v rakousku: po občanské válce roku 1934 vládne diktatura, která stíhá sociální demokraty a nacisty. Stálé ozbrojené střety, uvrhávání proněmeckých elementů do vězení, diktátor Schuschnigg vládne dekretem.

v polsku: faktická diktatura, utužování protižidovských a protiukrajinských zákonů. V prvních dnech německé invaze proběhl masakr německých civilistů a freikorpsu v Bydgoszczi, který nacistická propaganda připsala provokaci z řad britské Secret Service. Nacistická propaganda také neustále omílala údajné plány západních mocností vystěhovat německé obyvatelstvo z Danzigu a udělat si tam vlastní a polskou námořní základu (povědomé, náhodička? no to nejspíš)

opus111
před 6 měsíci

Jestli poměry v tehdejším Rakousku nebo Polsku nebyly demokratické jak uvádíte, tak to jistě mělo své příčiny, ale nijak to nedokazuje, že dnešní Ukrajina je demokratická a RF podle vás je fašistická.

Prostě, ty měřítka, jak vidím, jsou známa i vám, když jste vyhodnotil, že tehdejší Polsko nebo Rakousko nebylo podle vás demokratické. Rozbory, proč tomu tak bylo by zabraly mnoho stran textu, snad jen, když Hitler zabíral Sudety, tak Poláci zabírali Český Těšín. A v Rakousku byl proveden anšlus spíše zevnitř než zvenčí.

Ani váš poslední odstavec nijak nedokazuje, že Ukrajinci jsou ti "hodní" a RF jsiu ti fašisti, jak tvrdíte.

Skutečnost je opřesně opačná. Putin nikoho nenapadá, není žádný agresor. Takto jej líčí jen západní propaganda. Pořád jenom, že hrozba a hrozba, ale ve skutečnosti se blíží NATO k hranicím RF, nikoliv naopak.

Na Ukrajině je zcela očividně vnější řízení, Baiden s Nuland si tam podávají kliky a Porošenko stojí v pozoru a plní rozkazy USA.

Krym cesta domů - je velmi kvalitní dokument, který jasně ukazuje všechny příčinné souvislosti, kdy svidomí Ukrajinci se chovají jak zvířata, vraždí nevinné civilisty a upálí 50 lidí v Oděse.

Chystali se řádit i na Krymu. Nejdříve plánovali příjezd ozbrojeného vlaku, ale obyvatelé Krymu se připravili a UKři dostali strach a vyskákali do polí.

Pak se UKři snažili zmocnit letiště, ale místní domobraně v poslední chvíli pomohly jednotyk RF, které jsou na Krymu dislokovány. Žádná agrese.

Pak to ještě jednou zkoušeli po moři, dokonce se zapojila známá loď Donald Hook, ale to už RF instalovala systémy Bastien a USA si neškrtly.

Následně proběhlo řádné referendum a lidé Krymu se rozhodli pro připojení k RF.

Nepřijde mi na tom nic fašistického, agresivního, za co by měl někdo z RF viset na Kandelábrech, jak píšete. Vždyť bylo odvráceno krveprolití na Krymu.

UKrajinci chystali na Krymu stejné masakry jako všude jinde. O to by to bylo horší, protože Krym je silně protkán ruskou historií a obyvatelé Krymu Rusko milují. Vzhledem k tomu co si zažil Krym v období druhé světové války.

Snažte se o věcech přemýšet bez ideologického náboje. Hodnotit čistě fakta.

benda
před 6 měsíci

takže vy tu vykládáte, že Ukrajinci byli poštváni zvenčí (asi jako kdysi Poláci), že se konalo řádné referendum (asi jako v Rakousku) že místní domobraně na poslední chvíli pomohly jednotky nacistického agresora když se užuž chystal masakr (jako v Danzigu). A že je to všechno jen odpověď na obkličovací politiku západních mocností, takže na tom na všem není nic nacistického, jak si mohu zjistiti pokud shlédnu film Heimkehr...Návrat domů

já si myslím, že vy velice dobře víte co říkáte. Co mi není jasné, co si od toho slibujete. Posledně jste vy nacisté dostali řekněme deset let, poté následoval docela pekelný konec vašeho světa...a to to ze začátku vypadalo mnohem slibněji než to pro vás vypadá dnes. To vám opravdu ta vyhlídka na deset let vraždění, loupení a genocidy stojí za to? To si představujete, že tentokrát ten váš olezlý nacistický šmejd doopravdy totálně zvítězí nad svobodným světem? Kde si vůbec myslíte že jste?

opus111
před 6 měsíci

Totálně svobodný svět, kde se poslušnost vynucuje "humanitárním" bombardováním?

Totálně svobodný svět, kde se politické figury disazují státními převraty, pokud se ty předešlé figury vzepřely vnějšímu řízení USA?

Totálně svobodný svět, kde světové události plánují a uskutečnńují spolky typu Bilderberg?

Totálně svobodný svět pod taktovkou největšího teroristy USA?

Tak to jste mne rozesmál.

benda
před 6 měsíci

velice správně, někdejší hitlerovci se také usilovně tlemili tomu "svobodnému" světu, co přece tak krutě vládne v Indii a na Blízkém východě, bečeli o tom kterak mu jen vládnou židé a zednáři, a že Velká Británie může za všechny války světa

Skončíte ve stejném hrnci jako oni. Ale vám už to ani nevadí, co.

opus111
před 6 měsíci

Putin nemůže skončit ve stejném hrnci, protože Putin není nástrojem gobální politiky. Putin se nikomu netlemí. Putin vepisuje vlastní globální politiku.

Putin vybudoval dostateně silnou pozici, aby s ním ty mocnosti, které tak krutě zneužily Německo, aby tyto mocnosti nemohly zneužít RF k vyvolání 3. světové války.

A jak vidímě, tak velmi se mocnosti v zastoupení USA, snaží zatáhnout RF do světového konfliktu. Ovšem Putin vždy demaskuje jejich nečisté záměry a zcela neutralizuje jejich provokace.

Takže teď už je rozhodnutí jen na vás pane Benda. Jestli budete přímo nebo nepřímo podporvat Bildererg, Zednáře, Trilaterální komisi a jiné tajná nebo skrytá společenství, která chtějí zotročit planetu, nebo jestli podpoříte Putina, který se nemíní nechat zatáhnout do světového konfliktu a vytváří zcela novou společnost, společenství skutečně svobodných národů žijící vedle sebe ve spolupráci a míru na celé planetě.

Volba je zcela na odpovědností každého jendotlivce.

benda
před 6 měsíci

jo tak zcela novou společnost, a vůdce vepisuje vlastní globální politiku, a odhaluje válečné záměry západních manipulátorů

tak jedna výhoda je ta, že dřív jsem musel pro tyhle kydy chodit do říšských novin někde v archivu, a teď je můžu konzumovat ve svém mateřském jazyce hezky začerstva na pařátu. Skvělé

opus111
před 6 měsíci

Pokud hovoříte o propagandě, tak proti Rusku je neustále vedena hybridní válka na všech šesti prioritách.

Pokud chce Ruská Federace zvítězit v této ze sstrany Západu nečestné hybridní válce, kterou proti RF neustále vede USA a jeho spojenci, pak to může udělat jedině tím, že bude mluvit pravdu.

V tomto schématu je všem normálním lidem naprosto jasné, že jakýkoliv podvrh ze strany RF by byl okamžitě využit k diskreditaci RF.

Pokud sleduji situaci, tak RF velmi účinně neutralizuje lživou mediální propagandu Západu tím, že vše přísně monitoruje a dodává důkazy o tom, jak Západ neustále lže a manipuluje veřejným míněním.

Stačí několik týdnů sledovat zprávy v ruské TV a hned pochopíte, kolik informací je účelově zamlčováno v ČT, aby lidé neznali pravdu.

Evidentně jste se stal obětí západní informační války.

Lidem jako vy vzkazuje Vladimír Putin následující:

,,Musíme se společně dívat na život tak, že nemáme nepřátele.

Jsou okolo nás pouze lidé omámení, kteří něco nechápou,
a právě z těchto pozic musíme vycházet nejen při styku mezi sebou, ale se všemi lidmi v našem okolí.

A chápat, že to často není jejich vina, ale neštěstí, že se ocitli v takové situaci z hlediska vnímáni a chápání světa.

Bylo jim to uměle a záměrně vnuceno.

Je třeba jim pomáhat dostat se z toho zajetí."

benda
před 6 měsíci

mluvíte o štvavých židovských médiích a jejich neustálému očerňování říše. Tajně posloucháte říšský rozhlas, abyste se domohl nacionální pravdy a rozšiřujete citáty vůdce

Něco na téma: "kdyby Churchill bojoval v první linii ve velké válce tak jako já, nikdy by válku nevyhlásil"

vy dobře víte, jak je to odporné, a jaké konce to bude mít

benda
před 6 měsíci

a vidím, že jste ve svém předchozím příspěvku dokonce drze citoval film "Krym--cesta domů" který je bezprostředně motivovaný filmem "Heimkehr". Je fakt, že tyhle vaše odporné drzosti nejsou nic proti tomu co budete vyvádět až se v kotlince kremlofilní kolaboranti dostanou k lizu

Netzer
před 6 měsíci

Dva quislingové.
:-(((

Nejstatečněj ší první dáma našich dějin:
před 6 měsíci
Budoucí první dáma ale měla jasno.
před 6 měsíci

Budoucí první dáma ale měla jasno. „Kdybys neodešel a zůstal doma, musela bych se za tebe stydět.“

Paní Netzer,
před 6 měsíci

zdravím Vás vlastenko. Přečetla jste si na WIKI životopis prezidenta generála Ludvíka Svobody?

Jsem vděčný MUDr. Obrtelovi za jeho veřejnou činnost. Je to hrdina!

MÍR je tou největší hodnotou, vedle svobody a spravedlnosti...

Netzer
před 6 měsíci

Číst ho nemusím, znám ho. Já su z Kroměříže, a znám dokonce i onen dům na Třídě gen. Svobody.
To, že byl velmi schopný voják nemění nic na faktu, že to byla zrádná svině.
A ten Obrtel je to samé v modrém, prozatím ovšem svině malého formátu.

Znáte pendrek!
před 6 měsíci

Zkuste se pochlubit Vaším CV. Představu o zrádných sviních mám... Mohla byste uvést heslovitě fakta o jeho zradě?
A co se týká MUDr. Obrtela, jsem rád, že jsem mu mohl před ambasádou Ukrajiny stisknout ruku...

Teprve na stará kolena,
před 6 měsíci

když jsem si přečetl životopis generála Ludvíka Svobody jsem si uvědomil, jak málo toho vím o životě tohoto hrdiny. A jak jsem se mýlil v jeho hodnocení. Díky MUDr. Obrtelovi se mi otevřely oči...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ludv%C3%AD...

Po rozbití Československ a
před 6 měsíci

nacistickým Německem a okupací Čech a Moravy se zapojil do organizování vojenské odbojové organizace Obrana národa na Kroměřížsku. Začátkem června 1939 přešel ilegálně do Polska. Důstojníků jeho věku a hodnosti, kteří by zanechali doma rodinu v nejistotě a nebezpečí, nebylo mnoho.

......Při bojích na Dukle se Ludvík Svoboda dozvěděl, že jeho syn Miroslav byl ve svých necelých 18 letech zavražděn v koncentračním táboře Mauthausen. Tam byli popraveni i oba bratři Ireny Svobodové Jaroslav a Eduard a synovec Jan Doležal. V koncentračním táboře Ravensbrück byla zavražděna Anežka Statilová, maminka Ireny Svobodové. /WIKI/

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...