Komu pomůže Brexit a kdo totálně prodělá?

 

Všimli jste si, jak zoufale žádají, žebroní a vyhrožují ti, co jsou přisátí na dotační penězovody, zatímco 95% občanů napříč Evropou zuří a rozpadu Evropské unie tleská? Všimli jste si, jak strašně jsou odtržení naši politici od občanů, když si zoufale přejí totéž?

 

Co se stane druhý den, pokud se Velká Británie odtrhne?

Nic!

 

Práce, obchod i turistika poběží dál. Pouze burzy se rozkolísají, protože na tom budou chtít někteří vydělat riskantními prohlášeními a následným zhodnocením. Málokdo ví, že smlouvy budou trvat další dva roky a ty se pak nebudou podepisovat s úředníky z Bruselu, ale přímo s jednotlivými státy. A to je děsivý strašák statisíců přísavek na bruselský penězovod, když se ukáže, že jsou zbyteční.

 

A přesně o to jde!

 

Za prvé je jasné, že po případném odchodu Velké Británie budou další státy následovat a Německo oslabí, protože je základním překupníkem všeho zboží napříč Evropou. Co sleduje Cameron a údajní vědci z velké Británie tím, že by přišli o peníze, když tato zem je papírově čistým a velkým plátcem EU, kdežto Poláci za loajalitu k vojenským plánům USA čistým a velkým příjemcem peněz? Jsou tito jedinci také zaháčkovaní na neuvěřitelné, obludné korupci, které se říká evropské dotace? Těžko říct, nejsou důkazy, ale zoufalá snaha zachovat status quo je příliš podezřelá.

 

Můžeme na tom prodělat my?

 

Ne, naopak! Zdánlivá výhoda, že jsme většími příjemci dotací než plátci, je vidět na každém kroku. Většina dotačních titulů je naprosto nesmyslná, dokonce porušující volnou soutěž, které vysávají peníze ze státního rozpočtu, zatímco na opravy silnic, (pozor, nezaměňovat s velkým množstvím uzávěrek na hlavních trasách, stačí se podívat na silnice nižších tříd) výstavbu čističek apod. prostě není. Zato ale dotace krásně vykreslují obraz vlády, které stačí prohnat několik i zbytečných projektů rozpočtem a HDP je o procento dvě lepší. A tyto finanční manipulace především socialistické vlády náramně využívají. Koneckonců řepka také není na škodu ani ČSSD, byť z toho tyje Babišova eskadrona! A co z toho mají lidé? Samozřejmě nic, protože ty dotace platí z daní oni a nikoliv ze zisků velkých či nadnárodních firem. A v tom je zakopaný pes. Ti nejchudší si platí svoji chudobu a bohatí bohatnou.

 

Co je absolutní špína a zločin?

 

Jak Obama s Cameronem společně s Merkelovou neuvěřitelně lžou a popisují hrůzu a Armagedon, až se rozpadne Evropa. Jenomže! Evropa se nerozpadne, rozpadne se maximálně Evropská unie!  Evropa zůstane tam, kde je, pouze výběrčí výpalného z Bruselu se vrátí do svých domovů a měly by se jim odebrat zlodějské platy, když berou 500 000 měsíčně a doživotní rentu, aniž by nesli jakoukoliv finanční odpovědnost narozdíl od řidičů či obyčejných prodavaček! Poslední zvrácené vyhrožování Camerona? Vystoupením z Evropské unie nebudeme mít na důchody a zdravotnictví. Znamená to snad, pane Camerone, že to Angličanům platí Češi a Slováci a vy jste příjemci dotací?

 

 

P.S. Mimochodem, pokud si experti Evropské unie nevědí rady, mohou přijít k nám a nechat si poradit, aby to nemělo dopad na obyčejné lidi. My jsme to při rozchodu se Slovenskem také nepoznali a přitom to bylo dokonce v době transformace!

 

Možná stojí za doplnění: jednoznačně Evropská unie je výhodná pro dva státy. Německo, které „zprůměrováním“ z marky na euro, neboli faktickou netržní devalvací dostalo strašnou výhodu, zatímco slabé státy musí vyvážet za vysoké ceny, neodpovídající hospodářství, takže Německo se pro ně stalo vývozním a dovozním překupníkem, za které vybírá výpalné. A Polsko, které nakupuje vojenské prostředky od USA, a za to dostává tak obrovské dotace z EU, že na tom neprodělá, naopak ještě vydělá a čistými příjemci "evropských dotací" je americký Pentagon. Neskutečné!

 

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Dědouch
před 5 měsíci

Ty snad musíš být samotný ozubený žalud Sralbotka. Žvaníš a žvaníš.
Spletl sis stránky žvanile

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...