Prezident Miloš Zeman: dobrý nebo špatný prezident?

 

Zatímco názory na prezidenta Klause byly až do amnestie velmi shodné napříč celým spektrem občanů a vesměs kladné, na prezidenta Zemana jsou některé výpady až přímo nenávistné. Zamysleme se proč.

 

prezident Miloš Zeman
prezident Miloš Zeman

Všimli jste si, kdo jak hodnotí Zemanovu osobnost?

Nejdříve si položme otázku, jakou hlavní funkci (či funkce) by měl plnit prezident země a jak je plní. Prezident státu by měl být jakýsi předvoj diplomatických vztahů, na které pak naváže ministerstvo zahraničí. Představíme-li si posudek prezidenta Zemana jako strom dle důležitosti, na prvním místě je rozložení přátelství na všechny strany, nikoliv jednostranné a zavazující. Začal s tím Václav Klaus a překvapivě na tuto vizi navázal Miloš Zeman. Ta pozice musí být neurážející, přísná, nikoliv však fanatická.

Takže úžas, jak je možné, že lidé myslící svobodně a tržně přijali Miloše Zemana za prezidenta? Snadná odpověď: diverzifikoval západní totalitu a rozprostřel nejen ekonomiku, ale i vidění světa do všech stran – navázal na spanilé jízdy Václava Klause do Asie a hledá další trhy, současně se všemi diskutuje a neuzavírá český národ do amerického ghetta!

 

 

Je jisté, že samotný Miloš Zeman neopustí svoji demagogii a různé citáty. Je jasné, že Miloš Zeman bude obhajovat Keynese a další zvrhlosti do konce života. Jenomže – viz obrázek – na prvním místě důležitosti je MÍR, bez kterého není svobody a trhu, takže je jasné, že my, občané, jsme vzali Miloše Zemana za svého prezidenta, byť s ostatními jeho názory se s ním budeme přít do roztrhání těla!

Samozřejmě v době největší agresivity Sovětského svazu jsme toužebně vzhlíželi k systému, který nesl název NATO. Bohužel se od té doby jeho smysl změnil a NATO se stalo základem vraždění, vydírání a terorismu, zatímco Sovětský svaz zanikl a dnes si pracně hledá následovník Rusko z mezinárodní kletby cestu ven.

Miloš Zeman jako prezident zvolil zvláštní cestu

V tehdejších politických diskuzích používal snadná a demagogická slova založená na lžích viz spálená země apod. V okamžiku, kdy nastoupil jako prezident, předvedl úžasný obrat: zatímco prozápadní „Evropské hodnoty“ jsou založeny na lžích a podvodech, akcelerace lží by nepomohla, a Miloš Zeman v jejich opozici začal říkat pravdu. O Ukrajině, o Porošenkovi, o Putinovi, o migrantech, o Číně, o USA  a extrémisté typu Junkera včetně Jourové z jeho výroků šílí. Extrémisté – zastánci Lisabonské smlouvy si s pravdou nevědí rady. Oni umí bojovat lží, ale na pravdu a fakta nenašli recept. Stačí se podívat na státní veřejnoprávní televizi a její pravidelné hosty z extremistického křídla Evropských hodnot, a čím více masírují lidi frázemi a lži, tím více vychází skutečná pravda na povrch. A výpady proti Miloši Zemanovi, potažmo Václavu Klausovi dramaticky stoupají, zatímco ti dva se jim pravdou smějí do očí. Úžasná strategie, kterou vymysleli tito dva političtí matadoři, soupeři, ale v okamžiku, kdy se jedná o Českou republiku, excelentní spolupracovníci!

Otázkou je, zda bychom peníze směrem k NATO neměli zastavit a naopak zvýšit či přesměrovat je na výpomoc Maďarsku a ostatním ohroženým zemím americkým terorismem, kdy US ARMY nejdříve pozabíjela a rozprášila státy středního východu, a následně zoufalí lidé, prchající před americkými bombami, prchají k nám. Bohužel mezi ně se mísí teroristé a my neznáme jinou cestu, než zastavit všechny.

A přesně toto vidění světa irituje všechny říťoleze amerického velvyslanectví, odmítají zveřejňování pravdy, a zatímco nás chtějí soudit přes mezinárodní tribunály, USA z hrůzy, aby na ně nedopadla světová spravedlnost, jakoukoliv účast v nich odmítají. USA jsou od toho, aby dělaly mezinárodního fízla a arbitra, ale kdo by si dovolil tu drzost a soudil by amerického prezidentského vraha? Ta opovážlivost…

Pane prezidente Zemane, pane exprezidente Klausi: my, slušní občané děkujeme, že na otevřené scéně říkáte různým lidským troskám a zrůdám , co skutečně jsou. Jakoby za vámi byl vidět Francisco José de Goya y Lucientes se svými úžasnými kresbami Los caprichos. Rozdíl je, že Goya to uměl říci obrazy, vy jste slyšeni skutečnými slovy. A pravdy, pravdy se mocní světoví lotři vždy báli jak čert kříže!

Los Caprichos - Special collections - University of Glasgow

.

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
komunista Kubík
před 3 měsíci

Solarní baroni....od socanů až po komunistu topolánka...http://ekonom.ihned.cz/c1-46754920-kdo-m...

komunista Kubík
před 3 měsíci

Oddech británie od tisíce eu lemlůůůů...http://euportal.parlamentnilisty.cz/Arti...

Lomcovák
před 3 měsíci

Promlčecí lhůta privatizačních zločinů je dvacet let, mohla by být i novela trestního zákoníku, která by trestné činy spáchané při privatizacích, ať už Klausových nebo Zemanových, učinila nepromlčitelné.

Mělo by to ale nějaký smysl, když ani za dvacet let nikdo odsouzen nebyl?

Letargickým či amorálním občanům je zřejmě všechno jedno, třeba i vědomě udržují status našeho Zlodějistánu - státu, kde je málo skutečných podnikatelů, zato hodně zlodějů a gigazlodějů, kteří si "zprivatizovali" státní podniky za účetní cenu a za nikdy nesplacené bankovní úvěry od polostátních bank, následně zkrachovalých a sanovaných Zemanem na vrub dnešního státního dluhu.

Možná občané pro zloděje i rádi pracují za čtvrtinové mzdy oproti německým?

Zatím to tedy nevypadá, že by někdo chtěl chazarskou chobotnici Klaus, Zeman, Kellner, Babiš, Vítek, Komárek, Tykač, Bakala, Roman/Křetínský, Chrenek, Dospiva, Šimáně, Šmejc, Zemek, Světlík atd. zbavit podvodem získaných majetků a poslat je kam patří, do vězení.

opus111
před 3 měsíci

Pokud jsou lidé dnes a denně zásobováni informacemi na úrovni tohoto webu, tak se nedivte, že většina lidí vůbec nic nechápe. A když napíšete, jak se věci mají a kdo je skutečný viník, tak jsem okamžitě na pařátu dostal BAN a nohsledi v nevědomosti mne zasypali nadávkami.

Drtivá většina takzvaných alternativ vůbec nejsou žádné alternativy. Jsou to jen fiat-alternativy. V tomto globalizovaném světě se nic neděje náhodně. Vše má přesně svůj smysl a cíl.

Když Kundra se Snopkovu udělali reportáž o Aeronetu, tak to vůbec nebylo proto, aby to lidí nečetli. Ba právě naopak! Udělat tomu reklamu, aby to ještě více lidí četlo. Protože VK bude s největší pravděpodbností zpravodajec, který má zadání rozdmýchávat vášně ve společnosti.

A takto je to jeden web vedle druhého.

Včera v Událostech Komentáře na ČT24 byl člověk jménem, moment napsla jsem si to, Pečínka a paní Kubátová.

A ten pa Pečínka to řekl jasně, rozjelo se zadání kriminalizovat pana Sobotku, protože ten člověk je nepohodlný, protože na něho nic nemají a nemohou ho korumpovat. Nemohou ho odstavit, protože ekonomika šlape, tak se jede ideologicky. Vymýšlejí se nesmysly o kauze OKD, vymýšlejí se nesmysly, že podporuje uprchlické kvóty, prřitom Sobotka vždy mluvil, že je proti kvótám.

Už jste to pochopil? Je to jedno velké spikutí.

Lidé si sami podřežou větev pod sebou a opět to pochopí až za dvacet let, ta jako mnozí po dvaceti letech teprve pochopili, že Klaus byl ten největší ekonomický zločinec, ten skutečný capo-di tuti.

Klaus dal všem zločincům amnestii a můžete si nějaké nepromlčení strčit za klobouk.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Kam jsi odložil premisi, gumová hlavo? A už jsi nastudoval, co je vnitřní zadlužení? Ozubená pleš se nekorumpuje, neb je lehce iritovaná. Víš, co je alternativa? Najdi si to na internetu. Nejsi infikovanej virem zika?

komunista Kubík
před 3 měsíci

Prý ta plechova hlava schválila ,34 nařízení z eu o tom jak mají vypadat kartáčka na zuby...

komunista Kubík
před 3 měsíci

Doporučuji se na tento dokument podívat...ani se jím nedivím , že britové hlasovali pro brexit ...socanská svoloč co vládne eu..https://www.youtube.com/watch?v=4gU7oqip...

komunista Kubík
před 3 měsíci

A tohleto nám vládne v sosan eu....http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

opus111
před 3 měsíci

Jestliže MIloš Zeman tvrdil, že ekonomická aktivita Václava Klause je politika "spálení země", tak měl pro toto tvrzení mnohé reálné důvody.

Václav Klasu převzal od komunistů dobře fingující ekonomiku s plusovým zahraničním saldem, s nulovu nezaměstnaností, převzal národní majetek už po odpisech ve výši 2,7 biliónu korun, na účetech mělo oybvatelstvo 400 miliard korun a v SBČS bylo 108 tun měnového zlata.

Po sedmi letech ekonomického řádění Klaus zlikvidopval inflací úspory obyvatel na plovinu jejich původní hodnoty, což se dá považovat za krádež tisíciletí, kam se na Klause hrabou komunisti s jejch měnovu reformou v roce 1953.

Po sedmiletém řádění předal armádu 400 000 nezaměstnaných.

Jeden z největších zločinů je propad obchodního salda do mínus 81 milird v roce 1997, což odpovídá po zohlednění deflátoru dešním 800 miliard korun v mínusu. Přitom současně 2,5 násobně podhodnotil korunu, což vedlo k masívnímu drancování ČR ze strany západních korporací a kapitálu.

Při tom všem jen díky inflaci skončil zhruba na stejné výkonnosti ekonomiky jako v roce 1989, co se týče HDP.

Takže suma sumárum, bez jakéhokoliv efektu, ohromné národohospodářské zráty.

K tomu je třeba ještě připočíst obrovksé rozkrádačky v divoké provatizaci a nasledně dluh 700 miliard v konsolidační agentuře, kdy to po něm musela zatáhnout ČSSD.

................saldo... HDP... Inf
1990... 14 966... 672 776........9,7
1991... 58 008... 868 228......56,6
1992... 14 262... 974 694......11,1
1993... 15 853... 1 195 811...20,8
1994... -17 500... 1 364 823...10,0
1995... -49 113... 1 580 115.....9,1
1996... -88 364... 1 812 622.....8,8
1997... -81 311... 1 953 311.....8,5

Jednoduchým výpočtem kdy vynásobíme HDP za rok 1990 postupně inflací za každý rok, tak zjistíme, že HDP v roce 1997 pod úrovní HDP v roce 1990.

KLAUSOVA TRANSFORMACE = SPÁLENÁ ZEMĚ

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Vygumovaná premiso, víš co znamená vnitřní zadlužení ve výši dvou bilionů? To ti nikdy nedojde, tak se o to ani nepokoušej, Slušovickej zázraku a vrať se do hrobu. Nakonec ještě napíšeš, že jsme na tom byli líp než USA a díky Klausovi jame spadli až za Rakousko. Je záhadou, co máš ve svý palici. Vodu?

opus111
před 3 měsíci

Nemám vůbec tušení, co si ty nesmyslného představuješ pod pojmem vnitřní zadlužení.

Odborně platí, že vnitřní zadlužení je "odložená investice".

Vnitřní zadlužení ve skutečnosti není žádný reaálný dluh, je to zcela virtuální pojem.

Například v oblasti počítačů se vývoj ubírá tak rychlým tempem, že aby člověk držel krok, tak by potřeboval vyměnit PC každé dva roky. Pokud na to mají finance, ta to hodně lidí dělá. To co na to nemají finance, tak mění PC třeba jen jednou za 10 let, no a v podstatě 8 let mají vnitřní zadlužení.

Klaus rozhodně neinvestoval více než komunisti. O velkých investičních celcích jako je dálnice D1, letiště Ruzyně, Metro, Vltavská kaskáda, statisíce bytů, škol, nemocnic a také obrovksý průmysl, to může jen Klaus blednout závistí.

Klaus naopak ještě zvýšil vnitřní zadlužení.

Komunisti od roku 1948 do roku 1989 - 7 násobně zhodnotili národní majetek ze 400 milird na 2,8 biliónu korun.

Klaus byl oproti roku 1989 v propadu 10% a vše rozkradeno.

Nevím co máš ty v hlavě, ale evidentně opět naprosto ničemu nerozumíš.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Vnitřní zadlužení je vnitřní zadlužení opusová premiso. Například když tady byly stroje jak za krále klacka. Ale to ti hlavinka nebere, což? Ale byli jsme na tom líp než Rumunsko. Ty jsi teda ekšpert všech ekšpertů.

opus111
před 3 měsíci

Vnitřní zadlužení je přeci vnitřní zadlužení, to dá rozum. :))

Proto už jsi všechno staré a kvalitní vyhodil a pořídil sis do domácnosti vše nové. Sice ty šmejdy vydrží sotva dva roky, ale máš nulové vnitřní zadlužení. :))

A tak to má být, spotřeba musí být. :))

Je vidět, že ty jsi hlavinka. :))

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Zase jsi v řiti, což, premiso opusová. Nevíš si s tím opět rady, což? Ono se to nedá kopírovat, tak nevíš zase kudy kam. Nojo, ty bedno socialistická. Vrať se do hrobu a zahrabej se. S takovými potrhly je Sobotka hvězdou.

lubik
před 3 měsíci

A není lepší toho oposuma prostě ignorovat než se s ním hádat?

opus111
před 3 měsíci

Václav Klaus nikdy nebyl kladně hodnocen napříč politickým spektrem. To je opět další nepravdivá premise. Jako vždy hned v úvodu článku. To už je klasika.

Václav Klaus byl ekonomy, kteří oboru rozumí , vždy hodnocen jako ekonomický zločinec, který dovolil rozkrást český průmysl v divoké privatizaci. Navíc v době, kdy ČR měla zápornou obchodní bilanci, tak 2,5 násobně podhodnotil korunu, což dovolilo Západu bezprecedentně rabovat českou ekonomiku.

A jeho zločinnou kariéru završil tím, že největším privatizačním zlodějům udělil amnestii a jednou provždy tak zahladil jejich a jeho privatizační zločiny.

Opět extrémně nesmyslný článek.

p.
před 3 měsíci

důležité je, že pan Klaus je vynikající vlastenec, stejně jako pan Zeman. Co bylo, bylo, nějaká ta krádež je přece úplně normální, teď jsou úhlavními nepřáteli národa Islámisté a geyové, tak to vezmi laskavě na vědomí!

opus111
před 3 měsíci

Co se týče Islamistů, takl velmi doporučuji ke shlédnutí Pjakina z 8.8. 2016 https://www.youtube.com/watch?v=QnIZo3Va...

Ve střední části hovoří o zásadní chybě, které se, a zřejmě úmyslně, dopustily EU elity. Totiž, že neroztřídili přicházející "uprchlíky na " skutečné uprchlíky a kombatanty.

Ihned jsem si vybavil, co probíhalo a probíhá stále v ČR. Že totiž Soobotkova vláda a ministerstvo vnitra vedené panem Chovancem, naprosto nekompromisně všechny uprchlíky internovali v záchytných zařízením, kde je nekompromisně roztřídili.

Málo známá je informace, že jen v minulém roce bylo z ČR vráceno přes 1700 uprchlíků, kteří neměli nárok na azyl. A ti co vyhověli bezpečnostní prověrce po 3 měsících detence, tak měli možnost výběru, zůstat v ČR nebo pokračovat například do Německa.

Vláda Bohuslava Sobotky tedy obstála na výbornou.

Ježek
před 3 měsíci

Tak už je na čase,aby ti někdo už konečně zavřel tu tvoji premisackou hubu.

Anti Venca
před 3 měsíci

Takže jste oba předložili své argumenty a hned je situace jasná. :))

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...