Lex Babiš ve světle americko-bruselské mainstreamové propagandy

 

„Přísnější zákon o střetu zájmů přijat. Oligarchové si budou muset vybrat: buď členství ve vládě, nebo dotace, veřejné zakázky a vlastnictví médií,” uvedl prý Sobotka na Twitteru ve zjevné narážce na koaličního partnera.


Co je na něm (v současné době) paradoxní?

Že současný zákon zdánlivě zpřísňuje to, co problém není a neřeší to, co problém je. Kdo totiž vezme do ruky deníky, které vlastní Babiš a nevěděl by, že on je majitelem, nepoznal by, komu patří. Zatímco naševaše televize, neboli nejsledovanější médium se svými hosty lže ve zpravodajství tolik, že soudného zarazí, když se tam občas vysloví pravda, zatímco deníky Babiše prostě píší tak, jakoby ani vlastníka neměly. 

Dokonce nejparadoxnější na tom je, že zásahy a cenzura do nich vkládaná není na příkaz vlastníka novin, ale na příkaz těch, co zákon Lex Babiš schvalují v čele s Langšádlovou a Gabalem. 


Má to být obhajoba deníků Mafra a Babiše? 

Naprosto ne! Píší tam lidé zvrácení a ohební, jako je například Procházková či Palata. Jenomže každý, kdo trochu v informacích pracuje, potvrdí, že to není podpásová masáž, ale jejich články jsou tak pitomé, hloupě demagogické a zavádějící, že většina jejich podlézavý fanatismus pozná z prvních několika vět. To však není masáž propagandy, která by poškozovala Českou republiku, zatímco cenzura Gabala a Langšádlové ano!


A ve světle všech skutečností

je tragédií, že skutečné demokratické strany nezahájí nejdříve boj proti cenzuře. Proč nejdříve nevznikl zákon lex veřejnoprávní média, proč nejdříve nevznikl zákon lex Gabal, lex Langšádlová a lex Dienstbier, kteří škodí současné demokracii víc, než deset Babišů? A řekněme si upřímně, Babiš, narozdíl od Gabalů, Langšádlových, Dienstbierů či Šabatových v dnešní době redakční zásahy nedělá. 


Co je nám, občanům do toho, kdo vlastní média, když na České televizi je jasně vidět, že manipulace a cenzura lze udělat jakkoliv bez ohledu na to, kdo je vlastník či nevlastník?


A zákon proti nesvobodě redakcí zde není, tak k čemu ta Sobotkova (ale tentokrát nejen jeho) komedie? A naprosto to neznamená, že principielně tlak na svobodu médií by byl špatný. Jenom prostě vrtěti psem je kontraproduktivní, když cenzurní terorismus dělá ten, co sám chce svobodu, ale druhému nařizuje, co má říkat

.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Vostok
před 2 měsíci

Tak samozřejmě stát může porušit tento princip když někdo spáchá zločin, ale ne když někdo topí petlahvema. Todle by fakt pomalu nevymyslel snad ani bolševik. Pekně se nam pan vajicko vybarvuje.
Tož tak antibuzno

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...