Máme skutečně tak úžasně výjimečnou vládu ČSSD v čele se Sobotkou a ministrem Babišem?

 

Blíží se volby, peníze přehazujeme uhlířskou lopatou a rozhazujeme vidlemi, a papírová váha "Bóža Sobotka" se bije v papírová prsa, jaká je světová třída a že ti před ním...


Bóža...
Bóža...

 

To, že "dav" této rétorice věří, či na ni naskočí, snad není nenormální. Mě osobně však drtí, že na tento gejzír s prominutím stupidit navazují "experti", či neprotestuje inteligentní lid! Zatím!!

O co jde? Fakta:

Česká republika má za poslední léta rekordně malou nezaměstnanost a rekordně prý vyvádí Českou republiku ze západní bankovní děsivé krize. Statisticky vzato je to pravda. Ministerstvo předloží metadata, na nichž Sobotka s ústy od ucha k uchu několikrát denně defiluje před televizními obrazovkami, že on a jeho poddaní září víc, než Rudá záře nad Kladnem.

A já osobně zuřím. Ta drzost je neuvěřitelná a hloupost či slepota makroekonomů je nekonečná. To vážně nevidí, to vážně nejsou schopni říci Sobotkovi, ať se zklidní? Že je naopak nejhorší premiér po Špidlovi, a pouze shoda okolností a konstelace hvězd vynesla tuto vládu na piedestal kvality?

A nyní k meritu věci:

Už jsem psal, že díku rekordním dluhům občanů a rozhazování peněz Marksové je HDP zdánlivě dobré. Že i uvolnění peněz ze státní pokladny po Kalouskovi pomáhá, stejně tak jako bezstarostnost v utrácení po strachu v období minulých let. O nepřetržité devalvaci ČNB ani nemluvě. A přitom všichni víme, jak přes upozorňování, že naše banky jsou díky modernímu zákonu zdravé, lidé prostě díky aférám a pseudoaférám v Nečasově vládě budoucnosti nevěřili. Avšak přes jasné důkazy bych si nedovolil takto ostře napadat mlčenlivou pravici a skutečné experty, kdybych neviděl absurditu prokazatelnou a Sobotku s jeho vládou přistiženou při komických lžích. Volebních...

Vážně je Sobotka ten největší génius, nebo se veze na kvantitativním uvolňování celý východní region?

 

 

I Fico se bije v prsa: já jsem nejlepší!

 

?????
?????

 

 

Polsko: i polská vláda je excelentní!

S ekonomickými reformami v roce 1989 se polský zahraniční dluh zvýšil z 42,2 miliard USD v roce 1989 na 365,2 miliard v roce 2015.

HDP meziročně vzrostlo v roce 2016 ve 2. čtvrtletí o 3,1 %. Míra nezaměstnanosti v Polsku v červenci klesla na 8,6 procenta z červnových 8,8 procenta. Dostala se tak na nejnižší úroveň za čtvrt století. Úžasná vláda v Polsku, snad ještě lepší než Sobotkova?

 

 

Pro úplnost Maďarsko. (Všimli jste si, že Orbán na populistickou strunu nehraje?)

Přitom míra nezaměstnanosti v Maďarsku klesla na 5,5 %!!!

Během jednoho roku se v Maďarsku snížil počet nezaměstnaných o 69 tisíc (což znamená pokles o 1,6 procentových bodů), čímž míra nezaměstnanosti se ve měsících březen-květen snížila na 5,5 %.

 

Už svítá?

Kampaň je v plném proudu a superlativy střídají superlativy. Že je vše na vodě, centrální banky devalvují a devalvují, FED a ECB žádá práci na rotačkách tisku měn 48 hodin denně pro slávu kvantitativního uvolňování, a slovutní ekonomové aby získali granty excelentních poradců svých zemí, chválí do nekonečna své chlebodárce. A obyčejný človíček žádá: nedělejte z nás pitomce. Zadržte, to vše se děje díky nakupování dluhopisů za peníze podvodně vytištěných měn. A zatímco pračka špinavých peněz v soukromém sektoru je tvrdě trestána, stejná pračka (státní) díky slovutným ekonomům - nositelům Nobelových cen je legalizována a uváděna v činnost!

A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží západ nad vodou.

A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží Sobotka nad vodou!

A tak na závěr otázka musí znít:

Jak je možné, že praní špinavých peněz v soukromém sektoru se tvrdě trestá (oprávněně), zatímco za praní špinavých peněz díky odkupu nedobytných úvěrů nikdo do kriminálu nejde?

A to je ten paradox, který obyčejní lidé nechápou, bohatí mlčí a většina ekonomů, která přes třísku v oku nevidí les, mlčí a mlčí!

 

 

A já žádám: nedělejte z nás Sobotko se svojí bandou pitomce. Lžete a podvádíte, aniž na budoucnost hledíte. Vzestup je pouze díky výkupu toxických úvěrů ECB, které vydatně pomáhají centrální národní banky a díky dramatickému vzestupu úvěrů na bydlení. Jinak je to pouhá kamufláž, protože nikdo mimo války neví, jak z toho ven! A budoucnost je černá, pokud toxické úvěry nezaplatí ten, který je udělal a na nich zbohatl!

Takže jediné doporučení zní: populisti typu Sobotky nechť jdou k čertu! Nebo vážně všechnu socialistickou špínu přenecháme na děti a vnoučata? A dnes se nadýmáme pýchou, po nás však potopa?

Petr Pokorný

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Vostok
před 2 měsíci

Sobotka The Prajm Minister of Banány Republiguere

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...