Máme skutečně tak úžasně výjimečnou vládu ČSSD v čele se Sobotkou a ministrem Babišem?

 

Blíží se volby, peníze přehazujeme uhlířskou lopatou a rozhazujeme vidlemi, a papírová váha "Bóža Sobotka" se bije v papírová prsa, jaká je světová třída a že ti před ním...


Bóža...
Bóža...

 

To, že "dav" této rétorice věří, či na ni naskočí, snad není nenormální. Mě osobně však drtí, že na tento gejzír s prominutím stupidit navazují "experti", či neprotestuje inteligentní lid! Zatím!!

O co jde? Fakta:

Česká republika má za poslední léta rekordně malou nezaměstnanost a rekordně prý vyvádí Českou republiku ze západní bankovní děsivé krize. Statisticky vzato je to pravda. Ministerstvo předloží metadata, na nichž Sobotka s ústy od ucha k uchu několikrát denně defiluje před televizními obrazovkami, že on a jeho poddaní září víc, než Rudá záře nad Kladnem.

A já osobně zuřím. Ta drzost je neuvěřitelná a hloupost či slepota makroekonomů je nekonečná. To vážně nevidí, to vážně nejsou schopni říci Sobotkovi, ať se zklidní? Že je naopak nejhorší premiér po Špidlovi, a pouze shoda okolností a konstelace hvězd vynesla tuto vládu na piedestal kvality?

A nyní k meritu věci:

Už jsem psal, že díku rekordním dluhům občanů a rozhazování peněz Marksové je HDP zdánlivě dobré. Že i uvolnění peněz ze státní pokladny po Kalouskovi pomáhá, stejně tak jako bezstarostnost v utrácení po strachu v období minulých let. O nepřetržité devalvaci ČNB ani nemluvě. A přitom všichni víme, jak přes upozorňování, že naše banky jsou díky modernímu zákonu zdravé, lidé prostě díky aférám a pseudoaférám v Nečasově vládě budoucnosti nevěřili. Avšak přes jasné důkazy bych si nedovolil takto ostře napadat mlčenlivou pravici a skutečné experty, kdybych neviděl absurditu prokazatelnou a Sobotku s jeho vládou přistiženou při komických lžích. Volebních...

Vážně je Sobotka ten největší génius, nebo se veze na kvantitativním uvolňování celý východní region?

 

 

I Fico se bije v prsa: já jsem nejlepší!

 

?????
?????

 

 

Polsko: i polská vláda je excelentní!

S ekonomickými reformami v roce 1989 se polský zahraniční dluh zvýšil z 42,2 miliard USD v roce 1989 na 365,2 miliard v roce 2015.

HDP meziročně vzrostlo v roce 2016 ve 2. čtvrtletí o 3,1 %. Míra nezaměstnanosti v Polsku v červenci klesla na 8,6 procenta z červnových 8,8 procenta. Dostala se tak na nejnižší úroveň za čtvrt století. Úžasná vláda v Polsku, snad ještě lepší než Sobotkova?

 

 

Pro úplnost Maďarsko. (Všimli jste si, že Orbán na populistickou strunu nehraje?)

Přitom míra nezaměstnanosti v Maďarsku klesla na 5,5 %!!!

Během jednoho roku se v Maďarsku snížil počet nezaměstnaných o 69 tisíc (což znamená pokles o 1,6 procentových bodů), čímž míra nezaměstnanosti se ve měsících březen-květen snížila na 5,5 %.

 

Už svítá?

Kampaň je v plném proudu a superlativy střídají superlativy. Že je vše na vodě, centrální banky devalvují a devalvují, FED a ECB žádá práci na rotačkách tisku měn 48 hodin denně pro slávu kvantitativního uvolňování, a slovutní ekonomové aby získali granty excelentních poradců svých zemí, chválí do nekonečna své chlebodárce. A obyčejný človíček žádá: nedělejte z nás pitomce. Zadržte, to vše se děje díky nakupování dluhopisů za peníze podvodně vytištěných měn. A zatímco pračka špinavých peněz v soukromém sektoru je tvrdě trestána, stejná pračka (státní) díky slovutným ekonomům - nositelům Nobelových cen je legalizována a uváděna v činnost!

A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží západ nad vodou.

A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží Sobotka nad vodou!

A tak na závěr otázka musí znít:

Jak je možné, že praní špinavých peněz v soukromém sektoru se tvrdě trestá (oprávněně), zatímco za praní špinavých peněz díky odkupu nedobytných úvěrů nikdo do kriminálu nejde?

A to je ten paradox, který obyčejní lidé nechápou, bohatí mlčí a většina ekonomů, která přes třísku v oku nevidí les, mlčí a mlčí!

 

 

A já žádám: nedělejte z nás Sobotko se svojí bandou pitomce. Lžete a podvádíte, aniž na budoucnost hledíte. Vzestup je pouze díky výkupu toxických úvěrů ECB, které vydatně pomáhají centrální národní banky a díky dramatickému vzestupu úvěrů na bydlení. Jinak je to pouhá kamufláž, protože nikdo mimo války neví, jak z toho ven! A budoucnost je černá, pokud toxické úvěry nezaplatí ten, který je udělal a na nich zbohatl!

Takže jediné doporučení zní: populisti typu Sobotky nechť jdou k čertu! Nebo vážně všechnu socialistickou špínu přenecháme na děti a vnoučata? A dnes se nadýmáme pýchou, po nás však potopa?

Petr Pokorný

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 2 měsíci

Vy skutečně nejste normální. Ale asin úplně hloupý nejste. Už zase na dlouho s diskuzí končím. Proč? Takže kde je onen Sobotka:

Vzestup je pouze díky výkupu toxických úvěrů ECB...
A díky praní špinavých (toxických) peněz se drží Sobotka nad vodou!

Vy vážně rozumíte rusky, ale česky vůbec, pane Lenine alias OPUS111 - antibuzna. Takže pane Lenine opusi, tyto dvě věty znamenají, že Sobotka nenakupuje toxické úvěry, ale že to nakupuje ECB a Sobotka se na této kriminální vlně veze.
Je mi jasné, že své pravé jméno neprozradíte, protože jste komunistický Rus nebo naturalizovaný Ukrajinec a jedině ten pozná spisovnou ruštinu a nerozumí česky.
V české republice se tomu říká, že schází funkční gramotnost. To je přesně váš případ a proto máte s texty strašné problémy. Vy to asi myslíte dobře, ale kdybyste byl dislektik, nerozumněl byste ruštině. Takže jsem si jist, že jste syn ruských rodičů, (či ukrajinských) nebo jste se sem nastěhoval v průběhu života.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...