Amalgamové plomby - má platit pacient nebo pojišťovna?

Zanechme populistické výkřiky, že vše má hradit stát. Na druhou stranu je to učebnicový příklad, nedotažené, či správně nestrukturovatelné zdravotní reformy. A to skrývá i ukvapené navýšení mezd lékařů.

V USA je vzorový kapitalismus a občané platí nehorázné poplatky neviditelné ruce trhu, rýpe posměšně levice a odbory (což jedno jest)

U nás máme povinné placení zdravotního pojištění a ještě na léčení doplácíme. Okrádáte (vládo) pacienty, vztekle dodávají.

Léčení enormně narůstá, jsou stále novější a kvalitnější léky, přístroje a z pojištění to už nejde utáhnout. Hájí se vláda.

Tak jak je to?

Jsou a nebo nejsou peníze ve zdravotnictví?

Nesrovnatelné, podpásové a zavádějící. Ani jedna strana nemá pravdu. Stát (USA) odebírá lidem daněmi daleko méně, než evropské státy, potažmo Česká republika. Na benzínu* (na závěr) je to nejkrásněji definováno. Tudíž občanovi zůstává daleko více peněz z výplaty. A ten si může lépe rozhodnout, kam peníze vložit. Za druhé: v západních státech a především USA si kompletně a výhradně platí vzdělání student. Zákonitě tím má plné právo chtít od každého plnou sazbu.

U nás?

Zubař (a další) vystuduje na náklady celé společnosti. O co menší jsou důchody, o co větší je dluh státu, o to lehčeji se studuje zubařovi u nás. Skládá se na něj (ale i na ostatní lékaře a další ) jak babička z HorníDolní zvýšenou cenou všeho zboží, tak uklízečka, zedník, prodavačka.... A ještě daněmi přes stát! Když k tomu přidáme obrovské odvody z energií (viz níže benzín apod.) je jasné, že na ony amalganové plomby a další základní lékařské výkony občanům nezbývá.

Jak z toho ven?

Nechť si zubaři a další zaplatí kompletně své vzdělání. Lidem ony ušetřené miliardy zůstanou, snižme odvody z benzínu a dalších komodit a teprve potom si může občan hradit další lékařské zákroky sám. Jinak je to skutečně zlodějna a podraz, kdy lékař bere vše včetně maximálního navýšení platů, na které stát nemá a občan ostrouhá. Zubař u nás dostane zadarmo vzdělání a chce utéct do systému, kde vše si každý hradí sám. Do té doby, než se změny provedou, je nesmysl hradit u zubaře i jinde zákroky, na něž není pro nemovité občany alternativní, levná náhrada.

Ano, ministr zdravotnictví příliš ustoupil lékařům a teď potřebuje vzít kdekoliv komukoliv. A toto je třeba napravit okamžitě. Plné placení školného a pro dříve narozené, tudíž vystudované lze zákonem ošetřit, že zubař (a další) dříve vystudovaní mohou uhradit studie (v současné ceně) a tím se vyvázat ze systému hrazených "amalgamů" a dalších zákroků. Jinak nemá nárok na "kočkopsa" mít plně hrazeny výplně či náhrady a komunisticky si nechat platit za vzdělání v dospělém věku! Na to stát, potažmo občan skutečně nemá!

*USD 17Kč
EUR 24Kč
USA Galon = 4 litry (necelé)
Galon = 4 USD
Benzín ČR 35
Benzín USA 17
Takto "odebírá" stát USA lidem peníze z kapes proti Evropě. (Vše samozřejmě aktuálně, ale zaokrouhleně, informativně) To vše při násobně vyšších mzdách. A to si stěžují na současnou drahotu...

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...