Tvrdě proti krizi: třinácté a čtrnácté platy, razantní zvýšení minimální mzdy

Zásadní prohlášení, jak čelit krizi: třináctý důchod pro penzisty, zvýšení minimální mzdy, státním institucím vyplácet třinácté a čtrnácté platy, dvojnásobně vydat státní peníze na výstavbu bytů - státních... Skutečně myslíte, že je to vtip?

Osvěžme si opět paměť:

21.3.2009

ČSSD: Něco dělat musíme

 Jejich "protikrizový balíček" totiž počítá právě se zadlužováním a posíláním mimořádných peněz do oběhu.Jedním z návrhů je třeba třináctý důchod pro penzisty. Jen toto opatření by vyšlo na šest a půl miliardy korun. Socialisté také chtějí větší regulaci bank a kontrolu státu nad nimi. Prezident Klaus to samozřejmě ostře kritizuje. Dluhy sráží celý svět.

expert ČSSD Havel
expert ČSSD Havel

Politici opoziční ČSSD považují jeho slova za součást prezidentského folkloru. "Pan prezident chce být vždy originální. Nebudeme úspěšní, pokud nebudeme nic dělat. A regulace je možné řešení," reagoval ekonomický expert ČSSD Jiří Havel.

Expert ČSSD: Krize není krátká chřipka, Klaus je sebestředný narcis

expert ČSSD Mládek
expert ČSSD Mládek
13. února 2009  10:13,  aktualizováno  15.2 19:22
Vláda řeší krizi špatně a pozdě. Zemi přitom hrozí dvouciferná nezaměstnanost a dvouciferný hospodářský propad. Navíc to vše zlehčuje prezident Václav Klaus. To tvrdí v rozhovoru pro MF DNES Jan Mládek, ekonomický expert ČSSD 

Vy varujete před dvoucifernou nezaměstnaností a možným až dvouciferným propadem ekonomiky. Nestrašíte tím jen veřejnost jako příslušník opozice? Skutečně to vidíte tak černě?
Je to pouze prognóza budoucího vývoje z pohledu ekonoma. Víte, my jsme tady všichni uhranuti teoriemi racionálních očekávání.

Jste ekonom, jak se chováte v krizi vy sám? Prodělal jste na nějakých investicích?
Přesunul jsem část svých úspor do banky, kde mám hypotéku, aby se to v nejhorším případě započetlo. Měl jsem trochu úspor v britských librách, ty jsem převedl na koruny, a něco jsem prodělal. Ale ne moc.

Takže další pan expert ČSSD tolik nadával na českou vládu, že nakonec úspory dává na českou měnu?

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/expert-cssd-krize-neni-kratka-chripka-klaus-je-sebestredny-narcis-p9h-/ekonomika.aspx?c=A090213_101341_ekonomika_ven

Takto ostře reagovala o narcisech a "bláznech" špička ČSSD na článek Václava Klause v roce 2009

Trochu rozumu do dnešní krize

Ekonomické texty, 5. 3. 2009

Aby nebylo mýlky, předmětem mého komentáře není naše dnešní vláda, už vůbec ne její ministr financí a ani naše centrální banka. (Možná někteří, mediálně až příliš zdatní, experti NERVu.) Je dobře, že Česká republika není v čele nejvíce postižených zemí, ani v čele dnes prosazovaných návrhů, které hrozí stát se nepřekonatelnou překážkou pro návrat k dlouhodobému ekonomickému růstu.

celý článek »

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...