Amnestie Václava Klause: bouře ve sklenici vody, nebo milost pro tuneláře?

Obrovské vzedmutí levicových politiků, levicových politologů, dokonce i části loajálních s Klausem  a tím části frustrované veřejnosti dává tušit další drama na politické scéně. Jenomže udělal pedant, analytik a člověk s nepopiratelně několika promyšlenými tahy dopředu tak velkou chybu?

 Něco našeptává, že až opadnou emoce a začne se rozumně uvažovat, budeme dávat Klausovi zapravdu. Skutečně se dá věřit, že by Klaus chtěl vyšachovat všechny poškozené a grázlové by nic už platit nemuseli? Co vlastně říká zákon?

 Není divné, že poškození se domáhají spravedlnosti deset let, nakonec Česká republika platí pokuty, ale práva se postižení nedomohou? Že Václav Klaus si nepřetržitě stěžuje na soudcokracii, absurditu nekonečných ne-rozsudků a není vyslyšen? A když v praxi amnestií lidem otevře oči, je za to sepsut? Absurdní, nebo komické?

Je skutečně pravdou, že nikdo už nebude muset nic platit? Nesmysl! Pokud postižený doloží, že skutečně byl okraden, lze využít trestní spis a důkazy, jež v minulosti získala policie.Tolik zákon!

Pokud ale policie za deset, dvacet let žádné důkazy nemá, myslí si snad někdo, že si nějaký génius po létech jako svědek vzpomene na podrobnosti, jak se kradlo? Absurdní! Proto se dá výjimečně souhlasit s nařízením Evropského soudu pro lidská práva, že kausa, která není ukončena do šesti let, není už došetřitelná na základě svědectví. Zkuste si sami upřímně vzpomenout, co jste dělali před měsícem hodinu po hodině. A zde se má svědčit dokonce i po dvaceti létech. Ale opět to neplatí, pokud: Pokud postižený doloží, že skutečně byl okraden, lze využít trestní spis a důkazy, jež v minulosti získala policie. A občanskoprávní soud na tomto podkladě samozřejmě bude probíhat a může odsoudit. I když je divné, že dvacet let to nedokázal a najednou to postižený věrohodně doloží?

Jistě, fanatickou opozicí a nepolitickými politiky, ale dokonce i částí loajální freneticky zní: grázlů, co uprchli, nebo se skrývali je v ODS kvanta a Klaus tímto svým přátelům – zlodějům dal milost. A teď cituji: „Ve znění amnestie jsem však velmi vědomě přidal připomínku, že amnestie se netýká případů trestního stíhání proti uprchlému!

 A už jako fraška soudního systému zní z úst Pospíšila a Ivy Brožové, že „obvinění úmyslně zdržovali odsouzení“... Proboha, kdo jiný než soud těmto grázlům má zatnout tipec? Jak je možné, že odsouzení si dělají ze soudů srandu a Iva Brožová - šéfka Nejvyššího soudu – vyhozená a Ústavním soudem vrácená  si jde stěžovat na veřejné záchodky, místo aby bouchla do stolu a nařídila soudcům, že mají tvrdě pokutovat a trestat ty, kteří se soudu vyhýbají nebo soudce potrestat kárnými žalobami za nekonání?

 Dále zní nepřetržitě éterem, že cikáni, co nepřetržitě kradou, budou zase na svobodě. Jenomže dle slov Václava Klause se amnestie netýká recidivy, kde to má být výslovně uvedeno. Pokud je i toto pravda, další aféra, která se spoléhá na automatické vzedmutí přes cikány, padá. A tak, je li pravda, že v originále je napsáno, že amnestováni budou ti odsouzení, jejichž trest nepřevýší jeden rok, kde berou čeští protiklausovští revolucionáři tezi, že Klaus pouští všechny odsouzené zločince závažných hospodářských kauz ?

A tak na závěr i ekonomická: skutečně někomu připadá správné, že zloděje máme živit a tvrdě platit jejich zdravotní a jinou péči, když výjimečně Velký bratr, který proti poctivým občanům ve svobodné společnosti nesmí fungovat, naopak proti grázlům je bezpodmínečně nutný? Neboli tresty odnětí svobody by měl nahradit mírnější, ale daleko časově delší hlídací pes ve formě náramků, kde by si odsouzený ani na WC nedošel bez kontroly! A že to není zanedbatelné, zjistíme z toho, kolik miliard nás stojí vězeňství a obsluha grázlů!

A tak už jenom perličky: Klaus je propustí a tak nám peníze nikdy nezaplatí... Kdo z věznice splácel jakýkoliv majetkový delikt? Není to fantasmagorie? A tak se dozvídáme od Vodičky  a Šenkýře v Lidových novinách, že soudce Berka, když ho omilostní, dostane plat za osm let nazpět!! A dav šílí, dav zuří a... Není co dodat.

A já si v duchu šeptám: nepřipravil si na nás ten lišák Klaus na závěr další „šifru mistra Leonarda“ a než se lidem rozsvítí, uběhne další století? 

 P.S. Vůbec nezpochybňuji, že se s tím sveze někdo, kdo by měl sedět natvrdo. Vůbec netvrdím, že je vše totálně domyšlené. Já to netvrdím, protože to zatím nevím. Ale argumentuji tím, co je zatím dostupné s širokou fanatickou vřavou bez solidní analýzy kritizované amnestie!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Český Honza
před 4 roky

......A já si v duchu šeptám: nepřipravil si na nás ten lišák Klaus na závěr další „šifru mistra Leonarda“ a než se lidem rozsvítí, uběhne další století? .....
TO JE ONO:
zloději omilostnění, okradení zas okradeni - pane Pokorný, můžete lišáka Klause dále opěvovat a vyzvedávat jeho zásluhy!

http://www.novinky.cz/domaci/298047-obet...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...