Chudáky starobní důchodce opět pronásleduje Kalousek

Pracující důchodci zavalili Českou správu sociálního zabezpečení žádostmi o pozastavení výplaty penzí. Snaží se tak dosáhnout toho, že si budou moci ze svých příjmů odečíst slevu na dani ve výši téměř 25 tisíc korun. O zastavení výplaty požádala už třetina vydělávajících seniorů.

Člověk by až zaplakal, jak jsou starobní důchodci zneužíváni.  K 31. prosinci 2012 je to zhruba 27 500 žádostí. Není vyloučeno, že číslo ještě poroste," řekla MF DNES mluvčí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Jana Buraňová.

Vzhledem k tomu, že ČSSZ eviduje zhruba 80 tisíc penzistů, kteří si přivydělávají, zažádala o přerušení výplaty už třetina seniorů. Dělají to proto, aby se vyhnuli nové podmínce, která stanovuje, že kdo pobírá k 1. lednu 2013 starobní důchod, nemůže si z daní odečíst slevu 24 840 Kč.

A pokud se podíváme blíže, kteří starobní důchodci budou takto vydíráni, jak se píše v tisku a hlásá v televizi? Z 27500 žádostí nikdo není s přivýdělkem nižším než 65000 měsíčně! Dokonce někteří z těch, kteří se 1.ledna odhlásili a druhího přihlašují, je v předčasném !!! důchodu!

Profesně se jedná o právníky, soudce, obhájce, lékaře, advokáty... A jak že bídně na tom budou či by měli být ony z 27500 žádostí?

hrubá 25 000 Kč  2012 čistá 19 295 Kč 2013 čistá 17 225 Kč

A z tohoto příkladu, když má většina kolem 65000 Kč hrubého je vidět, jak stát chce okrádat starobní nuzáky. Úsudek nechť si každý dělá sám...

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Pepa
před 4 roky

Všem se zvedly daně, ale zase jedna privilegovaná parta to chce obejít. A kdo jsou ti chudáci a nuzáci, so stát zase chtějí podfouknout? A na sebe nadáváme, jak potom proti Němcům jsme vyčuránkové. My ne, ale tahle sorta zmrdů!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...