Volby na prezidenta ČR jako referendum o směřování v EU

Jenom blázni, neználkové, nebo fanatičtí Kocábové, Peheové a Bělohrádkové se mohli domnívat, že tomu je jinak. Ale jako vždy odmítám něco tvrdit, aniž bych k tomu měl racionální důvody a  i dnes tak činím.

Kníže Schwanzenberg je asi hodný pán a urážet ho kvůli výslovnosti by nebylo fér. Pokud to nemá jiné příčiny. Je normální, aby starší, dokonce pravicoví  voliči, kteří znají Zemana z dřívější politické angažovanosti, ho volili jako svého prezidenta? Určitě Ne! Tak kde se stal ten zázrak v jeho prospěch? Nechme záhadné dedukce Václava Moravce a jeho hostů v čele s Dvořákovou a podívejme se na volby selským rozumem.

Nebylo příliš nápadné, že si noviny, o kterých každý občan ví, že jsou v německých rukách, v den voleb prvního kola dovolili dát na titulní strany doporučení na jím schváleného kandidáta? Opakuji, dokonce v den voleb! A tím se ve velkých městech, kam sahá tisk, dostal na druhé místo!

Na druhou stranu, když se naparuje Sobotka z ČSSD, že vláda dostala jasný signál prohrou knížete, jaksi zapomněl dodat, že vlastně vládní ministr porazil kandidáta ČSSD Dientsbiera, tudíž tato strana dostala na frak. Ale nechme stranou trapná hodnocení šéfa ČSSD.

Ale co fakticky změnilo mínění českých občanů? Když kandidovat na prezidenta odmítli lidé "první ligy" jako Robejšek, Němcová a další, museli jsme vzít za vděk "druhou ligou". To, že kníže špatně artikuluje a jeho žena špatně chodí, naprosto nemělo vliv na voliče, pokud by nebyli evidentní, morální prasata. Přesto dopis Václava Klause j. zapůsobil jako rozbuška a věci se daly do pohybu.m Byla to chyba knížete? Ne! Novináři sprostě lžou! Velice správně V. Klaus mladší atakoval knížete a ten odhalil své karty! Dlouhodobě tvrzené, nikoliv že by se jenom přeřekl. A vrcholem před druhým kolem bylo vystoupení manželky knížete, která svého muže (patriota prý českého) milovala natolik včetně nás, českých občanů, že by se se svahilštinou naučila i některá slova česká? A do osmdesáti let do češtiny ani nekopla!  Urážka, za kterou by se měl kníže omluvit celému národu a nebýt otce a syna Klausových, nikdy bychom se to nedozvěděli. Ano, skutečně miluje Čechy a český národ ...

Skutečně zapomněla povedená knížecí rodinka, že kandiduje na českého, nikoliv rakouského či německého prezidenta?

Benešovy dekrety: když je to až na tolik vyhaslé, skutečně nemůže ministr zahraničí sepsat "tlustou čáru" s německými občany bývalých sudet a tím navždy sprovodit tuto nebezpečnou otázku ze světa? Opět lže, pan kníže, že už je to passé! Proč se nepodívá do Maďarska a Slovenska, ale dokonce na Moravu a sporná území s Polskem? Stále stejná nenávist a provokace!

Skutečně nevidí pan kníže, že svět se mění a německý tlak na sjednocování a bezpodmínečnou poslušnost už je za hranou a lid stále více proti EU vedené Merkelovou se občanům protiví?

Ale skutečně jsou si jistí povedení novináři a politologové, že u knížete hrál prohra příslušnost k současné vládě, nebo u pravicových voličů skvlé zadlužovíní a aféry Bamberg a skámošem Rychetským a jejich klientelismem hlavní roli, proč Zemana volit?

Ne, jednoznačně to byl servilní postoj knížete k EU, fanatické vlezlost německých vydavatelů českých novin k zvolení knížete, kdy to občané za čtrnáct dní pochopili a slíbená "neservilnost" s evropskými "žárovkami" a podobnými zrůdnostmi. Nic víc, nic míň.

Prostě mezi slepými jednooký králem. I když... Pokud stejnou jízlivost použije v jednání s EU,možná pochopíme, proč mu dal i svůj hlas Václav Klaus - prezident! Ale já to zatím nevím, proto jsem volit vůbec nešel. Prostě na závěr si vypůjčím zdůvodnění.

Ladislav Jakl (tajemník dosluhujícího prezidenta)
Obával jsem se, že se prezidentem stane jeden z kandidátů, kteří postoupili do druhého kola. A bohužel, došlo na má slova.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Honza
před 4 roky

Co di myslí nový prezidebt - tak oslavovaný panem Pokorným - o lidech země České:
Dovolte mi tedy, abych citoval. "Tato země v této době prochází rozumovou, mravní i citovou krizí. Zamýšlíme-li se hlouběji nad tím, jak k této krizi došlo, proč právě teď, musíme si připustit některá velice nepříjemná, ale bohužel pravdivá fakta. To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Je to suché konstatování skutečnosti.

Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Proč se o tom dnes zmiňuji?

Zdroj:http://www.psp.cz/eknih/1990fs/slsn/sten...
Škoda, že ty jeho ur

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...