Česká republika stejně riziková či bezpečná jako Německo?

 

Skutečně je toto postkrizová doba po katastrofální vládě? Další čísla do mozaiky hodnocení minulé vlády svržené Ivanem  Ištvanem.

 

Je naprosto jednoznačné, že se pohled a ekonomická situace nezmění ze dne na den. A i když to bude kde kdo vykládat jakkoliv, je na 100% jasné, že hlavní díl na dnešních ukazatelích má vláda, která strašně „podsekla“ ekonomiku a byla nejhorší ze všech vlád, jak stále někteří omílají. Proto se nejdříve podívejme na další „údajnou záhadu“, kterou nám někteří servírují:

Prosinec 2013 – skutečná vláda ještě neexistuje a přechodná jenom kváká, přesto:

 

 

Takže co mi říká selský rozum proti akademickému?

Jestliže máme na to, abychom posílali každý rok do EU 100 miliard z bank, jestliže tržní cena našich obligací se srovnala s německou, jestliže u nás osciluje nezaměstnanost kolem 7,5% a kolem nás 12% až k jihu na 25%, fascinuje mě nařčení, že u nás je katastrofální krize a vláda padnout musela. Jak mohou naše banky posílat peníze svým matkám, jak mohou posílat podniky dividendy dalších 100 miliard na západ, když „západ nám pomáhá“? A když se k tomu připočtou peníze, které zasíláme do Bruselu, o které na kolenou prosíme, aby nám je vydali zpět, je cosi nezdravého v náhledu, kdo skutečně pro naši zem něco dělá a kdo ne.

P.S. Vůbec nezpochybňuji, že je to nesprávné. Nepolemizuji s tím, že majitelé si peníze odebírají. Polemizuji s tím, jaký výklad je dáván veřejnosti tiskem či televizí a jak je veřejnost jednostranně masírována. (Především před volbami)

 

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...