Šéfdirigent Nadace proti korupci Karel Janeček

 

Důležité: upozorňuji, že i když to vypadá šíleně, není nic vymyšleno a lze dohledat. A v závěru je podezření velice stručně a lidsky (modře) popsáno pro ty, co se celým schématem nedokáží prokousat.


Mýtus o naprosté čistotě boje proti korupci, bouřích a výpadech proti stranickému systému, dramatické výroky na adresu ČNB včetně guvernéra Singera a nečekaný pád vlády na zcela zvrácené konstrukci.

Dlouho mnoho lidí hledá společný průsečík, který by toto vše osvětlil.

Nedočtete se zde bulvární výkřik o zločincích a jasném pachateli, ale o systému finančníků s otazníkem na konci, na jehož pokračování a rozplétání se bude pokračovat. Na změně systému přebrání moci lidmi, o nichž mnoho nevíme a živící se pravděpodobně podle zákona, ale kdyby fungoval skutečný trh, část těchto lidí by prostě své "miliardové kšefty" ztratila.

Ano, na konci byl pád vlády dokončený Ištvanem a Šlachtou.

A to je asi tak jediné, co se dá bulvárně a s jistotou popsat. Jak zapadá do mozaiky miliardářů Ištvan a Šlachta? Jaký zájem mohou mít zrovna "rychlí miliardáři" na bezkorupčním prostředí, když sami zbohatli neuvěřitelně krásně, mohou si zajistit nejlepší právníky a ekonomy, tudíž jsou skoro neprůstřelní?

V českém prostředí se ujalo slovo vexlák. Možná tam pramení umění Karla Janečka. V USA prý předběhl dobu a proto zbohatl. Tady u nás to dokázal každý vexlák. Jsou tak v USA zaostalí a miliardy visí po stromech?

Bohém jako Viktor Kožený
Bohém jako Viktor Kožený

Vyjmenujme si pozadí těchto osob a v čem podnikají

Deriváty se děli na burzovní a mimoburzovní OTC (over-the-counter) deriváty. Zisk či ztráta investora, který derivátový kontrakt sjednal, se odvíjí od spotové ceny podkladového aktiva v (jednoduše třeba od ceny zboží) době splatnosti  daného derivátového kontraktu.(a na jejím začátku)  Podkladových aktiv existuje nepřeberné množství, patří mezi ně například akcie, měny, komodity, burzovní indexy či úrokové míry.

 

Finanční deriváty - obor, o kterém mohu s jistotou napsat, že 99,9% lidí neví naprosto nic. A z těch, co o tom něco vědí, tomu rozumí tak možná jedno promile. Jak si potom vysvětlit, že přes americkou ambasádu si u nás podávají tito lidé ruce a máme málem u nás největší koncentraci těchto lidí na 1km²? My, zkorumpovaná, rozkradená a spálená zem?

Finanční deriváty jsou v podstatě mezičlánek, který pojišťuje propady směn plodin, peněz apod. Je nápadné, že zatímco ti, kteří s těmito produkty skutečně obchodují jako zemědělci, jsou chudí, naopak lidé zabývající se činností derivátů mají obrovský zisk z obou stran. Osobně je nazývám vexláky a spodinou, parazitující na zemědělcích apod., ale nynější svět je bere jako supertřídu. Jako když se pornohvězdy dostanou do první finanční extraligy... Podrobněji zde: Finanční derivát – Wikipedie

Aby bylo jasno: nic nemám proti pojištění, které je termínované (deriváty)od roku 1885. To zjednodušené slovo vexláci používám pro systém derivátů, které jsou čistě založeny na spekulaci. (Vznik před 30 léty?) A především, že tito hráči – vexláci mají tento systém jako hračku a protáčejí miliardy, zatímco zemědělci (promiňte) ryjí držkou v zemi za pár korun! (Viz  Milan Zelený – Wikipedie níže)

A jak se zrůdně podvádí napříč elitou až k sazbě „Libor“je z rok starého rozsudku:

1)  Světové banky podváděly při prodeji derivátů, rozhodl soud v Itálii Němeční policisté prohledali ve středu sídlo Deutsche bank (12. prosince 2012)

2) Brusel chystá kvůli manipulacím se sazbou LIBOR rekordní pokutu 

 

Nejaktivnější je v České republice miliardář Karel Janeček. Dejme si nejdříve dohromady další jména. Libor Winkler  předseda představenstva společnosti RSJ, která obchoduje i s finančními deriváty. I Winkler podporuje Nadační fond proti korupci. Tuto společnost založil Karel Janeček. Kamufláž, či skutečné centrum? Janečkem založená společnost RSJ je  jedním ze tří největších obchodníků na chicagské CME Group. Její elektronická odnož GLOBEX  vznikla před dvaceti léty. V říjnu 2012 spustil Janeček projekt Vlny evoluce, neboli systém, jak nahradit klasické strany nějakým matematickým modelem. Zapojuje do toho různé nevládní organizace. Přes Pozitivní evoluci chce prý změnit klima.

(pro zasvěcenější)

Americká burzovní skupina CME Group tlačí Deutsche Börse ke spojení s NYSE Euronext a do propojení aktivit. CME Group je největší americkou burzou pro futures a propojení by jí umožnilo zaujmout shodnou pozici v USA i Evropě.

Václav Klaus - zlojed, totální nepřítel Janečků a spol....

Burzovní týpci typu Janečka a Pozitivní evoluce přímo nenávidí Václava Klause, ODS a stranický systém. Bohémové, o nichž se naprosto nedopátráte, jak získali nikoliv miliony, ale miliardy a jsou navzájem propojeni tvrdí, že korupce začala u Václava Klause. Mnoho lidí začalo nenávidět osobu Václava Klause na podkladě jakoby zaručených tiskových zpráv. Napadlo někoho, že nastane obrovský přesun "mediálních domů"  a Andrej Babiš  bude jedním z jeho akcelerátorů? (Ten Babiš, co je podezříván z napojení na ropného magnáta Davida Marca Riche?).

A je to ten Babiš, co byl u STB. I rodiče Karla Janečka byly u STB. Zázračně k miliardám došli. I Babiš nenávidí Klause. Je pravdou, že Janečkův systém využívá nedokonalosti burzy a  při obchodech v podstatě reálné peníze nepotřebuje, takže neposkytuje likviditu žádnou, i když to tvrdí. Je pravdou, že Babiš sponzoruje boj proti korupci? Staví se za zničení stran a podporuje Janečka?

 Slova významného ekonoma profesora Milana Zeleného: Janeček skutečně žádnou přidanou hodnotu nevytváří. Když někdo sází na koně nebo hraje v kasinu, tak prostě převádí peníze z jedné kapsy do druhé, bez hodnotového produktu či služby. Makléř, který spekulantům a hráčům poskytuje ́službu ́ urychlení sázkové transakce, nevytváří hodnotu, ale bere si podíl ze spekulačních zisků. Pan Janeček svým matematickým talentem vytvořil nástroj pro vysokofrekvenční sázky na akcie, jakéhosi virtuálního makléře, který je rychlejší než kterýkoliv člověk a dovede využít příležitostí, které lidské smysly nejsou schopny vyhodnotit.

Ano, to je to, co stále nazývám zlodějnou a ne-trhem!  Podobné vexlákům za bolševiků. I oni byli rychlejší a levnější než banky!

A zemědělci či další jsou nikoliv státem, ale touto miliardářskou společností okrádáni .V miliardách, zatímco i ti státní prokazatelní zlodějové pouze v milionech...

A právě tato část společnosti za záhadně získané miliardy (sta miliard) a dle mě nejzločinnější, rozpoutala bitvu o rozklad našeho systému. Nejdříve na pár lobistech ukázala zlodějny, následně přes mediální domy propojila informační toky a nepřetržitým dehonestováním politické situace na základě polopravd (několik zlodějů ve státní sféře skutečně je či za ODS bylo) dokázala částečně rozložit tuto společnost. Nyní každý podezírá každého, politika je svinstvo a všichni, mimo těchto  osvícených jsou zločinci.

Všichni kradětě, říká bývalý člen STB Babiš, miliardář, který záhadně dřinou k miliardám přišel (zkuste se dopátrat skutečných začátků k prvním miliardám)

Všichni kradete, jste zlojedi, změníme matematicky model, říká miliardář Karel Janeček, u kterého se prvních miliard nedopátráte, ale příslušnost k STB jeho otce v době Babiše ano.

Dokázali jsme z korupce udělat téma, říká s jásotem finančník Libor Winkler, který vložil miliony do volby Karla Schwarzenberga a hledalo se, co za tím vězí. 

Ti poctiví podle veřejných zdrojů, bojující proti korupci: Zatímco RSJ fondy (patřící Janečkovi a předsedou je finančník Winkler) s oficiálním sídlem v Mauricijské republice dosáhly v roce 2010 čistého zisku přes 1 miliardu korun a jejich obrat čítá ročně přes 4 biliardy korun, domácí společnost RSJ a.s. platí v České republice relativně nízké daně. Přesto bojuje za čistotu a průhlednost České republiky. Za danění z Mauricia...

Veškerá hodnota majetku v kuponové privatizaci odhadnutá, (v tržní bylo mnoho před odpisem) 679 miliard korun.

Janečkovy RSJ se sídlem v Mauriciu mají obrat  ročně přes 4 biliardy korun.

Majetek z kuponové privatizace šel přes kupony do rukou lidu.

Daně z biliard jdou na Mauricius

Všude jsou nyní nápisy od Janečků a spol: vymítíme korupci a...)

A 150 miliónů Ištvana a Šlachty včetně kil zlata se hledá dodnes. Ale Nečas je zločinec a Klaus zlojed...

Hlava mi z toho třeští....

Privatizace...? - Největší podvod v dějinách ČR

 Podnikáme bez korupce Je název přátel Janečka...

EKONOM: Protikorupční bojovník Janeček hraje kuličky o čtyři biliardy

Není to záhada?

Je známo, že jste za loňský rok dosáhli obratu 4,1 biliardy (4 100 000 000 000 000) korun. To je suma, která by pokryla téměř 3 500 ročních rozpočtů České republiky. Jak se ale v takovém obchodování vytváří zisk?

V prvé řadě na tom, že trhu poskytujeme likviditu. Fungujeme coby takzvaní tvůrci trhu. To znamená, že dáváme objednávku na nákup a zároveň objednávku na prodej za různé ceny – na nákup za nižší, na prodej za vyšší..... Bože, jak jednoduché a čisté... 4,1 biliardy (4 100 000 000 000 000) korun... Klausova privatizace v době, kdy byl dolar za 32 Kčs  měla hodnotu za 679 miliard korun. I totálně debilní pochopí... Byť jedno je majetek a druhé pouhý roční obrat!

Protože ČR nemá s Republikou Mauricius podepsánu smlouvu o zamezení dvojího zdanění,měla by RSJ a.s. zaplatit daně ze svého skutečného zisku, kterým se Janeček v médiích tak chlubí, tvrdí právníci z MSB Legal.

 

Vraťme se zpátky na zem, do České republiky. Jaký zájem má Janeček a jeho parta na naprosto "čistém" prostředí?

Trhy s finančními deriváty a opcemi prodělaly v uplynulých letech bouřlivý rozvoj. Zájem o instrumenty obchodovaných na těchto trzích byl motivován extrémně nestálými úrokovými sazbami, což je pro finanční trhy charakteristické pro posledních dvacet let.

A právě!!!

Janečkové a spol potřebují co největší rozkmit. ČNB v čele se Singerem naopak oznámila, že stabilizuje kurz na 27 korunách. Stabilizace je pro spekulace a Janečky smrt! Ideologicky Václav Klaus a Pavel Kohout mají pravdu. Reálně však minimálně u nás nejvíce poškodí Janečky a další "poctivé" antikorupčníky stabilizace cen.

O co tedy ve skutečnosti jde ? Opravdu je pod svícnem největší tma?

Tento díl je pouze začátkem rozkrývání „poctivosti poctivých antikorupčníků“, dotací v EU, přesouvání peněz, kdy chudí jsou ještě chudší a bohatí ještě bohatší dokonce i v krizi a proč se toto nazývá trh, když podle mě je to největší podvod na 95% občanech planety Země!

Lžou lidé, že ten, kdo nepracuje, má mít nic, nebo málo. Že je to za skutečné ocenění pro občany za pracovní úsilí. Ano, teoreticky je to pravda, ale virtuální práce odčerpává skoro vše a skutečná za to už peníze nemá, byť jsou lidé bohatší. Ano jsou, ale co by se stalo, kdyby zítra všechny státy museli zaplatit dluh, za který na budoucnost žijí?

P.S  Závěr o představitelích tažení proti korupci

Z filmů mají lidé při vyslovení „mafián“ představu aut a letadel, ze kterých střílí komanda zabijáků, řízených nepostihnutelnými vrahy a zločinci. Já, jako obhájce svobody a trhu tak nazývám i jinou skupinu, která podle zákona dělá tuto činnost možná i legálně. Prostě nemohu jako občan přijmout povýšenou partu lidí spekulujících a parazitujících na nejchudších občanech, kteří dřou do úmoru a přitom žádné hodnoty společnosti, natož chudým nepřinášejí. (A které popsal profesor Zelený výše). A je rozdíl mezi spekulacemi na burze a tímto. Klasická burza dodává hotovost podnikům, které na ni vstoupí. Co přináší Janečkova RSJ s deriváty?

Prostě mi to připadá jako totální zrůdnost, když kážou  o morálce. 

Petr Pokorný

Naprosto stručně a lidsky

Systém, který vyhovuje Janečkům a spol. je nestabilita ekonomického prostředí. Na tyto nestability nabízí pojistky, ze kterých má neuvěřitelně mnoho peněz. A ti, kteří je nejvíce potřebují (např. zemědělci) z toho nic nemají. Proč? Protože se poslední dobou prokázalo, že úmyslně rychle mění ceny na burzách (nebo úmyslně mění hodnoty), rozkmitají trh a tento rozptyl velmi vynáší. A za toto jsou poslední dobou velice tvrdé tresty, viz odkazy výše. Pokud centrální banky stabilizují trhy, je to pro miliardy ze spekulací ekonomická smrt. Nebylo by čeho litovat. To si nemohou dovolit, proto se k normálnímu ekonomickému poklesu přidaly ještě tyto podvody a Janečkové jsou „jakoby“ zachránci. Netvrdím, že je Janeček podvodník, který rozkmity dělá, ale je spoluúčastník těchto bezpracných zisků založených na podvodech. A za poslední rok to není jenom o Singerovi a stabilizaci, to by moc nevydělali, ale USA dává velice tvrdé pokuty, Evropa také a to je jednoznačně dobře. A můj dojem je, že tyto procesy „pseudonápravy“ se dějí všude kolem nás a strůjci jsou tito matematikové, kteří se snaží rozházet klasický systém, aby na tom co nejvíce vytěžili. A dokonce se domnívám, že Česká republika za pomoci Ištvanů, Šlachtů a dalších je přímo prototypem, učebnicovou ukázkou, jak vše rozkolísat. Pokud se totiž podíváme na vzestup ekonomiky, záhadné statistiky, prapodivné výklady HDP a dalších, vyplývá z toho jediné: každá destabilizace je rájem pro tyto miliardáře a oni nepřipustí, aby byl klid. I kdyby měli obvinit z korupce celý národ! Prostě, hraje se o biliardy danící na Mauriciu, nikoliv miliardy či dokonce ušmudlané milióny!

Předešlé:

Jančura Student Agency: padouch nebo hrdina z Nadace proti korupci

Za zločinem na sociální dávky stojí Drábek, nebo Jančura a Nadace proti korupci?

Podle Štěpánka jsou Šlachta s Ištvanem kandidáty na titul idiot roku. Je to horší!

Rekonstrukce státu a Pozitivní Evoluce: Totální dezinformační zločin Fondu proti korupci?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

Články píše Karel Havlík spolu s dalšími autory. Celý projekt pak zaštítil miliardář Karel Janeček. Ten patří do nové generace miliardářů, kteří nezbohatli na privatizaci. Janeček vydělal peníze na logaritmu, který mu vydělává miliony na burze.
http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/8...
=======================
Na nový volební systém KJ už zapomněl, oběsit Klause se mu nepodařilo, tak to geniální matematik zkouší jinak a lépe. /Proti akci následuji vždy reakce.../

drrobert
před 6 měsíci

na logaritmu

Zeolit
před 3 roky

Advokát David Michal, zastupující kancelář Šachta & Partners, která figuruje v kauze předražených jízdenek pražského dopravního podniku, se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz ostře vymezil proti působení Karla Randáka. Ten podle něj díky vlastní soukromé rozvědce diskredituje firemní konkurenci. Lidé stojící za Nadačním fondem proti korupci, v němž Randák rovněž působí, prý vůbec netuší, s kým mají co do činění.
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Ad...

Zeolit
před 3 roky

„Tzv. občanská společnost představovaná privilegovanými nevládními organizacemi a klasická zastupitelská demokracie se nedoplňují, ale naopak si tvrdě konkurují. Zájmové skupiny jsou vynalézavé při šíření propagandy, která má jejich parciální zájmy prezentovat jako zájem veřejný. Je paradoxní, že moderní demokratický stát v dnešní EU podporuje aktivity, které ho fakticky podkopávají.“ prezident Václav Klaus, předmluva ke sborníku CEPu „Koncept občanské společnosti – nepřítel svobodného občana?“.
http://www.vasesvoboda.cz/

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...